Orcanen op het EK
Update: ook Claudia start morgen in de finale!

Dit weekend vundt in Poznan het Europees Kampioenschap plaats. Inge start hier in de dubber 4, Claudia in de acht en Daan is als reserve mee voor de lichte 4-.

Inge en Claudia hebben vandaag al hun voorwedstrijden geroeid. Inge kwam als eerst over de finish en is dus gelijk door naar de finale! De acht van Claudia finishte als tweede en zal morgen dus de herkansing moeten varen.

De tijden waarop ze starten:
Claudia, herkansing: zaterdag 12:05, finale: zondag 13:48
Inge, finale: zondag 11:18

Volg ze live! http://www.worldrowing.com/…/2015-european-rowing-champion…/
Geplaatst op 2015-05-29 19:58:32 door Annemiek Bolier Lees meer

Wedstrijdschema EDR
Beste competitieploegen,

Aankomend weekend is alweer de een na laatste wedstrijd in de NOOC: de EDR!
Onderstaand vinden jullie het wedstrijdschema.

Praktische informatie EDR:
- Ploegen die starten in blok 1 en 6 moeten zelf zorgen voor vervoer naar Euros, het openbaar vervoer rijd nog niet. Het dichtstbijzijnde station is Enschede Drienerlo.
- De meldtijd die in het schema staat is de uiterlijke meldtijd. Hierna kan je niet meer melden. Wees dus voor de aangegeven tijd op de wedstrijd, anders volgt directe diskwalificatie! Wees een half uur eerder als je moet opriggeren.
- Om naar de vlotten te komen moet er van een trap worden afgelopen. Dit is lastig als je een C4+ boot in je handen hebt. Kijk daarom het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qVBP7wsRIx0
- Rugnummers zijn verkrijgbaar bij het secretariaat. Neem 10 euro borg mee.
- Stuurlieden vergadering is verplicht

P.s.: wil je voor het einde van het seizoen nóg een wedstrijd starten: schrijf je dan in voor de Asopos Driekamp op 13 juni!

Wedstrijdschema EDR
Geplaatst op 2015-05-28 16:10:50 door Friso van der Klaauw Lees meer


In Memoriam Maaike IJpelaar
Ons heeft het bericht bereikt dat oud-Orcaan Maaike IJpelaar 17 mei 2015 is overleden. We zijn geschokt door het bericht van haar overlijden, dat veel te vroeg was. Maaike werd lid in 2009 en roeide actief in haar ploeg Blikvangers. Wij wensen alle familie, vrienden en allen die haar gekend hebben veel sterkte in de komende moeilijke tijd. Heb je een vraag over, of wil je een reactie op dit bericht met ons delen, aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur.
Geplaatst op 2015-05-26 15:12:11 door Jorien de Jong Lees meer

BusinessClub Commissie zoekt nieuw lid!
Wil jij meewerken aan de zakelijke uitstraling van Orca? Klik op de vacature voor meer informatie.

BusinessClub Commissielid
Geplaatst op 2015-05-21 13:17:23 door Sophie van der Meer Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Allermooiste Orcanen,

Er komen eind deze maand weer een aantal incasso's aan. Namelijk de eerste Wedstrijdwerkacties, restant van de Eerste en Tweedejaars werkacties, Clubtoeslagen, SGOEPPA pizzas, Dies Rondleiding, Traika Tilburg en eerder mislukte incasso's.
Zorg dusdat er voldoende geld op je rekening staat!!

Klik meer om de precieze bedragen te lezen.

Geplaatst op 2015-05-19 16:41:16 door Shaun Akse Lees meer

Volgend jaar ook sturen?
Wil jij komend jaar aan de touwtjes trekken in één van de snelste (wedstrijd)ploegen van Nederland en je hierop optimaal voorbereiden? Gewoon eens proberen in een (gladde) vier of ben je al stuur en wil je hier meer over leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In juni gaan de talentenachten weer van start acht fanatieke dames en acht fanatieke heren. In de twee weken na de Orca Slot bereiden zij zich voor op de NSRF Slotwedstrijden waar zij hun krachten zullen meten aan de rest van de talentenachten van Nederland. Stuurdispuut Sirenen is in samenwerking met Annemiek (wedstrijdcommissaris) op zoek naar enthousiaste stuurlieden (zowel man als vrouw!). Wel of geen ervaring maakt niet uit, als je maar enthousiast bent en een ambitie hebt voor hard roeien!

