Loting Tussensprint
Lieve eerstejaars en afroeicoaches,

De loting van de tussensprint is bekend. Lees 'm goed door om te zien hoe laat en tegen wie je aanstaande zaterdag start. Het welkomstpraatje voor de dames begint om 08.30, voor de heren om 09.30. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!
Naast de loting in PDF zullen de actuele starttijden en de uitslagen direct op http://www.roeitijd.nl verschijnen. De tijdswaarneming zal gedaan worden met het Aqua Regatta Management systeem.

Succes met de trainingen en tot zaterdag.

ARCO'15 & CHR & de Evcie

Actuele tijden en uitslagen
Loting PDF
Helpersschema PDF
Geplaatst op 2015-10-01 14:51:36 door Jim Bloemkolk Lees meer

Voorbeschouwing Theta Herfstregatta
Vandaag is het zover. De sjaars zullen strijden op het kanaal op de tussensprint. Een eerste echte krachtmeting om daarna nog enkele korte weken toe te werken naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar: De Asopos Najaars. Wat velen niet zullen weten is dat ondertussen in het zuiden van het land vier Orca ploegen zich opmaken voor hun eerste echte krachtmeting voor de najaarsbokaal. De voorbereiding zit erop voor deze heren en dames. Zij starten morgen de Theta Herfstregatta in de gladde vier met.

Geplaatst op 2015-10-03 09:42:11 door Marjolein Snellink Lees meer (1)


Wanted: stuurtalent!
Je ziet ze vast wel eens voorbij schieten over het kanaal, die mega snelle achten. Of wellicht een viertje met grote sterke mannen of super sterke Orca dames. Zij zijn op zoek naar jou! Waarom? Nou, omdat zij op zoek zijn naar (nieuw) stuurtalent!
Geplaatst op 2015-10-01 22:07:16 door Wieke de Haan Lees meer

Orca Informatie Avond (OIA) Merwedekanaal
Beste Orcanen,

Maandag 5 oktober zal er vanaf 18:30 uur een Orca Informatie Avond (OIA) zijn. Een OIA?! Ja zeker! Deze avond is in het leven geroepen om grote onderwerpen als de roeibelangen, Merwedekanaal e.d. meer binnen de vereniging bekend te laten zijn. Het is een avond waar sprekers komen om te vertellen over het onderwerp en waar gebrainstormd kan worden over het thema van die avond.

De OIA van 5 oktober is georganiseerd voor iedereen die meer wil weten over wat er zich momenteel rondom het Merwedekanaal afspeelt. Op deze avond zullen drie sprekers - Rik Vos, Han van den Hove en Anne de Lange - komen om jullie meer te vertellen over welke problemen rondom het Merwedekanaal zijn, wat er aan gedaan wordt en waar de drie roeiverenigingen in Utrecht zich voor inzetten zodat generaties na ons ook nog gebruik kunnen maken van het kanaal.

Wil jij meer weten en lijkt het je leuk om mee te denken? Kom dan vooral 5 oktober!

Maandag 5 oktober
18:30 uur
Locatie volgt nog

Het zou fijn zijn als we weten hoeveel mensen er komen, dus mail naar voorzitter@orcaroeien.nl! Heb jij daarnaast een idee voor een mooi thema voor een nieuwe OIA? Mail dan ook vooral!
Geplaatst op 2015-09-28 15:20:51 door Tessa Sturkenboom Lees meer

Amstelbeker
Op deze mooie zondagmiddag werd in het zonnige Amsterdam de Amstelbeker verroeid.
Onze beide verenigingsachten legden de andere achten het vuur flink aan de schenen. [lees meer]
Zij lieten zien dat zij zeker tot de top van Nederland behoren en voeren in enkele rondes zelfs harder dan verenigingen met volledige A-equiperoeiers aan boord. Dit leverde mooie races op, die door alle toeschouwers op het balkon van de Hoop met grote spanning werden gevolgd.
De heren behaalden een knappe tweede plek. De dames werden in hun veld vierde, een prestatie van formaat in dit zware veld met veel bondsroeiers. Vet om te zien dat Orca zoveel sterkte roeiers heeft, dit belooft een mooi jaar te worden!
Geplaatst op 2015-09-27 22:58:32 door Karlijn Kremer Lees meer

Stremming Muntbrug
Hieronder volgt een bericht namens de drie roeiverenigingen:

In verband met de werkzaamheden aan en rond de Muntbrug hebben we als drie roeiverenigingen een aantal tijdelijke vaarregels opgesteld. De gedachte achter onderstaande is dat deze regels de veiligheid van roeiers en goede staat van het materiaal het beste garanderen.

