Loting Orcabumping
Vandaag zal de Orca bumping geroeid worden. Ondanks de harde wind zal de bumping doorgaan. Houd echter de site in de gaten mocht de situatie veranderen. De eerste heat zal om 10:00 van start gaan en de tweede heat om 14:30. Bijgevoegd is de loting voor de bumping.

De stuurliedenvergadering is verplicht. Deze zal plaatsvinden 1,5 uur voor de start, dus om 8:30 en om 13:00. Zorg dus dat je hier als stuur aanwezig bent! In de bijlage alvast de powerpoint om door te kijken.

Vergeet niet allen 10 euro borg mee te nemen voor de rugnummers. Deze moeten na de eerste heat allemaal zo snel mogelijk weer ingeleverd worden. In de tweede heat krijgt iedereen nieuwe nummers.

Tevens zijn er een aantal ploegen ingedeeld om te barren/soep serveren. Minimaal 2 personen moeten per ploeg aanwezig zijn.

uitslag Orca bumping
Orcabumping
Loting Orcabumping 2014
Stuurliedenvergadering Orcabumping 2014
Barschema Orcabumping 2014
Keukenschema Orcabumping 2014
Geplaatst op 2014-12-19 13:34:41 door Annemiek Bolier Lees meer

Eerstejaars Dames bekend!
Deze ploeg heeft wat langer op zich laten wachten maar dat was het zeker waard! De volgende dames zullen de Orca dames sectie gaan versterken: Loes Verkuil, Marieke Veldhuizen, Yvette Besnard, Tessa Gutker, Nadia Bonekamp, Eline Overduin, Laura Deben en Irma van der Spek. Gestuurd door Bernard Bronmans staat hen een mooi jaar te wachten! De coaches van deze dames zijn: Meye Bloothooft, Simone Huurman, Edwin Konijnenberg, Alec Hardenbol en Oscar dijksman. Dit gaat een pracht jaar worden, allen van harte gefeliciteerd!
Geplaatst op 2014-12-19 14:58:13 door Annemiek Bolier Lees meer (3)


Dames Club 8+
Maandagavond fietsten 9 meiden in spanning door het centrum van Utrecht. Na een cryptische opdracht opgehaald te hebben, kregen zij van verschillende ouderejaars Orcanen een adres. Hier brandden op een heuvel drie fakkels en stonden drie coaches en een stuurtje te wachten. Een voor een verzamelden de roeisters zich met schitterende ogen van blijdschap. Bovenop de heuvel is de strijdlustige vlam van de Damesclub8 2015 ontstoken.
De ploeg bestaat uit: Sanne Jorna, Lynn Buis, Christine Bierling, Eveline Tollenaar, Eline Gerritse, Camille Koren, Else Sistermans, Myrza Bossenbroek en Eva Molendijk. Zij worden in goede banen geleid door Yana Last, die de stuurtouwtjes in handen neemt. Sjoerd van Beek, Maaike Blekman en Sjoerd Banken zullen deze dames naar grote hoogte en gezelligheid coachen.
Geplaatst op 2014-12-19 17:44:49 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

Zwaar 2015 bekend!
Na een knappe 2K test op de ergo vandaag is uiteindelijk bekend geworden wie de nieuwe lichting zware mannen worden voor het komende jaar! In de zware eerstejaars acht van 2015 zitten: Douwe den Held, Jiri Slöetjes, Marcel Schaafsma, Olivier Kievits, Tom van Gorkom, Wouter Bruining, Tycho Tromp, Reinout Moes en Jeppe Rietveld. Marlinde Brants zal de touwtjes in handen nemen en deze acht naar de overwinningen sturen. Onder begeleiding van Olga van Gaal, Tim Marringa, Jonathan Hijlkema, Han Abelsma en Onno Keller gaan deze mannen een fantastisch jaar tegemoet. Van harte gefeliciteerd allen!
Geplaatst op 2014-12-08 23:40:18 door Annemiek Bolier Lees meer (9)

Orcabumping
Op 20 december a.s. zal de jaarlijkse Orcabumping plaatsvinden. De wedstrijd wordt verroeid over een afstand van 3400 meter op het Merwedekanaal. De start zal ter hoogte van de Muntbrug zijn en de finish is voor het vlot van Orca.