Naast een hoop gezelligheid verzorgt Stuurdispuut Sirenen ook de begeleiding van alle stuurtjes bij Orca. En aangezien het nooit te laat is om te beginnen met sturen, nodigen we jou graag van harte uit om kennis met ons te maken! Maandag 11 mei vind je ons vanaf 19.30 uur in de Viking kantine voor onze volgende opleidingsbijeenkomst en borrel. Wil je hierbij aanwezig zijn of heb je vragen over lengte/gewicht/aantal trainingen/gang van zaken? Aarzel dan niet, spreek ons aan of mail naar stuurdispuut@orcaroeien.nl
Geplaatst op 2015-05-09 11:39:35 door Roy Speek Lees meer (1)

Huegelregatta Essen
Aankomend weekend vindt in Essen een internationale wedstrijd plaats: de Huegelregatta. Ook mensen van Orca zullen hier aan de start verschijnen. Marleen zal weer shinen in haar skiff, Jurgen stapt weer de 4- in, samen met zijn Universiade maatjes en Claudia zal in de damesacht mee doen.

De tijden waarop ze aan de start zullen verschijnen:

Marleen:
Zaterdag: 9:50 voorwedstrijd, 13:32 finale
Zondag: 9:40 voorwedstrijd, 11:32 finale

Jurgen:
Zaterdag: 16:28 finale
Zondag: 14:44 finale

Claudia:
Zaterdag: 16:12
Zondag: 14:12

Heel veel succes en vooral veel plezier allemaal!
Geplaatst op 2015-05-15 14:13:14 door Annemiek Bolier Lees meer

PEIL & PEIK
Beste competitieroeiers,

De PEIL, de bumping van 4,5 kilometer gaat aankomend weekend geroeid worden in Delft! Natuurlijk verschijnt Orca hier aan de start!
Hieronder zien jullie de loting van zowel de PEIL als de PEIK. De vlotcapaciteit is beperkt, dus wees op tijd bij de vlotten. Tevens moet 10 euro borg worden meegenomen voor de rugnummers.

De boten gaan vrijdagochtend op transport. Alle boten moeten donderdagavond worden afgeriggerd.

Op het traject zijn een aantal obstakels waar rekening mee moet worden gehouden. De stuurliedenvergadering is verplicht. Kijk van te voren al naar de route voor het traject: http://peil.proteus-eretes.nl/wedstrijdinfo/baaninformatie/

Wedstrijdschema PEIK
Wedstrijdschema PEIL
Geplaatst op 2015-05-12 17:34:07 door Friso van der Klaauw Lees meer

Mixed
Aankomende zaterdag is het weer tijd voor de gaafste en leukste wedstrijd van het jaar, Orca's Mixed! Je kan nu eindelijk in de boot stappen die ene leuke mannen of vrouwenploeg en samen trappen voor de overwinning!
Zie hieronder de loting het het vaarregelment voor het Merwedekanaal, opgesteld door ons stuurdispuut Sirenen. Vooral voor externe roeiers is het belangrijk deze door te nemen, vanaf het water is de baan niet in zijn totaliteit te zien door een bocht.

Loting Mixed
Vaarreglement Merwedekanaal Orca
Geplaatst op 2015-05-08 11:16:41 door Friso van der Klaauw Lees meer

2000,- voor jouw idee op de Oud-Orca Dragons Den
Vanwege het beperkte aantal initiatieven heeft Oud-Orca besloten om de jaarlijkse Dragons Den uit te stellen naar 21 mei om zo iedereen meer tijd te geven om met goede ideeën te komen. De Dragons Den, vernoemd naar het succesvolle Engelse televisieprogramma, is hét moment om heel Orca te overtuigen van jouw vlotte babbel, jouw commissie/ploeg/persoon extra in de schijnwerpers te zetten en bovendien die felbegeerde geldprijs binnen te slepen.
Dus denk groots, alles mag, zolang het maar ten goede komt aan Orca, maar ook Oud-Orca! Iedereen mag initiatieven indienen, dus niet alleen commissies maar ook wedstrijdploegen, competitieploegen en individuele leden.

