Krachtvloer
Opgelet!

Morgen wordt er een nieuwe vloer in het krachthonk gelegd. Het is dus niet mogelijk om te krachttrainen morgen.

Er kan wel gewoon van de ergometers gebruik worden gemaakt.
Geplaatst op 2014-10-21 23:14:33 door Annemiek Bolier Lees meer

Meer weten over selecteren? Bezoek het infopraatje!
Op donderdag 23 oktober houden de eerstejaars coachteams een informatiebijeenkomst over selecteren op Orca. Deze bijeenkomst zal op Viking zijn. Wil jij dit jaar hard roeien en aan de top van het eerstejaarsroeien in Nederland? Dan is selecteren waarschijnlijk iets voor jou! Als je wil selecteren voor zwaar ben je welkom om 18.15 uur, dames kunnen om 19.00 uur terecht en lichte geïnteresseerden om 20.30 uur.

De selectie zal voor zwaar, licht en dames ingaan vanaf 3 november, na de Canal Cup.
Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor deze selectieperiode bij de coachteams van de ploeg waar je wil gaan selecteren. Dus twijfel je nog of je hard roeien leuk vindt of ben je er niet zeker van of je genoeg tijd hebt? Kom vrijblijvend langs en laat je informeren.
Tijdens dit moment zullen de coachteams je precies vertellen hoe de selectieperiode eruit ziet en wat een wedstrijdjaar op Orca inhoudt. Ook krijg je de ruimte om al je vragen over selecteren en over wedstrijdroeien te stellen.

Kom dus langs op Viking.

Voor vragen kun je contact opnemen met de coachteams door te mailen:
Zwaar: olgavangaal@gmail.com
Licht: licht2015@orcaroeien.nl
Dames: orcadames2015@gmail.com

Graag tot donderdag!
Geplaatst op 2014-10-21 23:08:14 door Annemiek Bolier Lees meer


Beleids- en begrotings ALV
Op woensdag 29 oktober 2014 om 20:00 uur vindt de beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Tijdens deze ALV zal bestuur ’14-’15 haar jaarplan presenteren en toelichten. Tevens zal Shaun Akse (penningmeester) de begroting voor 2014-2015 presenteren en toelichten. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus we zijn ook heel benieuwd naar wat jij ervan vindt.Uitnodiging Beleids- en begrotings ALV
Jaarplan bestuur
Rapport MJP meetbare doelen
Begroting 14-15
Winst en verlies toelichting
Liquiditeit toelichting
Geplaatst op 2014-10-20 21:23:30 door Roy Speek Lees meer

Internationale blikken
Het internationale weekend was een groot succes voor Orca! In drie verschillende landen verschenen Orcanen aan de start. In Bosten zijn twee overwinningen behaald en op de Tromp zelfs 3!

Klik op lees meer voor alle uitslagenuitslag Head of the Charles
Geplaatst op 2014-10-20 14:58:22 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

OPGELET! Aankomende incasso: 28 oktober
Lieve Orcanen,

Rond 28 oktober zullen Luzern 2014, Werversshirts, en eerder mislukte incasso’s worden geïncasseerd. Klik op lees meer voor de bedragen en omschrijvingen.

Geplaatst op 2014-10-18 13:58:08 door Shaun Akse Lees meer

Boston, Berlijn en de Tromp
Wisten jullie dat: de wedstrijdsectie van Orca dit weekend in drie verschillende landen en op twee verschillende continenten wedstrijden vaart?

Marleen, José en Jonna zullen aan de start verschijnen in Boston, in de lichte dames acht. Claudia (met Nicole) en Inge (met Ellen) zullen starten ook starten in Boston, beide in de 2x. Middengroep zwaar en middengroep dames starten in Berlijn in maar liefst 4 achten en middengroep licht zal samen met ouderejaars dames aan de start verschijnen op de Tromp Boat Race, in Hilversum. Internationaal weekendje dus!

Vind je het leuk om up to date te blijven van deze ploegen? Volg Orca dan ook op Twitter!

uitslag Tromp Boat Races
Geplaatst op 2014-10-16 17:41:50 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

Ergometers CHR periode
Tijdens de CHR-periode zijn alle competitie-ergo's in gebruik door de CHR-ploegen. Maandag t/m vrijdag worden de ergo's gebruikt van 17.00 tot 21.30. De enige vrije momenten voor competitieroeiers zijn op dinsdag 17.45-18.30, donderdag 17.45-18.30 en vrijdag 20.00. Dank jullie wel voor jullie begrip.
Geplaatst op 2014-10-13 17:05:22 door Friso van der Klaauw Lees meer

Afroeiwedstrijden zaterdag 11 oktober
Lieve afroeiers en afroeicoaches,

De loting van de afroeiwedstrijden is bekend! Lees 'm goed door om te zien hoe laat en tegen wie je zaterdag start. Lees ook het reglement goed door, zodat je weet wat er wel en niet toegestaan is op het water tijdens de wedstrijd.