Alle wedstrijdploegen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar wedstrijd@orcaroeien.nl, alle competitieploegen kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar competitie@orcaroeien.nl. Vermeld hierbij de heat waarin je wilt starten, het veld, de na(a)m(en) van de roeier(s)/stuur en de vereniging. De inschrijving sluit op woensdag 17 december om 23:59 uur. Zorg dus dat voor die tijd je inschrijving binnen is!

Klik op lees meer om het tijdschema te zien.uitslag Orca bumping
Loting Orcabumping
Loting Orcabumping 2014
Stuurliedenvergadering Orcabumping 2014
Barschema Orcabumping 2014
Keukenschema Orcabumping 2014
Geplaatst op 2014-12-08 17:10:11 door Annemiek Bolier Lees meer

Licht 2015 bekend!
Vandaag is bekend geworden wie zich gaan bewijzen in Licht 2015. Na een paar spannende weken verzamelden de overgebleven selectanten zich vandaag op Orca, waar acht roeiers werden ingeselecteerd. Licht 2015 bestaat uit Jeroen Houwen, Paul van Vulpen, Frank Manders, Hidde Negenman, Jelle Nijdam, Vincent de Vries, David Hokken en Bart Vollebergh. Zij zullen over het water gestuurd worden door Wieke de Haan. Julia Koelmans, Annemiek Sodderland, Koen Dreijer en Guus Beenhakker zullen hen naar de overwinningen coachen. Heren, stuur en coaches, heel erg gefeliciteerd en een fantastisch jaar toegewenst.
Geplaatst op 2014-12-06 14:02:49 door Annemiek Bolier Lees meer (6)

SGOEPPA : Loting
Beste eerstejaars competitieroeiers,

Door een problemen met OV zijn een aantal starttijden gewijzigd. Kijk goed op het schema zodat je op tijd aan de start verschijnt. Tevens zijn een aantal ploegen ingedeeld om te helpen barren of de lunch voor te bereiden.
Neem genoeg droge en warme kleding mee voor tussen de heats!
Morgen gaat het roeigeweld weer losbarsten op het Merwedekanaal! De composarissen hebben er zin in, hopelijk jullie ook!

Loting SGOEPPA definitief
Helpersschema SGOEPPA
Geplaatst op 2014-12-03 23:44:32 door Friso van der Klaauw Lees meer (1)

Sjoerd Hamburger
Afgelopen week heeft Sjoerd Hamburger bekend gemaakt dat hij is gestopt met roeien. Als vereniging zijn we er trots op dat we zo’n roeier hebben mogen opleiden en dat hij voor Orca uit wilde komen.

Klik op lees meer om meer over Sjoerd en zijn prestaties te lezen!

Geplaatst op 2014-11-25 17:27:19 door Jorien de Jong Lees meer (3)

Kluisjes
Beste Orcanen,

De aanvragen van de kluisjes zijn verwerkt. Wedstrijdroeiers die een kluisje bezitten in de kleedkamers kunnen deze behouden. Echter wil het bestuur van Orca en Triton een permanente verdeling maken van de kluisjes. Om deze permanente verdeling te maken hebben we van de wedstrijdroeiers die een kluisje in de kleedkamers bezitten de volgende gegevens nodig: het kluisnummer van het kluisje en wie het gebruikt (individueel gebruik of gebruik door een groep). Mail A.U.B. vóór dinsdag deze informatie naar competitie@orcaroeien.nl. Bij voorbaat dank!
Het bestuur van Triton en Orca zal aankomende dinsdag 10.30 de kluisjes schoonmaken en opnieuw nummeren. Er kan gewoon gebruik worden gemaakt van de kleedkamers.

verdeling kluisjes loods
Geplaatst op 2014-11-13 14:45:07 door Friso van der Klaauw Lees meer (2)

Orca doet het goed!
Afgelopen maanden hebben Orcanen bijzondere prestaties neergezet. Tijd om jullie te laten weten hoe goed het eigenlijk met Orca gaat!