Geïnspireerd? Stuur uiterlijk zondag 17 mei 23:59 een uitgewerkt plan op naar secretaris@orcaroeien.nl waarin je in ieder geval het volgende uitlegt:

- Waarom is er behoefte aan?
- Hoeveel gaat het kosten?
- Hoe heeft Orca er behoefte aan?
- Hoe kan Oud-Orca er behoefte aan hebben?

Vervolgens hoor je van het bestuur of jij je idee op 21 mei in 1 minuut mag pitchen!
Geplaatst op 2015-05-06 14:56:27 door Lotte ten Harmsen van der Beek Lees meer

Universiade
Wist je dat...

Er twee weken geleden een trial plaatsvond op de Bosbaan waar ploegen zich konden kwalificeren voor de Universiade in Zuid-Korea? En dat er drie ploegen zijn met Orcanen die zich ook daadwerkelijk hebben gekwalificeerd?

Annemarie, Kyra en Rosa gaan samen met Marleen (van Triton) starten in een 4-. Jurgen zal ook in een 4- starten, samen met Sander (Proteus), Sebastiaan (Njord) en Ward (Asopos). Tot slot hebben Djimmer en Jort een uitzending in de 2- weten te krijgen.

Knap gedaan allemaal en succes met de voorbereidingen voor dit evenement!
Geplaatst op 2015-05-06 09:06:25 door Annemiek Bolier Lees meer

Reactie Orca en Triton op herverdeling van subsidies
Afgelopen vrijdag heeft DUB een artikel geplaatst over de herverdeling van subsidies voor Utrechtse studentensportverenigingen. Graag reageren wij op dit artikel en de opvolgende reactie van de Sportraad, omdat wij graag meer context geven aan onze bezwaren tegen deze herinrichting.

Wij zijn het met de Sportraad eens dat een inzichtelijke en eerlijke verdeling van subsidies een belangrijke stap is in de doorontwikkeling van de Utrechtse studentensport. Hier valt niet over te twisten. Echter, waar de A.U.S.R Orca en de U.S.R. "Triton" een kanttekening willen plaatsen is de uitvoering van deze herinrichting. Wij als verenigingen hebben de afgelopen maanden in het ontwerp van de nieuwe subsidie systeem een aantal knelpunten geconstateerd voor de zelfstandige studentensport verenigingen (SSV’s), die niet onopgemerkt mogen blijven. Deze knelpunten lichten wij graag nader toe in onderstaande tekst.

De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht stelt, via Mesa Cosa, elk jaar geld beschikbaar voor de studentensport. De afgelopen jaren ontving Orca via Mesa Cosa een subsidie van €21.000,- per jaar, welke (net als bij Triton) werd gebruikt om de inhuur van professionele coaching mogelijk te maken voor onze toproeiers. Zoals Olympisch roeier en Orcaan Inge Janssen die twee weken geleden voor de derde keer nationaal kampioen werd.

In het nu voorgestelde systeem verdwijnt de huidige subsidie van €21.000,- euro. Hiervoor in de plaats komt een regeling waarin alle leden van Orca een gelimiteerd sportabonnement (de Olympas Light) dienen aan te schaffen bij Mesa Cosa, tegen de kosten van €45,- per persoon per jaar. Let wel; dit is een directe (externe) contributieverhoging voor onze leden. In ruil voor deze ‘aankoop’, ontvangt de Orca €39,- per lid aan subsidie. In vergelijking met de huidige situatie, waarin Orca en haar sporters €21.000,- subsidie ontvangt, dragen onze sporters in het nieuwe systeem netto €6,- af per persoon aan Mesa Cosa.

