Orcanen opgelet!
Ben je aan het sturen of fiets je mee met een ploeg? Let dan vooral in de avonduren op je stemvolume. Langs het kanaal wonen immers ook mensen, die vooral in de avonduren veel overlast ondervinden van schreeuwende stuurtjes en coaches. Deze overlast wordt vooral ondervonden aan de rechte kilometer. Sparren is leuk, maar doe dit dan bijvoorbeeld op de kromme kilometer of bij de Jaarbeurs. Roep daarnaast geen overbodige dingen en bewaar puntjes tot de voor- tussen- en nabespreking van je training.
Nog een tip:Train eens overdag in de zon!
Geplaatst op 2015-02-25 18:22:57 door Lotte ten Harmsen van der Beek Lees meer

Winterwedstrijden
Het eerste wedstrijdweekend van het seizoen zit erop! Orca is weer twee overwinningen rijker: Annemarie heeft geblikt in de skiff en Niek en Timen in de 2-. Knap gedaan!

Het was de eerste wedstrijddag die meetelde voor de eerstejaarsklassementen. De dames moesten al vroeg hun bed uit en startten in het eerste blok. Zij behaalden een 9e plek. Bij licht lag er helaas een brug in de weg maar daarna werd het weer heel goed opgepakt, met een 8ste plek als resultaat. De zwaren mochten in het laatste blok starten en behaalden hier een 12e plek. Ook de middengroepen lieten hun eerste races zien, met een goed resultaat: bijna alle ploegen zijn in de top 3 gefinisht!

Op de zondag verschenen er nog twee Orca-ploegen aan de start. Djimmer, Timen, Niek, Jort en Meike maakten er een spannende race van tegen de vier van Laga maar kwamen net 8 tiende tekort, waarmee ze een tweede plek behaalden. De andere vier van MGZ met Tim, Jeroen, Coen, Sjoerd en Anne voeren een strakke race en behaalden een 3e plek in het N4+ veld.

Klik op lees meer om alle resultaten te zien.


uitslag Winterwedstrijden
Voorbeschouwing Winterwedstrijden 2015
Geplaatst op 2015-02-24 21:05:12 door Annemiek Bolier Lees meer


Voorbeschouwing Winterwedstrijden 2015
Door: Jurgen Langenhorst

Je zou het bijna niet zeggen met dit waterige zonnetje en temperaturen rond de 10 graden, maar het is tijd voor de winterwedstrijden. Na een lange periode van eindeloze trainingen op het water, de ergometer en in het krachthonk eindelijk weer een keer buiten spelen met andere verenigingen. Voor iedereen altijd een spannend moment om te zien of al die arbeid leidt tot snellere tijden dan hun concurrenten. Grofweg zijn er drie groepen te vinden op de Delftse Schie: de eerstejaarsachten die hun eerste punten van het klassement willen binnenhalen, middengroepen die willen kijken of ze op de goede weg zitten en ouderejaars voor wie het een officieel meetmoment is van de KNRB.

In het eerstejaarsveld hebben we als vanouds alle drie de achten gevuld en ontbreekt dus alleen de recent toegevoegde lichte dames dubbelvier. Het lijkt ondergetekende ook geen goed idee om vier meisjes, die net van de middelbare school komen samen snoeihard te laten trainen en te weinig eten te geven, maar wellicht is dat ook medeleden van een deels ervaringsdeskundige. Aan een voorspelling van de uitslag durf ik me nog niet helemaal te wagen, aangezien iedereen niet veel verder is gekomen dan 2000 virtuele meters ketting trekken en je nog zoveel piepschuim aan een ergometer kan hangen, maar met een roeiboot ben je sneller aan de overkant. Al zijn de corporale knorren uit Tilburg traditioneel sterk bij de openingswedstrijd en na hun ploeguitje in het Zuiden van Spanje zal hun vroege piek door middel van ploegbinding niet minder geworden zijn. Gelukkig laten de tijden uit Hazewinkel zien dat onze sjaarzen op weg zijn naar goede prestaties in de loop van het seizoen en wellicht begint dit nu al.