Inge heeft afgelopen weekend een knappe prestatie geleverd voor Orca. Op de Hel van het Noorden, een wedstrijd van 6 km, wist zij alle dames van Nederland te snel af te zijn! Hierdoor heeft Inge wederom de overwinning op haar naam gezet. Om dit te vieren wordt Inge vanavond gehuldigd!

Niet alleen Inge is goed bezig, alle wedstrijd dames hebben een prijs in de wacht gesleept. Op de Algemene Vergadering van de KNRB hebben we de Gambonniere gekregen omdat we de beste damessectie hebben van het land. Gefeliciteerd dames, wij zijn trots op jullie!

Tot slot, vond alweer 3 weken terug het eerste deel van de Aegon bestuursbokaal plaats. Er werd een prijs ter waarde van 1000 euro gegeven aan de vereniging die daar met het beste idee kwam op gebied van beleid en innovatie. Het bestuur heeft daar een presentatie gegeven over het juniorenklassement. Het juniorenklassement is opgezet door bestuur '13-'14 en wordt dit jaar verder uitgewerkt. Dit bleek het beste idee te zijn en hiermee heeft Orca het eerste deel van de bestuursbokaal gewonnen! In mei zal er worden beoordeeld welk bestuur de beste uitvoering van zijn idee heeft. Op naar de tweede prijs van het bestuursbokaal!

uitslag Hel van het Noorden
2014 Hel van het noorden
Geplaatst op 2014-11-25 16:16:31 door Annemiek Bolier Lees meer

Contributie incassos!!
Lieve Orcanen,

Komende week vanaf 24 november, zal de eerste termijn contributie worden geďncasseerd. Verdere activiteiten worden pas in december geďncasseerd.
Klik op lees meer voor de details.

Eerder niet goed doorgevoerde incassos zullen rond 9 december uitgevoerd worden!

Geplaatst op 2014-11-24 11:25:59 door Shaun Akse Lees meer (2)

Toplicht
Komende dinsdag (25 november) wordt het Toplicht uitgereikt door het Steunfonds. Dit is een prijs voor de meest talentvolle roeier van Orca en een prijs voor de meest talentvolle coach van Orca.Het filmpje voor de genomineerde roeiers kun je hier vinden.

Stemmen kan via de mail die iedereen gekregen heeft! Klik op lees meer voor meer informatie over de genomineerden!
Geplaatst op 2014-11-20 14:53:28 door Jorien de Jong Lees meer

Stuuropleiding door Stuurdispuut Sirenen
Wil jij (m/v) beter leren sturen? Dan ben je bij Sirenen aan het goede adres! Dit jaar organiseren wij een stuuropleiding voor zowel competitie, club-, wedstrijd- als bedrijfstuurtjes. Op maandagavond 1 december trappen we de stuuropleiding af met de eerste bijeenkomst, waarin we ingaan op wat sturen precies is, de rol van de stuur, selecties, het (voor)seizoen en alle andere dingen die handig zijn om te weten.
Later dit jaar volgen meer bijeenkomsten, waarin we onder andere aandacht besteden aan: sturen op de Amstel, reglementen, wedstrijd- en competitiebanen. In deze opleiding besteden we gedurende het jaar ook aandacht aan persoonlijke begeleiding, verzorgd door ervaren stuurtjes. Bij deze buddy kun je terecht met vragen en werk je samen aan jouw persoonlijke doelen, door bijvoorbeeld jouw buddy uit te nodigen voor een training of tussentijds bespreken van gopro-filmpjes of geluidsopnames.

We heten je graag van harte welkom op maandag 1 december, om 19.30 uur op Orca. Heb je tot die tijd al vragen over sturen, wil je graag sturen maar heb je nog geen ploeg of wil je je aanmelden voor deze avond? Stuur dan een e-mail naar stuurdispuut@orcaroeien.nl of spreek ons aan op Orca.

