Sjoerd Hamburger
Afgelopen week heeft Sjoerd Hamburger bekend gemaakt dat hij is gestopt met roeien. Als vereniging zijn we er trots op dat we zo’n roeier hebben mogen opleiden en dat hij voor Orca uit wilde komen.

Klik op lees meer om meer over Sjoerd en zijn prestaties te lezen!

Geplaatst op 2014-11-25 17:27:19 door Jorien de Jong Lees meer (2)

Kluisjes
Beste Orcanen,

De aanvragen van de kluisjes zijn verwerkt. Wedstrijdroeiers die een kluisje bezitten in de kleedkamers kunnen deze behouden. Echter wil het bestuur van Orca en Triton een permanente verdeling maken van de kluisjes. Om deze permanente verdeling te maken hebben we van de wedstrijdroeiers die een kluisje in de kleedkamers bezitten de volgende gegevens nodig: het kluisnummer van het kluisje en wie het gebruikt (individueel gebruik of gebruik door een groep). Mail A.U.B. vóór dinsdag deze informatie naar competitie@orcaroeien.nl. Bij voorbaat dank!
Het bestuur van Triton en Orca zal aankomende dinsdag 10.30 de kluisjes schoonmaken en opnieuw nummeren. Er kan gewoon gebruik worden gemaakt van de kleedkamers.

verdeling kluisjes loods
Geplaatst op 2014-11-13 14:45:07 door Friso van der Klaauw Lees meer (2)


Orca doet het goed!
Afgelopen maanden hebben Orcanen bijzondere prestaties neergezet. Tijd om jullie te laten weten hoe goed het eigenlijk met Orca gaat!

Inge heeft afgelopen weekend een knappe prestatie geleverd voor Orca. Op de Hel van het Noorden, een wedstrijd van 6 km, wist zij alle dames van Nederland te snel af te zijn! Hierdoor heeft Inge wederom de overwinning op haar naam gezet. Om dit te vieren wordt Inge vanavond gehuldigd!

Niet alleen Inge is goed bezig, alle wedstrijd dames hebben een prijs in de wacht gesleept. Op de Algemene Vergadering van de KNRB hebben we de Gambonniere gekregen omdat we de beste damessectie hebben van het land. Gefeliciteerd dames, wij zijn trots op jullie!

Tot slot, vond alweer 3 weken terug het eerste deel van de Aegon bestuursbokaal plaats. Er werd een prijs ter waarde van 1000 euro gegeven aan de vereniging die daar met het beste idee kwam op gebied van beleid en innovatie. Het bestuur heeft daar een presentatie gegeven over het juniorenklassement. Het juniorenklassement is opgezet door bestuur '13-'14 en wordt dit jaar verder uitgewerkt. Dit bleek het beste idee te zijn en hiermee heeft Orca het eerste deel van de bestuursbokaal gewonnen! In mei zal er worden beoordeeld welk bestuur de beste uitvoering van zijn idee heeft. Op naar de tweede prijs van het bestuursbokaal!

uitslag Hel van het Noorden
2014 Hel van het noorden
Geplaatst op 2014-11-25 16:16:31 door Annemiek Bolier Lees meer

Contributie incassos!!
Lieve Orcanen,

Komende week vanaf 24 november, zal de eerste termijn contributie worden geïncasseerd. Verdere activiteiten worden pas in december geïncasseerd.
Klik op lees meer voor de details.

Geplaatst op 2014-11-24 11:25:59 door Shaun Akse Lees meer (2)

Toplicht
Komende dinsdag (25 november) wordt het Toplicht uitgereikt door het Steunfonds. Dit is een prijs voor de meest talentvolle roeier van Orca en een prijs voor de meest talentvolle coach van Orca.Het filmpje voor de genomineerde roeiers kun je hier vinden.

Stemmen kan via de mail die iedereen gekregen heeft! Klik op lees meer voor meer informatie over de genomineerden!
Geplaatst op 2014-11-20 14:53:28 door Jorien de Jong Lees meer

Stuuropleiding door Stuurdispuut Sirenen
Wil jij (m/v) beter leren sturen? Dan ben je bij Sirenen aan het goede adres! Dit jaar organiseren wij een stuuropleiding voor zowel competitie, club-, wedstrijd- als bedrijfstuurtjes. Op maandagavond 1 december trappen we de stuuropleiding af met de eerste bijeenkomst, waarin we ingaan op wat sturen precies is, de rol van de stuur, selecties, het (voor)seizoen en alle andere dingen die handig zijn om te weten.
Later dit jaar volgen meer bijeenkomsten, waarin we onder andere aandacht besteden aan: sturen op de Amstel, reglementen, wedstrijd- en competitiebanen. In deze opleiding besteden we gedurende het jaar ook aandacht aan persoonlijke begeleiding, verzorgd door ervaren stuurtjes. Bij deze buddy kun je terecht met vragen en werk je samen aan jouw persoonlijke doelen, door bijvoorbeeld jouw buddy uit te nodigen voor een training of tussentijds bespreken van gopro-filmpjes of geluidsopnames.