Onderstaande geldt vanaf zaterdag 26 september tot en met zondag 1 november. Op dat moment zullen we de situatie opnieuw beoordelen en al dan niet de regels aanpassen.

•Op alle dagen van de week mogen (jeugd)wedstrijdroeiers onder de tijdelijke pontonbrug door varen, tot aan/in de sluis;

•Op alle dagen van de week dienen anderen zoals veteranen, jeugd, afroeiers, eerstejaars selectanten, toer-, competitie- en clubroeiers voor de pontonbrug rond te maken.

We rekenen op jullie begrip. Als je hierover vragen hebt, dan kun je die stellen aan de voorzitter/praeses van je vereniging.

Met sportieve groet!

Viking, Orca en Triton
Geplaatst op 2015-09-26 13:02:40 door Tessa Sturkenboom Lees meer

DamesclubC4 coaches gezocht!
Voor komend jaar is Orca nog op zoek naar gedreven damesclubC4 coaches! Ben jij enthousiast geworden door het afroeicoachen en wil je meer? Ga dan de damesclubC4 coachen! Weinig ervaring? Geen probleem, er is begeleiding om je klaar te stomen tot een topcoach.

Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar competitie@orcaroeien.nl of loop even langs de bestuurskamer en vraag naar Laura (competitie commissaris ’15-’16)!
Geplaatst op 2015-09-24 17:20:28 door Laura Brouwers Lees meer

Informatie- en Inspraakavond Meerjarenplan 2016-2021
Beste Orcanen,

In september 2014 zijn het bestuur en de Raad van Advies begonnen met het evalueren van het meerjarenplan 2010-2016 en begonnen met het schrijven van het nieuwe meerjarenplan 2016-2021. Natuurlijk willen we het daar ook graag met jullie over hebben en daarom organiseren we Informatie- en Inspraakavonden.

Wil je meer weten over het Hoe, Wat en Waarom van het nieuwe meerjarenplan? En wil jij jouw stem laten horen bij de invulling daarvan? Dan nodigen we je van harte uit op:

30 september om 19:00 uur - voor derdejaars en ouderejaars
12 oktober om 19:00 - voor eerstejaars en tweedejaars

Omdat we willen zorgen voor voldoende inkijkexemplaren op de Informatie- en Inspraakavond zelf, vragen we je je aan te melden door een mail naar voorzitter@orcaroeien.nl te sturen.

Vanuit tactisch oogpunt delen we het meerjarenplan niet online. Voorbereiden en inlezen kan op de volgende momenten:

Maandag 28 september van 18:30 uur tot 20:00 uur.
Woensdag 30 september van 18:30 uur tot 19:00 uur.


HAAL DOOR!
Geplaatst op 2015-09-23 23:40:48 door Tessa Sturkenboom Lees meer

Amstelbeker
Voorbeschouwing

Het begon vier jaar geleden als tijdverdrijf op een brakke zondag in de zomer. Een stukje achten om de kater te verdrijven en een beetje fit te blijven. Het mondde dat jaar toevalligerwijs uit tot een verrassende finaleplek op de allereerste Amstelbeker, die toen nog over 1000m verroeid werd. Het plezier van één tegen één andere verenigingen uitschakelen, heeft ervoor gezorgd dat het inmiddels iets meer is dan een gevolg van een toevallige training in de zomer. Tijdens de eerste sessies ijzersmijten na de uittraining gonzen vaak al de geruchten over deze wedstrijd en wie er allemaal aan mee gaan doen. Wat is de tegenstand? Welke verenigingen hebben dit jaar een bredere en betere selectie tot hun beschikking? Komt Nereus weer met een boot vol Varsity winnaars en Olympiërs? Het is bij de deze vijfde editie zelfs al zover gekomen dat er bij de mannen seatraces aan te pas zijn gekomen, om te bepalen wie er mee mogen doen aanstaande zondag. Ondanks zeer goede prestaties van de jonge talenten is toch een grotendeels ervaren acht komen bovendrijven met aan boord vier roeiers die deelnamen aan het FISU WK, drie roeiers die deel hebben genomen aan de Universiade en twee medailles uit deze toernooien.
De dames van Orca hebben net als afgelopen jaren een acht met veel vermogen weten te maken met ervaringen van WK’s, WKU23’s en winnaars van het Development klassement. Grote concurrenten/favorieten van andere verenigingen komen zowel bij de dames als de heren uit Amsterdam in de vorm van Nereus. Al heeft Orca zelf ook vaak verrast bij deze wedstrijd zo vroeg in het seizoen en kunnen andere verenigingen zeker niet zomaar weggecijferd worden.
Hoe dan ook wordt het een majestueuze wedstrijd, dus komt allen kijken bij ons eigen Henley aan de Amstel. O.D.Z. Orca wint de Amstelbeker!