Stuurtjes voor stuurtjes: samen Orca naar en aan de top!
Geplaatst op 2014-11-20 14:41:39 door Annemiek Bolier Lees meer

Vacature BusinessClubCommissie
Vacature ‘Communicatiemanager’

BusinessClubCommissie der A.U.S.R. Orca is in 1991 opgericht door Jochum van Krimpen (vice-voorzitter 1997). Het doel van de BusinessClub is om geld binnen te halen voor topsport, met toentertijd als doel topcoach Duncon Holland in te huren. Dit vereist een daadkrachtige, creatieve en extraverte commissie om nieuwe sponsoren binnen te halen. Daarnaast is de commissie constant bezig om de betekenis van Orca voor zijn sponsoren (en vice versa) niet alleen sterk en dichtbij te houden, maar ook te vergroten. Actief relatiebeheer is van cruciaal belang. Om het beste uit de BCC en Orca te halen is ook een Communicatiemanager van groot belang.
Functie-inhoud:
De Communicatiemanager:
• Is daadkrachtig, creatief en is bereid te investeren in de opbouw van kennis binnen de BCC.
• Heeft een vlotte babbel en is extravert en proactief in zijn of haar doen.
• Vindt het leuk om met social media bezig te zijn.
• Draagt bij aan het vergroten en verbeteren van het bereik en de uitstraling
van de BCC.
• Weet formaliteit en studentikoziteit goed in balans te houden.

Functie-eisen:
• Minimaal twee jaar aan de BCC actief verbonden willen zijn.
• Energie en tijd willen investeren in het continu verbeteren van de BCC.
• Gecommitteerd zijn aan de doelstellingen van de BCC.
• Handig en zorgvuldig in het gebruik van social media.
• Optioneel: ervaring met opnemen en monteren van beeldmateriaal.

Informatie
Schroom niet om vragen te stellen! Voor meer informatie neem je contact op met Maykel van Miltenburg, voorzitter van de BCC (zie Bekken Bewaar Blik voor info).

Solliciteren?
Ben je enthousiast? Je motivatie en CV kan je vóór 6 december 2014 sturen onder vermelding van ‘vacature Communicatiemanager’.

Utrecht, 13 november 2014
Geplaatst op 2014-11-19 20:23:18 door Sophie van der Meer Lees meer

SGOEPPA
Beste eerstejaars Orcaan,

Op 7 december zal op onze loods de SGOEPPA 2014 worden georganiseerd. De SGOEPPA is een wedstrijd voor eerstejaars competitieroeiers die twee keer 500 meter roeien. Eerstejaars van Skoll, Gyas, Euros, Pelargos, Proteus Eretus en Asopos de Vliet zullen tegen de eerstejaars ploegen strijden in de eerste krachtmeting tussen onze verenigingen. Meld je aan door te mailen naar competitie@orcaroeien.nl. Wees er snel bij, het aantal startplaatsen is beperkt!
Geplaatst op 2014-11-18 19:06:18 door Friso van der Klaauw Lees meer

Commissievoorzitters bekend!
Daar zijn ze dan! De kanjers van Orcanen die dit jaar al onze eenjarige commissies in goede banen gaan leiden. Zij gaan zorgen dat er weer veel leuke activiteiten op Orca worden georganiseerd. Jij kan hierbij helpen! Mail naar bestuur@orcaroeien.nl als je interesse hebt in een commissie of kom naar de commissiemarkt op di 18 november!

Klik op meer om te ontdekken wie de voorzitters zijn.
Geplaatst op 2014-11-04 16:03:52 door Maud Overbeek Lees meer (17)

Vergaderverslag
Ben jij ook benieuwd waar het bestuur het over heeft als dit plaatje op de deur hangt? Stuur dan een mailtje naar secretaris@orcaroeien.nl om je te abonneren op het vergaderverslag van de bestuursvergaderingen. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er binnen je vereniging gebeurt en ook waar je bestuursleden zich allemaal mee bezighouden.
Geplaatst op 2014-11-04 14:02:22 door Roy Speek Lees meer

Helpen Canal Cup
Beste CHRcoaches,

De eerste dag van de Canal Cup zit erop en er zijn al mooie tijden getrapt. Orca is alweer helemaal klaar voor morgen. In de bijlage het helpersschema. Bekijk het even goed, zonder hulp van jullie kan zo'n mooie dag niet volledig slagen.