De stuurliedenvergadering voor de dames is om 08:30 uur, de instructie voor de heren om 09:30 uur. Leden van de Sirenen, Orca's stuurdispuut, komen hier vertellen hoe je als stuur om moet gaan met de regels op het water. Zorg dat je hele ploeg hier al bij is!


Veel plezier en tot zaterdag!

De Evcie & de ARCO.

2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
Reglement afroeiwedstrijden 2014
Loting afroeiwedstrijden 2014
Geplaatst op 2014-10-08 22:31:52 door Roy Speek Lees meer (1)

Fietsen langs de kant
Beste coaches, ploeggenoten en/of andere meefietsers,

Er zijn wat klachten langs gekomen dat er onveilig wordt gefietst langs de kant. Vele Orcanen en Tritonezen fietsen vaak onverlicht en aan de verkeerde kant van de weg. Daarnaast wordt er vaak meer gelet op dat wat op het water gebeurd, dan op de weg. Dit kan zorgen voor onveilige verkeerssituaties.

Het is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een kleine moeite om met verlichting te fietsen. Daarnaast is het ook voor je eigen veiligheid verstandig. Ook willen we benadrukken dat het prettig is als iedereen aan de juiste kant van de weg mee fietst. Dit alles zal zorgen voor een fijner, maar vooral ook een veiliger fietsklimaat langs het Merwedekanaal.
Geplaatst op 2014-10-06 16:14:17 door Roy Speek Lees meer

Douches buiten gebruik
Lieve Orcanen,

De mannelijke studentendouches zijn kapot en de vrouwelijke burgerdouches ook. Deze kunnen pas volgende week donderdag (9 oktober) gemaakt worden. Tot die tijd mogen de mannen douchen bij de douches van Viking en zullen de viking vrouwen de douches van Orca en Triton gebruiken. Wel moeten de mannen zoveel mogelijk in hun eigen kleedkamer omkleden!
Geplaatst op 2014-10-02 17:37:50 door Roy Speek Lees meer

Wil jij de touwtjes in handen hebben?
Wil jij komend jaar aan de touwtjes trekken? In de snelste wedstrijdploegen van Nederland, een opleidingsplek in een clubacht of gewoon eens proberen in een (gladde) vier? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het stuurdispuut van Orca is in samenwerking met de wedstrijd en clubcoaches op zoek naar fanatieke stuurlieden! Heel veel (roei)ervaring of juist niet, het maakt niet uit, voor iedereen zoeken we een passende plek.

Vragen? (over lengte/gewicht/aantal trainingen/gang van zaken?) Of direct aanmelden? Aarzel niet en spreek ons aan, of mail naar stuurdispuut@orcaroeien.nl. Friso (competitiecommissaris) en Annemiek (wedstrijdcommissaris) helpen je ook graag verder.
Geplaatst op 2014-09-30 14:54:33 door Annemiek Bolier Lees meer

Amstelbeker
De dames hebben de fortunabeker gewonnen! Het is ze niet alleen gelukt om (wederom) alle studentenverenigingen naar huis te sturen maar dit jaar is het ze ook gelukt om eindelijk de beker te bemachtigen! Kyra, Margriet, Inge, Annemarie, Peta, Lisselotte, Claudia, Rosa en Jonna, gefeliciteerd!

Voor de mannen was Okeanos net iets te sterk in de halve finale, maar Orca was Laga wel te snel af in de b-finale. Een nette derde plek dus voor onze mannen en stuurvrouw: Daan, Djimmer, Jort, Sjoerd, Timen, Henk Jan, Rutger, Niek en Meike.
Geplaatst op 2014-09-29 15:21:10 door Annemiek Bolier Lees meer (9)

Meerjarenplan evaluatie
Lieve Orcanen,

Komend half jaar zal het meerjarenplan van Orca worden geëvalueerd. Het meerjarenplan vind je in de bijlage. In het kader van de evaluatie zullen er veel gesprekken worden gevoerd met leden en oud-leden.Mocht je het leuk vinden om betrokken te zijn bij de evaluatie of als je er vragen over hebt kan je mailen naar:voorzitter@orcaroeien.nl.

Haal door!