Door: Jurgen Langenhorst
Geplaatst op 2015-09-23 00:01:00 door Karlijn Kremer Lees meer

Najaarsbokaal 2015
Ouderejaars competitieroeiers opgelet!

Wil jij met jouw ploeg in het najaar over het water racen? Of willen jullie alvast wat wedstrijden meepakken om te oefenen en/of conditie op te bouwen voor bijvoorbeeld de Vlietbokaal? Schrijf je dan nu in voor de Najaarsbokaal!

Deze Najaarsbokaal kan worden gestart in een 4+ of een C4+ en bestaat uit de volgende wedstrijden:

- 3 /4 oktober – Thêta Herfstregatta
- 10 oktober – Knorrensteijn Memorial Regatta
- 24/25 oktober – Asopos Najaarswedstrijden
- 8 november – Argo Najaars Slotwedstrijden

Voor meer informatie over deze wedstrijden kun je terecht op http://www.nooc.nl/?page_id=36.

Mail uiterlijk woensdag 23 september naar competitie@orcaroeien.nl om je in te schrijven!
Geplaatst op 2015-09-11 23:26:37 door Laura Brouwers Lees meer

Vaarverbod
Vaarverbod i.v.m. Trinity Cup

Op 18,19 en 20 september is er een vaarverbod vanwege de jaarlijkse scouting sloeproeiwedstrijden.

Daarom zal er vandaag vanaf 18.00 een vaarverbod zijn en morgen van 09.00 tot 18.00 uur. Dit vaarverbod geldt voor alle drie de roeiverenigingen.

Zondag kan er wel gewoon geroeid worden.
Geplaatst op 2015-09-18 15:34:12 door Tessa Sturkenboom Lees meer

Incasso september
Beste Orcanen,

Er komen weer incasso's aan. Dit betreft de Compocie Bierproefavond en de Helpershirts tijdes de UIT. Klik op 'lees meer', voor meer info.
Geplaatst op 2015-09-19 11:39:52 door Wieke de Haan Lees meer

Brons op het studenten EK!
Terwijl velen van jullie waarschijnlijk nog sliepen lag Marleen vandaag al aan de start van de finale van het studenten EK (EUC) in Hannover. Het was een spannende race, waarin ze tot en met de laatste meters heeft moeten strijden, maar met resultaat! Marleen kwam in 8:09 minuten over de finish en heeft daarmee een bronzen medaille verdiend! Super goed gedaan en heel erg gefeliciteerd Marleen!
Geplaatst op 2015-09-12 10:51:32 door Karlijn Kremer Lees meer

Twee orcaploegen op studenten EK Hannover
Morgen is het zover, er liggen weer twee Orcaploegen aan de start van een internationale wedstrijd! Marleen van Roessel in de lichte dames skiff en Maria Mojet, Annemarie Danton, Daniëlle Bruel en onze voorzitter Tessa Sturkenboom in de dames 4-. Zij starten morgen op studenten EK (EUC) in Hannover. Beide ploegen verdienden hun uitzending afgelopen jaar door te bewijzen dat ze hard, heel hard konden varen.

Morgen (donderdag) start het toernooi met voorwedstrijden en verschijnen de ploegen op de volgende tijden aan de start:
10.00 uur: Marleen LW1x
15.16 uur: MGD W4-
Marleen stuurden ons al even een update, zo te zien zijn er helemaal klaar voor! Meiden, veel succes!

Uitslagen EUC
Geplaatst op 2015-09-09 21:35:43 door Wieke de Haan Lees meer

Uitslagen WK roeien 2015
Het was een spannende en belangrijke week met veel mooie races.

Ten eerste heeft onze held Daan de hele week klaar gestaan om in te vallen in de LM4-, helaas voor hem hoefde hij niet aan de start te verschijnen.
Ook René Mijnders, bondscoach en erelid, was deze week in Aiguebelette te vinden. Hij coachte de zware mannen 4- naar een 6e plek. Hiermee heeft deze boot zich geplaatst voor de Olympische spelen in Rio.

