Vloten

Orca heeft momenteel vier vloten (disputen): Draft, FLOAT, Sirenen en V.I.N.. Hieronder kun je meer over hen lezen.

Draft

Herendispuut DRAFT is het herendispuut van Orca, opgericht in mei 2014. Wij zetten ons actief in voor de vereniging en zijn een ongemengd dispuut. Als groep is DRAFT door Orca samen gebracht en daarom willen wij ook iets voor de vereniging terug doen. Zo zet iedere DRAFTer zich in door te coachen, een commissie te doen of door te club-/wedstrijdroeien. Daarnaast staan we voor onderlinge vriendschap, door de spontane stapavonden, regelmatig samen te eten of elkaar te helpen als het nodig is. Mochten mensen invallers nodig hebben in hun ploeg, hulp nodig tijdens het coachen of tijdens een activiteit? Dan is er altijd wel een DRAFT-lid dat klaar staat om je te helpen. Naast deze dingen ondernemen we ook veel jaarlijkse activiteiten! Meer weten? Spreek ons aan op de borrel!

FLOAT

FLOAT is het gemengde dispuut van Orca met ongeveer 30 leden uit veel verschillende jaarlagen. Je leert al deze super leuke mensen kennen tijdens onze activiteiten, zowel op Orca als daarbuiten. Zo houden we bijvoorbeeld onze eigen borrels, organiseren we een fantastische cantus, kroegentocht, pannenkoeken-(vr)eet-wedstrijd en trekken er elke zomer en winter op uit om een weekend lang een stad in Nederland onveilig te maken.
Daarnaast hebben we een pubquiz- en een voetbalteam. FLOAT biedt dus kortom een heleboel extra gezelligheid samen met een groep ontzettend leuke mensen. De sfeer bij FLOAT is lekker laagdrempelig en zonder verplichtingen, maar hoe vaker je er bent hoe leuker het wordt. Voor meer info kan je terecht op onze site: float-orca.nl en kan je "dispuut FLOAT" vinden op Facebook en Instagram.

Sirenen

O.d.z. luisteren of je wilt of niet! De stuur vormt een belangrijk onderdeel van de ploeg. Het is aan deze persoon de taak om te zorgen dat de boot zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk over het water scheert. Hiermee valt de stuur figuurlijk soms wel een beetje buiten de boot. Je bent geen roeier, maar ook geen coach: je vult namelijk een unieke plek in de boot.

Stuurlieden dispuut Sirenen is er om stuurtjes van alle niveaus samen te brengen. Wij combineren leerzame bijeenkomsten over stuurtips, wedstrijdvoorbereidingen en je eigen stuurvooruitgang met zomerse sangria en ontspannen gezelligheid. Op de eerste maandag van de maand, wanneer de sirenen vroeger klonken, onze maandelijkse bijeenkomst. Daarnaast organiseren we ook nog andere activiteiten, zoals een sinterklaas bijeenkomst, nieuwjaarsborrel, uit-brak-brunch en als hoogtepunt het befaamde Stuurloos Orca weekend.

V.I.N.

Damesdispuut V.I.N. is naast de jongste vloot der A.U.S.R. Orca, ook zeker (naar onze eigen objectieve mening) de allertofste vloot. 17 februari 2015 is V.I.N. opgericht en sindsdien hebben we elk jaar rond de 25 actieve leden. Ieder jaar voegt zich minimaal (een deel van) 1 eerstejaars damesploeg bij ons, met daarnaast ruimte voor individuele (oudere)jaars. We zijn te herkennen aan onze groene shirts op de Orca-borrel, maar gelukkig ondernemen we bij V.I.N. veel meer dan alleen borrelen!

Wil jij weten wat wij zoal doen of kun je simpelweg geen genoeg van ons krijgen? Kijk dan vooral op onze Instagram, Facebook, website of spreek een van ons aan! Ook kan je altijd mailen naar: bestuur@damesdispuutvin.nl