Meerjarenplan Orca
Geplaatst op 2014-09-23 12:06:21 door Jorien de Jong Lees meer

Ouderejaarsploegvormingsavond en B2 Masterclass
Beste Ouderejaars Orcanen,

Is je ploeg uit elkaar gevallen en zoek je een leuke ploeg(genoot)? Kom dan woensdag 1 oktober naar de Compocie (voorheen CBC) Ouderejaarsploegvormingsavond. De commissie zal als ervaren koppelaars te werk gaan en elke ploeg weer aanvullen met nieuw talent!
Wanneer je je ploeg hebt gevormd is het leuk om de volgende stap in het roeien te zetten: als een pijl over het water schieten in een gladde 4+. Op zaterdag 4 oktober zal de compocie de B2 masterclass organiseren. De dag begint om 10.00 met een training, gevolgd door een lunch. Nadat je op krachten bent gekomen zal het examen worden afgenomen. Heb je je B2 gehaald, dan kan je direct mee roeien op de wedstrijden van de Najaarsbokaal! Mis deze kans niet en schrijf je in door te mailen naar compocie@orcaroeien.nl
Geplaatst op 2014-09-22 17:45:02 door Friso van der Klaauw Lees meer (6)

Overlast op de rechte kilometer
Lieve Orcanen,

De afroeiperiode is weer begonnen en iedereen is vol enthousiasme bezig en dit wordt opgemerkt. Niet alleen op een positieve manier maar ook op een minder positieve manier. Er zijn namelijk klachten gekomen vanuit de woonboot bewoners dat er weer te enthousiast gecoacht wordt op de rechte kilometer.

Graag willen we iedereen er op attenderen dat er na 20:00 op de rechte kilometer op praatniveau gecoacht/gestuurd moet worden. Mocht er teveel overlast blijven dan kan dit ervoor zorgen dat Orca een restrictie opgelegd krijgt vanuit de gemeente, wat betekent dat 's avonds roeien niet meer mag. We hopen dat iedereen mee zal werken om dit te voorkomen!

Alvast bedankt,
Bestuur '14-'15
Geplaatst op 2014-09-17 15:55:21 door Roy Speek Lees meer (4)

Najaarsbokaal
Ouderejaars Comporoeiers opgelet!
Aankomende herfst hoef je je niet te vervelen wat roeien betreft! Vlak voor de winter kan je nog even met jouw ploeg je laten gelden op de roeiwateren van Nederland tijdens de Najaarsbokaal 2014. Je kan starten in een c4+ of in een 4+.
Deze bokaal bestaat uit vier wedstrijden:

4/5 oktober Thêta Herfstregatta
11 oktober Knorrensteijn Memorial Regatta
25 oktober Asopos Najaarswedstrijden
9 november Argo Najaars Slotwedstrijden

Mail voor 25 september naar competitie@orcaroeien.nl om je in te schrijven voor deze bokaal.
Geplaatst op 2014-09-16 15:08:07 door Friso van der Klaauw Lees meer

Coachteams wedstrijdsectie bekend!
Afgelopen zondag was de startdag van de wedstrijdsectie. Er waren veel roeiers, we hebben zelfs 5 gemixte achten kunnen vullen! Een erg geslaagde start voor het nieuwe jaar dus. Met de startdag zijn ook de coachteams bekend voor het komende jaar. Immers, zonder coaches zal al het roeitalent niet voldoende ontwikkeld kunnen worden.

Bij de eerstejaars zullen de dames gecoacht worden door Meye Bloothooft, Oscar Dijksman, Simone Huurman, Alec Hardenbol en Edwin Konijnenberg. Eerstejaars licht zal gecoacht worden door Julia Koelmans, Guus Beenhakker, Annemiek Sodderland en Koen Dreijer. Eerstejaars zwaar zal gecoacht worden door Olga van Gaal, Tim Marringa, Jonathan Hijlkema en Onno Keller.

Bij de middengroepen gaan Guus van Middelaar, Edwin Zijp, Emma Wiebes en Jorrit de Leur de dames coachen. Jeroen van leeuwen, Larissa Vermin, Bart du Chatinier, Milena Knappstein, Bart Kessels, Rutger Bruil en Maartje Geven gaan middengroep licht coachen en Frank Risseeuw, Daniël Smit, Zoltan Lippenyi, Rogier Kox en Marike van der Graaff gaan middengroep zwaar coachen.

Bij de ouderejaars coachen Jelle van Haasteren, Rutger Bruil, Jurriaan Jansen, Kayleigh Polman, Reinder Nijhoff en Guus Welter.

Super fijn dat jullie allemaal onze roeiers willen begeleiden naar de top!
Geplaatst op 2014-09-16 13:12:11 door Annemiek Bolier Lees meer (4)

FISU WK
Maar liefst 6 Orcanen mochten dit weekend in Frankrijk startten op het fisu WK.

Marleen, José en Nikos zaten alledrie in de b-finale.

Marleen en José mochten als eerst aan de start verschijnen en maakten er gelijk een spannende race van tot in de laatste meters. Door het hoofd koel te houden en rustig elke haal net een cm te pakken op hun tegenstand wisten ze uitieindeljjk als eerst over de finish te komen. Knap gedaan!