Niet veel later startte Inge in de 4x, niet zonder verdienste! Na een razend spannende race behaalde zij een bronzen medaille en een ticket naar Rio!! Als Inge weer terug is wordt ze natuurlijk gehuldigd!

Claudia roeide in de W8+ in één keer naar de A finale en behaalde daar een 6e plaats. Dit was helaas net niet genoeg voor een startbewijs op de Olympische Spelen. Gelukkig is er nog een moment om gekwalificeerd te worden tijdens het Olympische kwalificatietoernooi komend voorjaar. Op deze manier heeft Inge in 2012 ook haar Olympische startbewijs binnen gesleept.

Natuurlijk zijn we bijzonder trots op al deze Orcanen, wij wensen hen een welverdiende vakantie toe!
Geplaatst op 2015-09-07 10:03:59 door Karlijn Kremer Lees meer

Race Claudia WK 2015
De dames acht heeft zojuist de A finale gevaren. Het was een kneiter spannende race, waarin ze een hele tijd derde hebben gelegen in het veld. Helaas hebben ze dit niet vast kunnen houden en hebben zij een zesde plek behaald. Hiermee hebben ze op minder dan een seconde na geen startbewijs voor de Olympische spelen in Rio verkregen. Ze krijgen nog één kans om deze alsnog te bemachtigen. Hiervoor moeten ze top 2 varen op de op het Olympische kwalificatie toernooi, op de tweede Worldcup in het voorjaar 2016.
Ondanks alles zijn we heel trots op Claudia en hopen we haar komend jaar alsnog aan te kunnen moedigen in Rio.
Geplaatst op 2015-09-06 14:55:03 door Karlijn Kremer Lees meer

Brons op WK roeien voor dames dubbelvier
Inge Janssen heeft brons gehaald op het WK roeien in Frankrijk!
Na een bloedstollende race, ging de D4x met een onvoorstelbare eindsprint van een zesde plek naar een knappe derde plaats! Hiermee is het eremetaal binnen en daarmee ook het ticket voor D4x voor de Olympische Spelen in Rio 2016.
Geplaatst op 2015-09-05 18:30:15 door Karlijn Kremer Lees meer (1)

Opgelet! Plan Introkamp
Lieve Eerstejaars en Orcanen,

Vanwege het bijzonder slechte weer en de vele regenval, kende het Orca kamp dit jaar een natte en zeer koude start. Dit heeft geresulteerd in veel eerstejaars met natte spullen en zelfs enkelen met onderkoelingsverschijnselen. Deze situatie heeft ons doen besluiten om alle eerstejaars in colonne met de fiets terug te brengen naar Utrecht en daarmee het programma in Tull en 't Waal vroegtijdig af te breken. Voor het verdere verloop van het kamp betekent dat we het programma op Orca gaan hervatten. Vandaag zijn de eerstejaars vanaf 10 uur welkom op Orca voor een ontbijt. Vanaf 15 uur wordt er een spellenprogramma georganiseerd en vanaf dan zijn ook ouderejaars Orcanen van harte welkom op Orca. De bbq zal om 18 uur ook gewoon doorgang vinden en we rekenen daarom ook op de ouderejaars Orcanen die zich hiervoor via de haplijst hebben ingeschreven. Er is meer dan voldoende eten voor iedereen, dus ook als je je als ouderjaars Orcaan nog niet had ingeschreven voor de bbq kun je gewoon naar Orca komen en mee happen. Aansluitend is er een feest op Orca, zal het gele goud rijkelijk vloeien en bouwen we met z'n allen een machtig feest in Orca style!

Programma samengevat:
10 uur: ontbijt voor eerstejaars
12.30-18.00: hele dag live WK roeien te kijken! Komt zien hoe Inge straks de finale gaat varen om 14.30 uur!
13.00 uur: roeien
15 uur: spellenprogramma, ouderjaars ook van harte welkom!
16.00/17.00 uur: Bierestafette!
18 uur: BBQ en aansluitend feest op Orca


NB! De schrapkaarten zijn op Orca natuurlijk ook gewoon geldig. En denk eraan naar het feest jouw ID mee te nemen, anders kunnen we helaas geen toegang geven.