We heten je graag van harte welkom op maandag 1 december, om 19.30 uur op Orca. Heb je tot die tijd al vragen over sturen, wil je graag sturen maar heb je nog geen ploeg of wil je je aanmelden voor deze avond? Stuur dan een e-mail naar stuurdispuut@orcaroeien.nl of spreek ons aan op Orca.

Stuurtjes voor stuurtjes: samen Orca naar en aan de top!
Geplaatst op 2014-11-20 14:41:39 door Annemiek Bolier Lees meer

Vacature BusinessClubCommissie
Vacature ‘Communicatiemanager’

BusinessClubCommissie der A.U.S.R. Orca is in 1991 opgericht door Jochum van Krimpen (vice-voorzitter 1997). Het doel van de BusinessClub is om geld binnen te halen voor topsport, met toentertijd als doel topcoach Duncon Holland in te huren. Dit vereist een daadkrachtige, creatieve en extraverte commissie om nieuwe sponsoren binnen te halen. Daarnaast is de commissie constant bezig om de betekenis van Orca voor zijn sponsoren (en vice versa) niet alleen sterk en dichtbij te houden, maar ook te vergroten. Actief relatiebeheer is van cruciaal belang. Om het beste uit de BCC en Orca te halen is ook een Communicatiemanager van groot belang.
Functie-inhoud:
De Communicatiemanager:
• Is daadkrachtig, creatief en is bereid te investeren in de opbouw van kennis binnen de BCC.
• Heeft een vlotte babbel en is extravert en proactief in zijn of haar doen.
• Vindt het leuk om met social media bezig te zijn.
• Draagt bij aan het vergroten en verbeteren van het bereik en de uitstraling
van de BCC.
• Weet formaliteit en studentikoziteit goed in balans te houden.

Functie-eisen:
• Minimaal twee jaar aan de BCC actief verbonden willen zijn.
• Energie en tijd willen investeren in het continu verbeteren van de BCC.
• Gecommitteerd zijn aan de doelstellingen van de BCC.
• Handig en zorgvuldig in het gebruik van social media.
• Optioneel: ervaring met opnemen en monteren van beeldmateriaal.

Informatie
Schroom niet om vragen te stellen! Voor meer informatie neem je contact op met Maykel van Miltenburg, voorzitter van de BCC (zie Bekken Bewaar Blik voor info).

Solliciteren?
Ben je enthousiast? Je motivatie en CV kan je vóór 6 december 2014 sturen onder vermelding van ‘vacature Communicatiemanager’.

Utrecht, 13 november 2014
Geplaatst op 2014-11-19 20:23:18 door Sophie van der Meer Lees meer

SGOEPPA
Beste eerstejaars Orcaan,

Op 7 december zal op onze loods de SGOEPPA 2014 worden georganiseerd. De SGOEPPA is een wedstrijd voor eerstejaars competitieroeiers die twee keer 500 meter roeien. Eerstejaars van Skoll, Gyas, Euros, Pelargos, Proteus Eretus en Asopos de Vliet zullen tegen de eerstejaars ploegen strijden in de eerste krachtmeting tussen onze verenigingen. Meld je aan door te mailen naar competitie@orcaroeien.nl. Wees er snel bij, het aantal startplaatsen is beperkt!
Geplaatst op 2014-11-18 19:06:18 door Friso van der Klaauw Lees meer

Commissievoorzitters bekend!
Daar zijn ze dan! De kanjers van Orcanen die dit jaar al onze eenjarige commissies in goede banen gaan leiden. Zij gaan zorgen dat er weer veel leuke activiteiten op Orca worden georganiseerd. Jij kan hierbij helpen! Mail naar bestuur@orcaroeien.nl als je interesse hebt in een commissie of kom naar de commissiemarkt op di 18 november!

Klik op meer om te ontdekken wie de voorzitters zijn.
Geplaatst op 2014-11-04 16:03:52 door Maud Overbeek Lees meer (17)

Vergaderverslag
Ben jij ook benieuwd waar het bestuur het over heeft als dit plaatje op de deur hangt? Stuur dan een mailtje naar secretaris@orcaroeien.nl om je te abonneren op het vergaderverslag van de bestuursvergaderingen. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er binnen je vereniging gebeurt en ook waar je bestuursleden zich allemaal mee bezighouden.
Geplaatst op 2014-11-04 14:02:22 door Roy Speek Lees meer

Helpen Canal Cup
Beste CHRcoaches,

De eerste dag van de Canal Cup zit erop en er zijn al mooie tijden getrapt. Orca is alweer helemaal klaar voor morgen. In de bijlage het helpersschema. Bekijk het even goed, zonder hulp van jullie kan zo'n mooie dag niet volledig slagen.