Voor onze verenigingen heeft het nieuwe subsidiesysteem een grote invloed op de begroting voor 2015-2016 en worden wij gedwongen te kiezen tussen twee kwaden; uit Mesa Cosa stappen en €21.000,- verlies nemen, óf 750 Olympassen à €45,- per lid aanschaffen(in totaal €33.750,-) waarna Orca 750 keer €39,- terugkrijgt van Mesa Cosa (in totaal €29.250,-). Daarmee verliest Orca en haar sporters per saldo €4.500 plus de huidige subsidie die vanaf 2015-2016 wegvalt (€21.000).Opgeteld ziet Orca in totaal een plotseling verlies van €25.500 terug op de begroting voor 2015-2016. Dit heeft ten gevolg dat wij danwel (A) moet gaan snijden in haar uitgaven, met andere woorden; geen professionele coaching meer, ofwel (B) de contributie fors dienen te verhogen, hetgeen waarvan wij uit ervaring weten dat dit negatieve gevolgen heeft voor de aanwas talentvolle studentensporters.

Maar, naast het feit dat de efficiëntie van deze regeling dus kritisch bekeken mag worden, plaatsen Orca en Triton ook vraagtekens bij de effectiviteit van het voorgestelde systeem voor de zogenaamde zelfstandige SSV’s. Zo is het nut van de ‘Olympas Light’ voor onze leden summier. Onze roeiers mogen het NSK (Nederlands Studenten kampioenschap), in tegenstelling tot andere Utrechtse studentensportverenigingen, ook starten zonder af te dragen aan Mesa Cosa, omdat beide roeiverenigingen lidmaatschap betalen aan de Nederlandse Studenten Roeifederatie (de NSRF). Belangrijker om te noemen is dat Orca en Triton over eigen fitnessfaciliteiten, materiaal en roeiwater beschikt die door alle leden 'gratis' gebruikt mogen worden. Dit in tegenstelling tot de €45,- waarvoor dezelfde leden straks dienen te betalen voor de fitnessfaciliteiten op Olympos. Temeer neemt Mesa Cosa het recht om jaarlijks prijswijzigingen door te voeren voor de verplichte Olympas Light, zonder maximum bedrag. Een slechte ruil dus, indien bekeken door de ogen van Orca en Triton en diens leden.

Tot slot, in haar reactie (www.sportraadutrecht.nl, 01-05-2015) benadrukt de Sportraad de verschillende kansen die zij en Mesa Cosa de Utrechtse studentensportverenigingen hebben gegeven om deel te nemen aan de vormgeving van een nieuw subsidie-systeem. Ook wij, als onafhankelijke SSV hebben de afgelopen maanden verschillende voorstellen en vele bezwaren ter tafel gebracht. Jammerlijk is dat blijkt dat deze input in de praktijk geen enkel weerklinken heeft gehad in de vormgeving van het nieuwe subsidie-systeem. Wij roepen daarom de Sportraad, Mesa Cosa en het College van Bestuur van Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht op om dit plan te heroverwegen en met ons in gesprek te gaan, want op deze manier zijn er alleen verliezers en worden de studentensportverenigingen met eigen faciliteiten in Utrecht de nek om gedraaid.

Namens het bestuur van de A.U.S.R. Orca,

Jorien de Jong - Voorzitter

Namens het bestuur van de U.S.R. "Triton",

Frits Thijs - Praeses

Reactie Orca en Triton op herverdeling van subsidies
Geplaatst op 2015-05-04 09:43:28 door Jorien de Jong Lees meer (1)

Coaches gezocht!
Orca heeft door de jaren heen veel toproeiers voort gebracht. Uiteraard moet de roeier zelf talent hebben, maar als coach ben je onmisbaar in het ontwikkelen van het talent. Je zorgt samen met de roeier of het team dat ze harder gaan roeien, door ze een efficiëntere haal te laten maken en ze mentaal en fysiek op het juiste moment te laten pieken.

Heb jij er wel eens over gedacht om een wedstrijdploeg te coachen? Heb je er altijd al van gedroomd om in de coach blikkenlijst te staan? Wil je, samen met de rest van je coachteam, roeiers naar de wedstrijden begeleiden en ze op de juiste momenten te laten pieken? Dit is je kans!