Nikos begon zijn race erg goed en lag op de 1000 meter vooraan. Hij wist dit echter helaas niet lang genoeg vast te houden om de b-finale te winnen en werd uiteindelijk 4e.

Jurgen en Marcus en Djimmer wisten zich te plaatsen voor de a-finale. Helaas was voor beide ploegen de tegenstand net wat sterker en was er geen podiumplaats voor onze orcanen. Jurgen werd 5e en Marcus en Djimmer 4e.


Geplaatst op 2014-09-11 23:44:38 door Sophie van der Meer Lees meer

Wedstrijdstartdag
Voor iedereen die komend jaar gaat middengroep of ouderejaars wedstrijdroeien, wedstrijdcoachen of interesse heeft om te gaan wedstrijdcoachen is er de wedstrijdstartdag. Deze dag is de officiële aftrap van de nieuwe tijd die Orca in gaat. Sneller, beter en harder is het plan, daar zijn jullie voor nodig.

Eerst is er een korte uitleg over komend jaar door profcoach Marloes van der Weide. Hierna wordt er in gemixte achten gevaren en vervolgens wordt er tegen elkaar gespard. Na het trainen is een borrel met heerlijk speciaalbier.

Dus kom zondag 14 september om 13:00 uur naar Orca!
Geplaatst op 2014-09-03 18:02:46 door Annemiek Bolier Lees meer

WK roeien in Amsterdam van start!
Update zondag: Op de laatste dag van het WK kwam Inge al vroeg op de dag in actie. Gelijk bij de start lag ze al voor en wist ze al haar tegenstanders achter zich te laten. Na een zeer overtuigende race heeft ze de B-finale gewonnen. Daarmee is ze 7e van de wereld! Knap gedaan Inge!


Update vrijdag: Inge kwam als eerst in actie en moest eerste, tweede of derde worden voor een plek in de halve finale. Na 500m lag ze op de vierde plaats, maar ze wist zich samen met Nicole Beukers door te vechten naar plaats drie. Het bleef een nek-aan-nekrace met Nieuw-Zeeland. In de slotfase van de wedstrijd waren de Nieuw-Zeelanders helaas te sterk en moesten ze het afleggen. We zien ze zondagochtend om 10.43 uur terug in de B-finale.

Daan roeide vandaag een lastige A-finale. Het is een zwaar veld voor deze nog jonge lichte dubbel-vier. Ze hebben hard gevochten, maar een medaille zat er niet in. Uiteindelijk mag Daan zich zesde van de wereld noemen.
uitslag Wereldkampioenschappen
Geplaatst op 2014-08-23 11:52:24 door Marloes van der Pol Lees meer (3)

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

Het is nu vaarverbod

Reden: Windstoten

Ingesteld door: Sebas Peters

www.blikoproeien.nl

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
21 okt  Dies Sleepover
22 okt  Informatie avond wedstrijdroeien
22 okt  Dies Schnitzelparadijs
23 okt  Donderdagborrel - Deutche Abend
23 okt  Dies OV-kroegentocht
24 okt  Dies Borrel - Verjaardag van Orca
25 okt  Asopos Najaarswedstrijden
25 okt  Dies bierbrouwerijtour
26 okt  Dies ereleden brunch
28 okt  CHR spelletjesavond
29 okt   Beleid- en Begrotings ALV
30 okt  CHR Chillavond
1/2 nov  Canal Cup
2 nov  November vieren
3 nov  Borrel kennismaking stuurdispuut
6 nov  Foute Fitnessfeest
6 nov  CompoCie Ploegvormingsavond
8 nov  Viking gebruikt Orca kantine
9 nov  Argo Najaars Slotwedstrijden
11 nov  CompoCie Ploegvormingsavond
13 nov  CompoCie bierproefavond
18 nov  Commissiemarkt

Ereplaatsen
 Tromp Boat Races: Fernand & Nicos (SA2x), Annemarie (DSB1x), Okke & Jos & Sam (LSA4+)
 Head of the Charles: Claudia (DSA2x, 3e), Inge (DSA2x, 1e), Ouderejaars Dames 2015 (LDSA8+, 1e)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames 2014 (DSA8+)
 NSRF: Daan (SA4x), Jurgen (LSA4-, LSA2-), Ouderejaars Dames 2014 (DSA2x), Margriet (DSA4-), Nicos (SA1x, O1x), Zwaar 2014 (B8+), Ouderejaars Zwaar 2014 (SA8+)
 Argo Sprint: Middengroep Zwaar 2014 (N4+), Zwaar 2014 (Ej8+), Ouderejaars Dames 2014 (LDSA2x)

Jarige Orcanen
21-10 Roman Zondervan (22)
22-10 Lilian van der Ven (29)
22-10 Hanne Beijers (23)
23-10 Daniel Alkema (20)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (10)
Bastiaan Toering
Onbekend (9)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.016, Sql: 0.011 (15)