Voor de middengroep hebben we twee zware 2-ĺs en een 4+, een lichte 2- en een lichte damesskiff voorheen lid bij de buren. Laatstgenoemde heeft de indruk van onze talentcoach Steffen de Vries al gewekt in de drie halen dat hij haar langs het vlot zag roeien, dus dat belooft wat. De zware middengroepen zijn net geselecteerd en hebben nog weinig gevaren in de nummers waarin gestart gaan worden. Dat neemt niet weg dat de nieuwe structuur van Marloes van der Weide (altijd lastig om zo veel vlees in het gareel te houden) zijn vruchten lijkt af te werpen. De lichte 2- met Abel en Vincent krijgen van mij al twee duimen omhoog dat ze zomergewicht in de winter trachten te bereiken.

Last but not least de ouderejaars roeiers voor wie het een meetmoment is (lees: a-equipe doet niet mee, kijk maar of je komt en in welk veld je start, we zien wel of we nog een keer kijken naar de uitslagen). Hierin doen maar liefs 4 vrouwen skiffs mee, waarvan twee later licht zullen zijn, gaat Nikos de Nedergriekos de volbloeds inheemsen weer skiffles geven en hebben we nog twee 2-ĺs die meedoen in het zware veld. Van de vrouwen lijken Rosa en Annemarie als openklasse dames het voordeel te hebben over hun lichte concurrenten Jose en Marleen, maar ze zullen het zeker niet cadeau gaan krijgen.

Nikos krijgt geen tegenstand binnen de vereniging, maar mag het opnemen tegen onder andere Roel Braas en Ruben Knab, dus hier zo dicht mogelijk bij de in de buurt eindigen lijkt een leuk doel. Ikzelf vind de natuurlijke winterjas nog iets te comfortabel zitten en neem het met mijn Leidse compagnon op tegen Jort & Djimmer in het zware veld. Inside information belooft een spannende strijd, waarvan de winnaar best weleens de overall winnaar van het veld kan worden. (Disclaimer: hoewel er op papier geen super tegenstand aanwezig is, kunnen nieuwe combinaties altijd verassend uit de hoek komen.)

uitslag Winterwedstrijden
Winterwedstrijden
Geplaatst op 2015-02-19 15:32:22 door Annemiek Bolier Lees meer (2)

OPGELET! Aankomende incasso: 27 februari
Lieve Orcanen,

Rond 27 februari zullen de Afgekochte werkacties, voorschot WAF, Spinlessen, en eerdere mislukte incassoĺs worden ge´ncasseerd. Klik op lees meer voor de bedragen en omschrijvingen.

Geplaatst op 2015-02-18 09:42:48 door Shaun Akse Lees meer

Saurus International Regatta
28 februari wordt in het verre zuiden van ons land, het altijd gezellige Maastricht, de Saurus International Regatta georganiseerd. Deze wedstrijd die bestaat uit een 1500 meter bumping en een 250 meter sprint is letterlijk internationaal, je start in BelgiŰ en roeit daarna door naar Saurus. De wedstrijd is staat los van de NOOC of de Sprintbokaal en is een perfecte voorbereiding voor aankomend roeiseizoen! Inschrijven kan tot zaterdag 21 februari door te mailen naar competitie@orcaroeien.nl. Als een paar ploeggenoten niet kunnen starten, mag je combineren met andere ploegen, deze wedstrijd valt immers buiten de C4+ bokalen. Naast C4+ ploegen kunnen ook 4+ ploegen deze wedstrijd starten. Zorg dus dat je zo snel mogelijk een ploeg rond krijgt en schrijf je in voor deze mooie wedstrijd!
Geplaatst op 2015-02-17 15:53:30 door Friso van der Klaauw Lees meer

Thema ALV
Beste Orcaan,

Op dinsdag 17 februari om 20:30 vindt er een thema-ALV plaats. De Algemene Ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de koers die Orca vaart. Tijdens deze ALV zullen Sophie van der Meer en Jorien de Jong een plan presenteren om de roeiclinics te professionaliseren. Hierna zullen de leden op de hoogte worden gesteld van de evaluatie over de werving en instroom van de UIT 2012 tot en met de UIT 2014. In 2012 is er een plan gepresenteerd en aangenomen voor de werving en instroom van 2012-2014. Na drie jaar is deze periode geŰvalueerd door de Commissie Extern en zal deze evaluatie besproken worden tijdens de ALV. Na het besproken hebben van de evaluatie zal het damesdispuut in oprichting V.I.N. zich presenteren aan de ALV, waarnaar zij worden ge´nstalleerd als officieel dispuut der A.U.S.R. Orca door het bestuur.

Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus we zijn ook heel benieuwd wat jij ervan vindt.

Agenda voor de thema-ALV op 17 februari om 20.30.

1. Opening (2)
2. Notulen beleids- en begrotings ALV (5)
3. Ingekomen stukken (2)
4. Mededelingen van het bestuur (15)
5. Roeiclinics (40)

PAUZE (10)

6. Evaluatie en werving instroom (20)
7. Presentatie damesdispuut i.o. V.I.N. (15)
8. W.V.T.T.K. (10)
9. Rondvraag (20)
10. Sluiting (2)

Ad. 5: Informerend/besluitvormend. Sophie van der Meer en Jorien de Jong presenteren een plan om de roeiclinics te professionaliseren. Het doel van dit plan is een structurele inkomstenbron voor Orca aanboren.

Ad. 6: Informerend. In 2012 is er een plan gepresenteerd en aangenomen voor de werving en instroom van 2012-2014. Na drie jaar is deze periode geŰvalueerd door de Commissie Extern. Deze evaluatie wordt in de ALV besproken

Ad. 7: Informerend. Het damesdispuut in oprichting V.I.N. zal zich presenteren aan de ALV, waarnaar zij ge´nstalleerd wordt door het bestuur.

We hopen je te zien 17 februari aanstaande!

Haal door!

Thema-ALV toelichting roeiclinics
Evaluatie werving en instroom
Notulen Jaarplan en Begrotings ALV 29-10-2014
Geplaatst op 2015-01-27 17:44:19 door Roy Speek Lees meer (2)

Gyas Hunze
Elf Orca ploegen zullen afreizen naar het hoge noorden om de wedstrijd in de grachten van Groningen te roeien! Ben je toevallig in de buurt? Kom dan de Orca ploegen die meedoen aan de Gyas-Hunze aanmoedigen! Kijk in het tijdschema wanneer jouw favoriete ploeg start!

LET OP!! Ploegen die meedoen aan de Gyas hunze moeten een half uur voor hun meldtijd aanwezig zijn om op te riggeren. Het is een lang traject naar de start en de vlot capaciteit is beperkt, kom dus op tijd!

Tijdschema Gyas-Hunze
Geplaatst op 2015-02-11 22:22:21 door Friso van der Klaauw Lees meer

Trainingskamp Hazewinkel
Afgelopen weekend zijn we met 120 man (bijna de gehele wedstrijdsectie en de clubachten) naar Hazewinkel (BelgiŰ) geweest. Het was een weekend met veel trainen, maar er waren ook ploegpresentaties, een disco coachborrel en op zondag ochtend een spar. Deze spar werd georganiseerd over 3 keer 1000 meter. De ploegen die aan elkaar gewaagd waren konden hier in Hazewinkel goed naast elkaar liggen, wat op het Merwedekanaal vaak lastig is. Met 3 of 4 ploegen naast elkaar werd er gestreden om een eerste plek, er werd het onderste uit de kan gehaald en spannende stuurcapriolen uitgehaald.

Na een weekend lang trainen kunnen we allemaal positief terugkijken. Er zijn veel stappen gezet, goeie tijden gevaren en mooie filmpjes gemaakt (CHR bedankt!).

2015 Hazewinkel 2
2015 Hazewinkel 1
Tijden Hazewinkel
Geplaatst op 2015-02-09 21:05:34 door Annemiek Bolier Lees meer

Kamprechtersopleiding
Heb jij altijd een keer in een motorbootje willen scheuren over de bosbaan, bijvoorbeeld bij de competitie slotwedstrijden? Nu is je kans! Komende donderdag 29 januari om 20:00 uur zal er een kamprechtersopleiding B zijn op Triton. Hier worden de beginselen van het kamprechten uitgelegd en zal er op 19 februari om 20:00 uur een examen worden afgenomen. Beide dagen zullen ongeveer 2 uur duren.