Naast dat je je uiteraard kan aanmelden voor volgend jaar, kun je ook dit seizoen nog meedraaien. Er is namelijk weer een aantal opleidingsplekken beschikbaar! Ervaring is niet belangrijk, wat wel belangrijk is: enthousiasme en wat tijd (je hoeft er niet perse 6 trainingen in de week bij te zijn maar 2 is wel handig).

Dus… Wil je graag iets nieuws leren, heb je affiniteit met wedstrijdroeien, heb je tijd en ben je enthousiast om je in te zetten voor een groep wedstrijdroeiers en wil je je eerste coachblikken binnen halen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar wedstrijd@orcaroeien.nl of spreek mij even aan als je op Orca bent!

Ook als je in september wilt beginnen of al ervaren bent kun je je aanmelden!
Geplaatst op 2015-04-20 14:49:48 door Annemiek Bolier Lees meer

Wedstrijdschema Rottebokaal
Beste competitieploegen,

De derde wedstrijd van de NOOC komt eraan! Volgend weekend zal de Rottebokaal worden geroeid op de Willem Alexander baan in Zevenhuizen! De vaarregels van de baan staan onderaan de link. Kijk voor informatie over de bereikbaarheid op de facebook site of op de onderstaande link, de baan is lastig te bereiken met het openbaar vervoer:

http://rottebokaal.skadi.nl/bereikbaarheid

Hieronder vinden jullie het wedstrijdschema. Wees op tijd, de wedstrijdleiding is streng wat betreft tijden. Tevens is er een feest op zaterdagavond. Kaarten kunnen worden gekocht op de Rottebokaal of via deze link voor 6 euro per stuk:

http://rottebokaal.skadi.nl/feest

Zoals jullie weten is bestuur '14 - '15 op vakantie en zal bestuur '13 - '14 een weekje de touwtjes in handen hebben. Irene Butter, de penningmeester van vorig jaar zal compomama zijn. Ze is te bereiken op: 06-14278290. Jullie moeten bij haar de rugnummers op halen en terugbrengen. Het is de verantwoordelijkheid van de ploeg om ervoor te zorgen dat de rugnummers terecht komen bij de bestuursleden.

wedstrijdschema Rottebokaal
Vaarregels
Geplaatst op 2015-04-19 16:15:25 door Friso van der Klaauw Lees meer

Heimweek
Lieve Orcanen,

Nog maar twee nachtjes slapen voor de Heimweek! Het bestuur is dan welverdiend op vakantie, dus Bestuur '13-'14 komt een weekje oppassen. Het belooft een spetterende week te worden, met een zeer appetijtelijke agenda:

- Zaterdag/zondag 25/26 april: Orca wint de Rottebokaal! O.d.z. Als vanouds strijden voor het vaderland! Wij voorzien je van patriottische strijdkleuren.
- Maandag 27 april: Koningsdag, Orca is dicht. Er kan wel geroeid worden.
Dinsdag 28 april: mini-bierspellenavond en bestuurshap; met het favoriete bierspel van Bestuur '13-'14: stressbierpong.
- Woensdag 29 april: Akcie Zwarte Piste, voor +/- een tientje katjelam raken. Voor degenen die niet zo van de volumebraakjes zijn: lekker ouderwetsche filmavond van 20:30-23:00u op de beamert. Neem je lekkerste pyjama, knuffel en popcorn mee.
- Donderdag 30 april: Bestuursbaravond o.d.z. Alles kan kapot, dus ook je lever. Tevens zijn er prijzen te winnen! Fenomenaalscholver! Briljantje Smit! Buitengewoonboot!

Aangezien wij allemaal een zeer burgerlijk leven leiden, hebben we een belschema voor jullie opgesteld. Wij zijn overdag dus niet op Orca, dus telefonisch inschrijven voor de hap gaat hem helaas niet worden.