2014 Canalcup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup Boot
Canal Cup Update: uitslagen
Loting Canal Cup
Regelement Canal Cup
Canal Cup Uitslagen
Helpersschema Canal Cup
Geplaatst op 2014-11-01 19:27:41 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

Canal Cup Update: uitslagen
UPDATE: uitslagen bekend

Na een hele mooie zonnige dag zijn de finales ook verroeid.
In de categorie vrouwen hebben Dames 1 met een tijd van 03:06 gewonnen.
Bij de mannen hebben Heren 3 met een geweldige tijd van 02:37 geblikt!
Mannen en vrouwen gefeliciteerd!
De uitslagen van de gehele dag zijn te vinden in de bijlage.Lieve eerstejaars en coaches,

De loting voor de Canal Cup is bekend! Lees 'm goed door om te zien hoe laat en tegen wie je start. Lees ook het reglement goed door, zodat je weet wat er wel en niet toegestaan is op het water tijdens de wedstrijd.
De stuurliedenvergadering voor de dames is zondag om 08:30 uur, de instructie voor de heren om 09:30 uur. Zorg dat je hele ploeg hier al bij is!

De oplettende lezer ziet dat dit alleen over zondag gaat, de tijden dat je zaterdag met je ploeg staat ingedeeld om te knallen op de ergometer zie je op http://www.roeitijd.nl (een dikke tip: gebruik "ctrl+f" om je naam te zoeken). Mocht je nou echt niet kunnen op zaterdag omdat je een goede reden hebt, stuur dan zsm een mail naar afroeien@orcaroeien.nl, dan zoeken we naar een ander moment.

Haal door komend weekend!

De Evcie & de CHR

2014 Canalcup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup Boot
Helpen Canal Cup
Helpersschema Canal Cup
Loting Canal Cup
Regelement Canal Cup
Canal Cup Uitslagen
Geplaatst op 2014-10-29 19:38:17 door Annemiek Bolier Lees meer

Beleids- en begrotings ALV
Op woensdag 29 oktober 2014 om 20:00 uur vindt de beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Tijdens deze ALV zal bestuur ’14-’15 haar jaarplan presenteren en toelichten. Tevens zal Shaun Akse (penningmeester) de begroting voor 2014-2015 presenteren en toelichten. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus we zijn ook heel benieuwd naar wat jij ervan vindt.Uitnodiging Beleids- en begrotings ALV
Jaarplan bestuur
Begroting 14-15
Winst en verlies toelichting
Liquiditeit toelichting
Huishoudelijk reglement herzien 2014
Rapport MJP meetbare doelen
Notulen Wissel ALV 2014
Geplaatst op 2014-10-20 21:23:30 door Roy Speek Lees meer (2)

Asopos Najaars loting
De loting van de Asopos Najaars is bekend. Kijk snel in het schema om te zien wanneer jou ploeg moeten starten. Het bestuur heeft er zin, kom allemaal Orca aanmoedigen op de Bosbaan komende zaterdag!

Asopos Loting
Geplaatst op 2014-10-23 12:47:42 door Friso van der Klaauw Lees meer

Meer weten over selecteren? Bezoek het infopraatje!
Op donderdag 23 oktober houden de eerstejaars coachteams een informatiebijeenkomst over selecteren op Orca. Deze bijeenkomst zal op Viking zijn. Wil jij dit jaar hard roeien en aan de top van het eerstejaarsroeien in Nederland? Dan is selecteren waarschijnlijk iets voor jou! Als je wil selecteren voor zwaar ben je welkom om 18.15 uur, dames kunnen om 19.00 uur terecht en lichte geïnteresseerden om 20.30 uur.

De selectie zal voor zwaar, licht en dames ingaan vanaf 3 november, na de Canal Cup.
Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor deze selectieperiode bij de coachteams van de ploeg waar je wil gaan selecteren. Dus twijfel je nog of je hard roeien leuk vindt of ben je er niet zeker van of je genoeg tijd hebt? Kom vrijblijvend langs en laat je informeren.
Tijdens dit moment zullen de coachteams je precies vertellen hoe de selectieperiode eruit ziet en wat een wedstrijdjaar op Orca inhoudt. Ook krijg je de ruimte om al je vragen over selecteren en over wedstrijdroeien te stellen.

Kom dus langs op Viking.