2014 Canalcup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup Boot
Canal Cup Update: uitslagen
Loting Canal Cup
Regelement Canal Cup
Canal Cup Uitslagen
Helpersschema Canal Cup
Geplaatst op 2014-11-01 19:27:41 door Annemiek Bolier Lees meer (1)

Canal Cup Update: uitslagen
UPDATE: uitslagen bekend

Na een hele mooie zonnige dag zijn de finales ook verroeid.
In de categorie vrouwen hebben Dames 1 met een tijd van 03:06 gewonnen.
Bij de mannen hebben Heren 3 met een geweldige tijd van 02:37 geblikt!
Mannen en vrouwen gefeliciteerd!
De uitslagen van de gehele dag zijn te vinden in de bijlage.Lieve eerstejaars en coaches,

De loting voor de Canal Cup is bekend! Lees 'm goed door om te zien hoe laat en tegen wie je start. Lees ook het reglement goed door, zodat je weet wat er wel en niet toegestaan is op het water tijdens de wedstrijd.
De stuurliedenvergadering voor de dames is zondag om 08:30 uur, de instructie voor de heren om 09:30 uur. Zorg dat je hele ploeg hier al bij is!

De oplettende lezer ziet dat dit alleen over zondag gaat, de tijden dat je zaterdag met je ploeg staat ingedeeld om te knallen op de ergometer zie je op http://www.roeitijd.nl (een dikke tip: gebruik "ctrl+f" om je naam te zoeken). Mocht je nou echt niet kunnen op zaterdag omdat je een goede reden hebt, stuur dan zsm een mail naar afroeien@orcaroeien.nl, dan zoeken we naar een ander moment.

Haal door komend weekend!

De Evcie & de CHR

2014 Canalcup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup ergometerwedstrijden
2014 Canal Cup Boot
Helpen Canal Cup
Helpersschema Canal Cup
Loting Canal Cup
Regelement Canal Cup
Canal Cup Uitslagen
Geplaatst op 2014-10-29 19:38:17 door Annemiek Bolier Lees meer

Beleids- en begrotings ALV
Op woensdag 29 oktober 2014 om 20:00 uur vindt de beleids- en begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Tijdens deze ALV zal bestuur ’14-’15 haar jaarplan presenteren en toelichten. Tevens zal Shaun Akse (penningmeester) de begroting voor 2014-2015 presenteren en toelichten. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus we zijn ook heel benieuwd naar wat jij ervan vindt.Uitnodiging Beleids- en begrotings ALV
Jaarplan bestuur
Begroting 14-15
Winst en verlies toelichting
Liquiditeit toelichting
Huishoudelijk reglement herzien 2014
Rapport MJP meetbare doelen
Notulen Wissel ALV 2014
Geplaatst op 2014-10-20 21:23:30 door Roy Speek Lees meer (2)

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
20 dec   Orca bumping
20 dec  Intraining
21/4 dec  Kerstvakantie: Bestuur Afwezig
5 jan  Borrel stuurdispuut: opnames analyseren
8 jan  Akcie nieuwjaarsborrel
15 jan  Jaarboek Baravond
17/18 jan  NKIR

Ereplaatsen
 November vieren: Ouderejaars Dames 2015 (DSA4x+), Nicos & Sjoerd (SA4x+)
 Tromp Boat Races: Nicos & Fernand (SA2x), Annemarie (DSB1x), Okke & Jos & Sam (LSA4+)
 Head of the Charles: Claudia (DSA2x, 3e), Inge (DSA2x, 1e), Ouderejaars Dames 2015 (LDSA8+, 1e)
 Amstelbeker: Ouderejaars Dames 2014 (DSA8+)
 NSRF: Daan (SA4x), Jurgen (LSA4-, LSA2-), Ouderejaars Dames 2014 (DSA2x), Margriet (DSA4-), Nicos (SA1x, O1x), Zwaar 2014 (B8+), Ouderejaars Zwaar 2014 (SA8+)

Jarige Orcanen
20-12 Jeroen van Leeuwen (29)
21-12 Mike van der Have (29)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (32)
Cas Klingenberg
Daniël Hendrikse
Joris Hageman
Jurrian de Kanter
Onbekend (28)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.019, Sql: 0.013 (14)