Vrijdag 24 april: Guus (0648724582)
Zaterdag 25 april: Guus (0648724582, ook op Orca bereikbaar)
Zondag 26 april: Bart (0634204410)
Maandag 27 april: Koningsdag, we zijn slecht bereikbaar. Voor echt dringende zaken kan je Bart bereiken.
Dinsdag 28 april: Dorien (belt je terug, 0642889188)
Woensdag 29 april: Sander (0621715404)
Donderdag 30 april: Bart (0634204410)
Vrijdag 1 mei: Guus (0648724582)

Liefs,

Bestuur '13-'14
Geplaatst op 2015-04-22 14:06:50 door Roy Speek Lees meer (2)

Save the date: 14 mei + mogelijkheid voor inschrijving: Oud Orca Dag en Wielerronde
Zoals ieder jaar is de Oud-Orca dag gepland op Hemelvaartsdag. Dus heb jij zin om nog eens in de boot te stappen met je ploeggenoten? Of spring je liever met je kinderen op het springkussen? Of... maak jij je mede-Orcanen in door te shinen op de pubquiz met jouw, zeer relevante kennis? Het kan allemaal op 14 mei! 3e jaars en ouder zijn ook van harte uitgenodigd voor de Oud-Orca dag.

Daarnaast kan de fietsliefhebber zijn hart ophalen; na het succes van de afgelopen 3 keer organiseert Oud-Orca opnieuw een toertocht voor zowel de ervaren als onervaren fietser. Daarnaast zijn zowel Orcanen als Oud-Orcanen welkom om mee te komen fietsen.

Het grote vertrek van deze wielerronde zal rond 11.00 uur zijn vanaf De Driewerf. Er is een parcours van 120 km uitgestippeld waarover in twee pelotons gefietst zal worden, inclusief optionele tijdrit voor de fanatiekelingen. Er zal daarnaast ook een kleinere ronde (rond 70km) in een rustig en zeer gezellig peloton gefietst worden. We eindigen rond 15.30 uur op de loods, waar zoals gebruikelijk aansluitend de Oud-Orca dag zal zijn met bijbehorende festiviteiten.

Zet 14 mei vast in je agenda. Tot dan!

Inschrijven kan hier:
https://docs.google.com/forms/d/1fYZj9nFeu6IF3wF_Ohht05Px9WKQo4yRnUsQiASTEtk/viewform
Geplaatst op 2015-04-21 12:25:18 door Roy Speek Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Allerleukste Orcanen,

Er komen eind deze maand weer een aantal incasso's aan. Namelijk de Dies activiteiten, Gala kaartjes, gebruik van de Orca auto, werversshirts en eerder mislukte incasso's. Ook wordt de wedstrijdtoeslag voor wedstrijdroeiers geïncasseerd.
Zorg dusdat er voldoende geld op je rekening staat!!

Geplaatst op 2015-04-21 12:04:29 door Shaun Akse Lees meer

Hollandia/NK klein
De de Hollandia/NK klein heeft, naast heerlijk weer, ook mooie resultaten met zich mee gebracht. Zo heeft Inge haar titel met succes verdedigd en mag zij zich nu voor de derde keer op een rij Nederlands Kampioen in de skiff noemen! Super knap Inge, gefeliciteerd! Jurgen en Ward (Asopos) wisten een zilveren medaille te halen in de LSA2-.

De development viertjes konden dit weekend hun eerste punten pakken. Met als beste resultaat: Willemiek, Tessa, Maria en Maud werden eerste in de finale! Een mooie beker en een blik dus voor hen. Ook Abel en Vincent kwamen dit weekend als eerst over de streep in het LO2- veld. Als afsluiter van de dag werd er nog een tellend blik behaald door de Middengroep Dames in de DSA8+, met Peter Wiersum als stuur.

Gefeliciteerd allen met de overwinningen, op naar de volgende wedstrijd!

uitslag NK Kleine nummers
Voorbeschouwing Hollandie/NK kleine nummers 2015
Geplaatst op 2015-04-20 14:06:32 door Annemiek Bolier Lees meer

Voorbeschouwing Hollandie/NK kleine nummers 2015
Door: Jurriaan Jansen

Het is weer die week van het jaar. De week waarin je voor het eerst in alleen je pakje kunt roeien. De week waarin je elke dag zestien keer de nieuwe inschrijvingen checkt. En met samengeknepen billen de loting afwacht. De week waarin bungalowpark Beekse Bergen vol zit met roeiers die allemaal voor 22.00 uur in bed liggen (want ja, dat kan ook). De week waarin er in de hele Albert Heijn geen kwark of eierkoek meer te vinden is (behalve die vieze volkoren). De week waarvoor je een winter lang hebt getraind. De week waarin je stiekem mag dromen van een medaille. Het is de week van het Nederlands Kampioenschap kleine nummers op de Bosbaan.