Wat doet een kamprechter B precies naast scheuren in die leuke bootjes? Kamprechters B dragen de verantwoordelijkheid voor een goed verloop van niet-nationale wedstrijden en hebben een belangrijke functie tijdens nationale tijdraces. Tijdens nationale boord-aan-boord wedstrijden treedt de kamprechter B op in alle functies in samenwerking met een kamprechter A. Meer informatie over de verschillende kamprechter functies en doorstroommogelijkheden lees je hier (http://www.knrb.nl/content.php/nl/295)

Mocht je ge´nteresseerd zijn meld je dan tot uiterlijk woensdag aan voor de cursus door te mailen naar cwl2@usrtriton.nl.

(Het is handig als je voorafgaand aan donderdag de reglementen van de KNRB even hebt doorgenomen. Deze kan je hier vinden: http://www.knrb.nl/content.php/nl/319 Daarnaast vind je op de site van de KNRB ook de 'handreiking Kamprechters' die goed is om door te nemen. (http://www.knrb.nl/content.php/nl/341))
Geplaatst op 2015-01-26 15:02:20 door Roy Speek Lees meer

Gyas - Hunze & Vlietbokaal
Op zaterdag 14 en zondag 15 februari zal de Gyas - Hunze worden georganiseerd. Zaterdag zal de 2,7 km vanaf A.G.S.R. Gyas dwars door het centrum van Groningen naar de K.G.R. de Hunze geroeid worden, zondag zal de sprint van 400 meter worden gehouden.Je kan deze mooie wedstrijd starten in de C4+ en de 4+. Inschrijven kan tot aankomende vrijdag door te mailen naar competitie@Orcaroeien.nl. Vermeld in je mail in welk boottype je start.
De Gyas - Hunze kan los worden gestart en is een aanrader voor alle eerstejaars C4+ ploegen!

Let op! De Gyas Hunze is de eerste race die meetelt voor de Vlietbokaal. Wil je deze bokaal starten, dan is de Gyas Hunze de ideale wedstrijd om te starten. Mocht je de Gyas Hunze niet starten maar wel in de Vlietbokaal willen roeien, dan moet je de Skoll Cup starten. Opgeven voor de Vlietbokaal kan tot uiterlijk 9 maart, wederom door te mailen naar competitie@orcaroeien.nl.
Geplaatst op 2015-01-26 10:32:16 door Friso van der Klaauw Lees meer

OPGELET! Aankomende incasso: 28 januari
Lieve Orcanen,

Eind januari, zal de tweede termijn contributie worden ge´ncasseerd. Daarnaast zullen ook eerder mislukte incasso's worden uitgevoerd, Helpersshirts van lenteleden en kaartjes voor de Arco Biercantus.

Klik op lees meer voor de details.

Geplaatst op 2015-01-20 18:04:20 door Shaun Akse Lees meer

NKIR
Afgelopen weekend was de NKIR in Amsterdam. Veel Orcanen hebben hier keihard gewerkt om goede tijden neer te zetten. En dat was geslaagd! Met een aantal spannende races van onder meer de eerstejaars ploegen zijn uiteindelijk dit de uitslagen en de tijden:

Okke (LN): 18e plek met een tijd van 6:48.8
Carlijn (DN): 4e plek met een tijd van 7:10.2
Maria (DN): 5e plek met een tijd van 7:12.7
Danielle (DN): 23e plek met een tijd van 7:26.2
Henk-Jan (N): 2e met een tijd van 6:02.6
Jort (N): 3e met een tijd van 6:07.8
Niek (N): 6e met een tijd van 6:12.7
Tim (N): 23e met een tijd van 6:25.5
Willemiek (DSA): 7e met een tijd van 7:12.4
Coen (SB): 14e met een tijd van 6:21.3
Jeroen (SB): 27e met een tijd van 6:30.7
EJL: 2e met een tijd van 6:53.0
EJD: 6e met een tijd van 7:40.7
EJZ: 9e met een tijd van 6:37.5


uitslag NKIR
2015 NKIR
Geplaatst op 2015-01-16 19:52:56 door Annemiek Bolier Lees meer

Kandidaatsvoorzitter gezocht!
Het voelt als de dag van gisteren dat wij ge´nstalleerd werden als bestuur '14-'15. Toch is het tijd om op zoek te gaan naar de held(in) die bestuur 2015-2016 tot grote hoogtes laat stijgen. Wil jij jezelf een jaar lang voorzitter van Orca noemen en onze vereniging samen met je bestuur vooruit helpen? Dan zoeken wij jou!