Haal door!
Kampcie en Bestuur '15-'16
Geplaatst op 2015-09-05 08:03:54 door Tessa Sturkenboom Lees meer

46e bestuur geïnstalleerd
In de nacht van 29 op 30 augustus is het 46e (lustrum)bestuur officieel geïnstalleerd.

Tessa Sturkenboom - Voorzitter
Marjolein Snellink - Secretaris
Wieke de Haan - Penningmeester
Christel Blom - Vice-Voorzitter
Karlijn Kremer - Commissaris Wedstrijdroeien
Laura Brouwers - Commissaris Competitieroeien
Jim Bloemkolk - Commissaris Materiaal
Martijn de Vaal - Commissaris Vereniging
Nick Neijssen - Commissaris Extern

Wij hebben er allemaal ontzettend veel zin in! Mocht je nog een wijze raad of een goed verhaal voor het gloednieuwe bestuur hebben, schroom dan niet om naar bestuur@orcaroeien.nl te mailen of een keer de bestuurskamer in te lopen!
Geplaatst op 2015-09-03 23:45:03 door Marjolein Snellink Lees meer

Wereld Kampioenschappen
Update 4 september: Nog maar één nachtje slapen en dan beginnen de eerste finales van het WK roeien 2015!
Naast dat het super cool is dat zowel Inge en Claudia straks in de A finale van het WK liggen, is dit ook het moment waarop de boten zich definitief kunnen plaatsen voor de Olympische spelen in Rio volgend jaar! De eerste 5 boten mogen volgend jaar starten, en de kans dat Claudia en Inge daarin roeien is groot aangezien ze tot de top van de Nederlandse roeiers behoren! Extra reden om deze spannende races goed te volgen!
Ook goed om te weten is dat bondscoach en erelid van Orca, René Mijnders ook zijn ploeg, de M4- naar de A finale heeft gebracht en dat deze ploeg zich hiermee al gekwalificeerd heeft voor de olympische spelen!

Hier nog een laatste keer de tijden, zodat echt niemand dit roeigeweld hoeft te missen:
Inge zaterdag om 14:30
mannen 4- zaterdag om 14:15
Claudia zondag om 14:00

Update 2 september: Na een spannende race is Inge in de dames dubbelvier als eerste over de finish gekomen! Hiermee heeft ook zij zich geplaatst voor de A finale as zaterdag. Dit belooft een mooi weekend te worden!
Geplaatst op 2015-09-02 13:36:14 door Marjolein Snellink Lees meer

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Komend jaar lustrumjaar!

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
5 okt  Sirenen kennismakingsborrel
6 okt  Wijnproefavond
8 okt  Ergofette
10 okt  Knorrestijn Memorial Regatta
12 okt  Coachborrel
12 okt  Meerjarenplan inspraakavond
13 okt  Orcarriére markt
15 okt  Kamp reünie avond
17 okt  Arcazy 88
17/18 okt  Boston Head of the Charles
20 okt  Heldendiner
22 okt  Collegetour BCC
23 okt  Lustrum Borrel
23 okt  Lustrum Openingsborrel
24 okt  Lustrum openingsfeest
24 okt  Lustrum openingsfeest
24/25 okt  Asopos Najaars
25 okt  Ereledenbrunch
26 okt  Buitendag: Blokarten op het strand
27 okt  Lustrum Bierproefavond
28 okt  Lustrumdiner
30/1 okt  Tweedaags weekendje weg!
1 nov  Novembervieren

Ereplaatsen
 Wereldkampioenschappen < 23J: Daan (LSB2x, 2e)
 World Cup III: Inge (DSA4x, 3e)
 FISU Wereldkampioenschappen: Middengroep Zwaar 2015 (SA2-, 3e), Ouderejaars Dames 2015 (DSA4-, 3e)
 NSRF: Middengroep Zwaar 2015 (Dev4-), Marleen (LDSA1x), Inge (DSA4x), Daan (SA2x)
 Koninklijke Holland Beker: Daan (LSA (dag 2)2x, LSB2x), Jurgen (LSA4-)

Jarige Orcanen
04-10 Geert Koops (21)
04-10 Brechje Stevens (19)
05-10 Daniel Bakker (20)
05-10 Femke Molema (26)
05-10 Lianne Kraaier (20)
05-10 marlot ippel (19)
06-10 Max Wijsman (24)
06-10 Sjoerd de Vries (22)
06-10 Martijn Kelder (27)
06-10 Sjoerd van der Velden (24)
06-10 Tess Linders (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (127)
Onbekend (127)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.024, Sql: 0.013 (14)