Dit NK is voor veel roeiers een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. In een skiff of tweezonder neem je het op tegen de rest van Nederland. In zowel het veld onder 23 jaar (SB) als het open veld (SA) worden de titels verdeeld. Net als vorige jaren worden deze categorieën wel samengevoegd gevaren. Leuk, want dit zorgt voor spannendere en grotere velden. De snelste SB roeier krijgt een gouden medaille, ongeacht de klassering in het gecombineerde veld. Nieuw dit jaar is dat er al op vrijdag wordt geroeid. In een aantal NK nummers vinden de voorwedstrijden op vrijdag plaats, de herkansing en halve finale op zaterdag en de finales op zondag. Het belooft in verschillende velden weer enorm spannend te worden en Orca heeft meerdere kanshebbers. Geïnteresseerd welke? Hieronder vind je voor elk NK veld een korte voorbeschouwing en mijn voorspelling van het podium.uitslag NK Kleine nummers
Hollandia/NK klein
Geplaatst op 2015-04-15 09:30:07 door Jorien de Jong Lees meer (4)

IDTS Carpit Noctem
Beste competitieploegen,

aankomende zaterdag zal de IDTS Carpit Noctem worden geroeid, een wedstrijd van 2500 meter bumping en 250 meter boord-aan-boord. Melden en het ophalen van de rugnummers moet op Nereus (Amsteldijk 130a). Tevens is hier de stuurlieden vergadering. De botenwagen staat op Skøll (Jan Vroegopsingel 6) Kijk op deze link voor de route van de baan: http://www.nereus.nl:8080/ncn/baan/ Tevens staat het wedstrijdschema in de onderstaande link.

wedstrijdschema IDTS Carpit Noctem.
Geplaatst op 2015-04-16 13:31:46 door Friso van der Klaauw Lees meer

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Komend jaar lustrumjaar!

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
30/31 mei  EDR
1 jun  Sirenen borrel
2 jun  Kamp baravond
3 jun  Orcawards
4 jun  ARCO biercantus
6/7 jun  ARB (NK groot)
6 jun  Familie Dag
9 jun  Intro baravond
11 jun  Draft, Float en V.I.N. feest
18 jun  Lustrumgala baravond
20 jun  Orca Competitie Slotwedstrijden
20/21 jun  ZRB
23 jun  Beleidsevaluatie ALV
27/28 jun  Koninklijke Hollandbeker

Ereplaatsen
 Westelijke Regatta: Daan (LSA1x), Ouderejaars Dames 2015 (DSA4-), Middengroep Dames 2015 (DDev4-), Marleen (LDSA1x), Rosa (DSA1x), Middengroep Dames 2015 (DSA8+)
 Gent May Regatta: Annemarie (DSA1x), Marleen (LDSA (dag 2)1x)
 Damen Raceroei Regatta: Middengroep Dames 2015 (DDev4-), Middengroep Licht 2015 (LO2-), Middengroep Dames 2015 (DN4-), Zwaar 2015 (B4+), Middengroep Licht 2015 (LSA2-), Middengroep Zwaar 2015 (SA2-)
 Hollandia: Middengroep Licht 2015 (LO2-), Middengroep Dames 2015 (DDev4-)
 NK Kleine nummers: Inge (DSA1x)

Jarige Orcanen
30-05 Thijs Kersten (25)
30-05 Katinka Wesseling (20)
31-05 Myrza Bossenbroek (21)
31-05 Jelle Weulen Kranenberg (1)
31-05 Nannet Fabri (24)
01-06 Martien Würdemann (26)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (17)
Thijs Wildschut
Onbekend (16)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.056, Sql: 0.023 (14)