Mail vˇˇr 26 januari naar voorzitter@orcaroeien.nl met een korte motivatie. Wie weet nodigen we je uit voor een gesprek! Als je vragen hebt over het voorzitterschap (of andere functies), mail dan ook naar voorzitter@orcaroeien.nl

Functieprofiel voorzitter
Geplaatst op 2015-01-09 11:12:10 door Jorien de Jong Lees meer

RTC zoekt vice-voorzitter
Het Roei Talent Centrum Midden-Nederland (RTC MN) zoekt een nieuwe vice-voorzitter. Heb jij affiniteit met topsport en heb je een vlotte babbel? Download dan snel de vacature!

Vacature vice-voorzitter RTC
Geplaatst op 2015-01-12 11:11:27 door Jorien de Jong Lees meer

Heren Club 8+
Donderdag 18 december werden alle Club-selectanten op het Ledig Erf verwacht.
Hier vond de grote bekendmaking plaats van wie er in welke boot zat (De 8 en de C4). Tijdens de Orcabumping hebben deze mannen al bewezen dat ze hard kunnen knallen. De Clubacht bestaat uit: Ronald van Engen, Roderic Hillege, Cas Klingenberg, Menno de Vries, Rick de Boer, Boris Klerks, Job Davidse, Maarten Kries, Jochem Stormmesand. De ploeg wordt gestuurd door Myra Meulenbeek.
Geplaatst op 2015-01-05 16:44:45 door Ties Korstanje Lees meer (3)

Bestuur afwezig t/m 4 jan
Beste Orcanen,

Misschien heb je het al gemerkt maar na de Intraining is de kerstvakantie begonnen! Dit betekent ook dat het bestuur twee weekjes pauze heeft. Mocht je nou toch nog willen roeien dan kan dat, de loods is gewoon elke dag open.
In noodgevallen zijn we wel bereikbaar, zie het schema bij wie je moet zijn op welke dagen.

Alvast een hele fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar!

Liefs, bestuur '14-'15

Bel rooster Kerstvakantie
Geplaatst op 2014-12-23 19:39:28 door Maud Overbeek Lees meer (2)

OPGELET! Aankomende incassos eind December
Beste Orcanen,

Eind deze maand zullen de volgende incassos worden uitgevoerd: Akcie liftweekend voor lenteleden, CAF voor lenteleden, Eerstejaarstruien, Eten tijdens het kamp voor ouderejaars, Sintroeien en eerder mislukte contributie incassos.

Klik op lees meer voor de bedragen en omschrijvingen.
Geplaatst op 2014-12-23 17:40:45 door Shaun Akse Lees meer

Uitslagen Orcabumping
Ondanks de af en toe harde windvlagen was het gelukkig toch weer een geslaagde Orcabumping! Bijgevoegd de tijden die zijn gevaren.

Rosa Bas heeft de ochtendheat gewonnen in de skiff en Mirre Dona, Luka van der Zwan, Susan Temming en Hannah Visser, met als stuur Maaike Welter, hebben de middagheat gewonnen in de M16 4*. Gefeliciteerd allen!

uitslag Orca bumping
2014 OrcaBumping Middag (Rikkert)
2014 Orcabumping middagheat
2014 Orcabumping Ochtendheat
2014 orcabumping Ochtend
Orcabumping
Loting Orcabumping
Loting Orcabumping 2014
Stuurliedenvergadering Orcabumping 2014
Barschema Orcabumping 2014
Keukenschema Orcabumping 2014
Uitslagen Orcabumping 2014
Geplaatst op 2014-12-20 18:50:07 door Annemiek Bolier Lees meer

Loting Orcabumping
Vandaag zal de Orca bumping geroeid worden. Ondanks de harde wind zal de bumping doorgaan. Houd echter de site in de gaten mocht de situatie veranderen. De eerste heat zal om 10:00 van start gaan en de tweede heat om 14:30. Bijgevoegd is de loting voor de bumping.