Voor vragen kun je contact opnemen met de coachteams door te mailen:
Zwaar: selectie@zwaar2015.nl
Licht: licht2015@orcaroeien.nl
Dames: orcadames2015@gmail.com

Graag tot donderdag!
Geplaatst op 2014-10-21 23:08:14 door Annemiek Bolier Lees meer

Internationale blikken
Het internationale weekend was een groot succes voor Orca! In drie verschillende landen verschenen Orcanen aan de start. In Bosten zijn twee overwinningen behaald en op de Tromp zelfs 3!Klik op lees meer voor alle uitslagen

uitslag Head of the Charles
Geplaatst op 2014-10-20 14:58:22 door Annemiek Bolier Lees meer (2)

OPGELET! Aankomende incasso: 28 oktober
Lieve Orcanen,

Rond 28 oktober zullen Luzern 2014, Werversshirts, en eerder mislukte incasso’s worden geïncasseerd. Klik op lees meer voor de bedragen en omschrijvingen.

Geplaatst op 2014-10-18 13:58:08 door Shaun Akse Lees meer

Boston, Berlijn en de Tromp
Wisten jullie dat: de wedstrijdsectie van Orca dit weekend in drie verschillende landen en op twee verschillende continenten wedstrijden vaart?

Marleen, José en Jonna zullen aan de start verschijnen in Boston, in de lichte dames acht. Claudia (met Nicole) en Inge (met Ellen) zullen starten ook starten in Boston, beide in de 2x. Middengroep zwaar en middengroep dames starten in Berlijn in maar liefst 4 achten en middengroep licht zal samen met ouderejaars dames aan de start verschijnen op de Tromp Boat Race, in Hilversum. Internationaal weekendje dus!

Vind je het leuk om up to date te blijven van deze ploegen? Volg Orca dan ook op Twitter!

uitslag Tromp Boat Races
Geplaatst op 2014-10-16 17:41:50 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

Ergometers CHR periode
Tijdens de CHR-periode zijn alle competitie-ergo's in gebruik door de CHR-ploegen. Maandag t/m vrijdag worden de ergo's gebruikt van 17.00 tot 21.30. De enige vrije momenten voor competitieroeiers zijn op dinsdag 17.45-18.30, donderdag 17.45-18.30 en vrijdag 20.00. Dank jullie wel voor jullie begrip.
Geplaatst op 2014-10-13 17:05:22 door Friso van der Klaauw Lees meer

Afroeiwedstrijden zaterdag 11 oktober
Lieve afroeiers en afroeicoaches,

De loting van de afroeiwedstrijden is bekend! Lees 'm goed door om te zien hoe laat en tegen wie je zaterdag start. Lees ook het reglement goed door, zodat je weet wat er wel en niet toegestaan is op het water tijdens de wedstrijd.


De stuurliedenvergadering voor de dames is om 08:30 uur, de instructie voor de heren om 09:30 uur. Leden van de Sirenen, Orca's stuurdispuut, komen hier vertellen hoe je als stuur om moet gaan met de regels op het water. Zorg dat je hele ploeg hier al bij is!


Veel plezier en tot zaterdag!

De Evcie & de ARCO.

2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
2014 Afroeiwedstrijden
Reglement afroeiwedstrijden 2014
Loting afroeiwedstrijden 2014
Geplaatst op 2014-10-08 22:31:52 door Roy Speek Lees meer (1)

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
1 dec  Borrel stuurdispuut: basis van sturen
2 dec  Draft borrelavond
4 dec  Sinterklaas op Orca
7 dec  Ergohead
7 dec  SGOEPPA
10 dec  CompoCie ploegkleding + ploegvorming
11 dec  Draft mannenavond
16 dec  Blikredaxi baravond
18 dec  Kerstdiner
20 dec  Orca bumping
20 dec  Intraining
21/4 dec  Kerstvakantie: Bestuur Afwezig

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames 2015 (DSA4x+), Nicos & Sjoerd (SA4x+)
 Tromp Boat Races: Fernand & Nicos (SA2x), Annemarie (DSB1x), Sam & Okke & Jos (LSA4+)
 Head of the Charles: Claudia (DSA2x, 3e), Inge (DSA2x, 1e), Ouderejaars Dames 2015 (LDSA8+, 1e)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames 2014 (DSA8+)
 NSRF: Daan (SA4x), Jurgen (LSA4-, LSA2-), Ouderejaars Dames 2014 (DSA2x), Margriet (DSA4-), Nicos (SA1x, O1x), Zwaar 2014 (B8+), Ouderejaars Zwaar 2014 (SA8+)

Jarige Orcanen
01-12 Marit van der Schoot (19)
01-12 Jeroen Fielmich (31)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (5)
Onbekend (5)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.016, Sql: 0.011 (14)