De stuurliedenvergadering is verplicht. Deze zal plaatsvinden 1,5 uur voor de start, dus om 8:30 en om 13:00. Zorg dus dat je hier als stuur aanwezig bent! In de bijlage alvast de powerpoint om door te kijken.

Vergeet niet allen 10 euro borg mee te nemen voor de rugnummers. Deze moeten na de eerste heat allemaal zo snel mogelijk weer ingeleverd worden. In de tweede heat krijgt iedereen nieuwe nummers.

Tevens zijn er een aantal ploegen ingedeeld om te barren/soep serveren. Minimaal 2 personen moeten per ploeg aanwezig zijn.

uitslag Orca bumping
2014 OrcaBumping Middag (Rikkert)
2014 Orcabumping middagheat
2014 Orcabumping Ochtendheat
2014 orcabumping Ochtend
Uitslagen Orcabumping
Uitslagen Orcabumping 2014
Orcabumping
Loting Orcabumping 2014
Stuurliedenvergadering Orcabumping 2014
Barschema Orcabumping 2014
Keukenschema Orcabumping 2014
Geplaatst op 2014-12-19 13:34:41 door Annemiek Bolier Lees meer

Eerstejaars Dames bekend!
Deze ploeg heeft wat langer op zich laten wachten maar dat was het zeker waard! De volgende dames zullen de Orca dames sectie gaan versterken: Loes Verkuil, Marieke Veldhuizen, Yvette Besnard, Tessa Gutker, Nadia Bonekamp, Eline Overduin, Laura Deben en Irma van der Spek. Gestuurd door Bernard Bronmans staat hen een mooi jaar te wachten! De coaches van deze dames zijn: Meye Bloothooft, Simone Huurman, Edwin Konijnenberg, Alec Hardenbol en Oscar dijksman. Dit gaat een pracht jaar worden, allen van harte gefeliciteerd!
Geplaatst op 2014-12-19 14:58:13 door Annemiek Bolier Lees meer (6)

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
2 mrt  Borrel stuurdispuut - Amstelavond
3 mrt  HifiCie introdag
5 mrt  Mixed baravond
6/8 mrt  CTW
7/8 mrt  Trainingskamp Amstel
10 mrt  Float Kennismakingsborrel
12 mrt  Akcie Ragweek biercantus
14/15 mrt  Heineken Vierkamp
19 mrt  Float Kennismakingsborrel
21/22 mrt  Head of the River
24/26 mrt  Lente-intro
26 mrt  Akcie Baravond
27/30 mrt  Heineken NOOC Openingstournooi
28 mrt  2-Head
29 mrt  Skiffhead
30 mrt  Sirenen RvR-avond

Ereplaatsen
 Winterwedstrijden: Annemarie (DO1x), Middengroep Zwaar 2015 (N2-)
 Hel van het Noorden: Inge (DSA1x)
 November vieren: Ouderejaars Dames 2015 (DSA4x+), Nicos & Sjoerd (SA4x+)
 Tromp Boat Races: Fernand & Nicos (SA2x), Annemarie (DSB1x), Sam & Okke & Jos (LSA4+)
 Head of the Charles: Claudia (DSA2x, 3e), Inge (DSA2x, 1e), Ouderejaars Dames 2015 (LDSA8+, 1e)

Jarige Orcanen
02-03 Mirte Pascha (21)
02-03 Jochum Beetsma (27)
03-03 Marette Vermin (28)
03-03 Danica Koedoot (22)
04-03 Sebastiaan Tammer (26)
04-03 Anne Haga (22)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (34)
Bart du Chatinier
Britt Mos
Desiree van Deukeren
Nienke Dalinghaus
Oscar Dijksman
Thomas Camminga
Onbekend (28)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.031, Sql: 0.018 (14)