Thema ALV Meerjarenplan 2016-2021 - 8 december 2015
Op dinsdag 8 december om 20:00 vindt een thema ALV plaats. Deze zal grotendeels in het teken staan van het nieuwe Meerjarenplan.

De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Het is niet voor niets dat de ALV bovenaan de machtsladder staat binnen Orca! Kom dus zeker langs om jouw stem te laten horen.

Tijdens deze ALV zal de werkgroep MJP haar plannen presenteren voor het Meerjarenplan 2016-2021. Tevens zal er in worden gegaan op de nieuwe wedstrijdplannen van de KNRB, zal het bestuur nieuwe boetes introduceren en toelichten en zal er gestemd worden over een wijziging in het vlootreglement. Kortom: voor ieder wat wils! Kom dus zeker langs om je stem te laten horen. Druk op 'lees meer' om de agenda te zien.MJP 2016-2021
Notulen Beleids- en Begrotings ALV
Wijziging vlootreglement
Geplaatst op 2015-12-01 20:01:27 door Marjolein Snellink Lees meer

EJD 2016 is rond!
Allerbeste Orcanen,

Het zal u niet zijn ontgaan maar de afgelopen weken heeft er een loodzware selectie plaatsgevonden. Tientallen dames hebben gevochten voor een plekje in de felbegeerde wedstrijdboot. Dit jaar was het talent ongekend, een gigantische groep ijzersterke eerstejaars en ouderejaars die allemaal EJD waardig waren. Maar uiteindelijk is er maar één boot. Eén boot die dit jaar de strijd aan gaat met alle andere roeiverenigingen. Eén boot die harder wil roeien dan alle anderen.
Met trots presenteren wij u Dames 2016:

Carina den Hartogh
Christine Bierling
Eline Berghorst
Hanneke Smedes
Hester Koning
Lieke Bok
Lisanne van der Lelij
Lynn Buijs
Marilou Boddé

Deze sterke en fanatieke dames zullen over het water worden gestuurd door niemand minder dan Lynde Lim! Dit wordt een topjaar:)
Geplaatst op 2015-12-01 12:52:21 door Karlijn Kremer Lees meer (3)


Voorbeschouwing Hel van het Noorden door Abel en Tom
Het is weer koud, de gure wind heeft ons kikkerlandje al een tijdje in de greep. Dit kan maar één ding betekenen. De winter is weer aangebroken. Dus wordt het weer tijd om te dromen van een elfstedentocht. Erelid Derk Elemans weet nog goed hoe dat was in ‘63. Een wedstrijd die eigenlijk afgelast had moeten worden. De Hel van het Noorden.

Nu kan je de elfstedentocht ook roeien, maar dat is in betere weersomstandigheden. Dit weekend gaat het waarschijnlijk net als in ‘63 flink stormen. Om te lezen welke helden en heldinnen de storm, de competitie en zichzelf gaan overwinnen op de Hel van het Noorden druk op lees meer.

Ps. De Hel is een bumping van 6km, na 10km oproeien om vervolgens nog 4km uit te roeien. Ter vergelijking ons kanaal heen en weer is ongeveer 9km.
Geplaatst op 2015-11-27 22:59:57 door Karlijn Kremer Lees meer (3)

Incasso's november
Lieve Orcanen,

Er komen weer incasso's aan. Klik op lees meer voor meer informatie
Geplaatst op 2015-11-24 18:45:34 door Wieke de Haan Lees meer

Paul Veenemans Prijs
Nu iedereen zich aan het klaarmaken is voor het magnifieke lustrum gala, wat een euforische avond belooft te worden, bereiden Marleen van Roessel en Pim Versteeg zich voor op een wedstrijd. Zij zullen morgen strijden om de Paul Venemans Prijs. Hiervoor moeten zij niet alleen hard roeien, maar moeten zij zich ook bewijzen op de fiets en op de hardloopschoenen! Het bestuur 15'-16' wenst jullie heel veel succes en plezier!
Geplaatst op 2015-11-13 16:39:25 door Karlijn Kremer Lees meer (1)

Kom ook naar de commissiemarkt op dinsdag 17 november!
Orcanen opgelet:

Dinsdag 17 november is het zo ver: de commissiemarkt!

Naast het roeien kun je ook op een andere manier actief betrokken zijn bij de vereniging. Dit kan bijvoorbeeld door bij een commissie te gaan!

Dus wil jij een steentje bijdragen aan Orca? Wil jij een geniale tijd hebben gedurende je Orcarrière met een ontzettend leuke groep mensen verspreid door heel de vereniging? Kom dan naar de commissiemarkt op 17 november! Hier staan de commissies van Orca die meer over het commissieleven en de specifieke commissie activiteiten kunnen vertellen.

Kun je helaas niet op de commissiemarkt aanwezig zijn en wil je wel graag bij een commissie? Laat dit dan weten aan het bestuur, via vereniging@orcaroeien.nl of competitie@orcaroeien.nl!

Haal door!
Geplaatst op 2015-11-11 12:47:10 door Laura Brouwers Lees meer

Studeren en de zorgverzekering
Studeren is een dure zaak. Niet alleen de studiekosten maar ook je kamer en zorgverzekering moet worden betaald, niet te spreken van de terug te betalen studiefinanciering! Al vormt de zorgverzekering voor veel Nederlanders een van de grootste vaste lasten, dit hoeft voor studenten niet het geval te zijn. In dit artikel, geschreven door Goedkoopstezorgverzekering.nl, lichten we enkele zaken uit zodat je zo min mogelijk kwijt bent aan je zorgverzekering. Klik voor meer informatie op 'lees meer'

De Goedkoopste Zorgverzekering
Geplaatst op 2015-11-12 14:48:11 door Wieke de Haan Lees meer

Tritonbumping
Lieve Orcanen,

Op zondag 22 november zal de Triton Bumping plaatsvinden.

Er zijn twee blokken waarin kan worden gestart:
- een blok om 10:00uur
- en een blok om 14:30uur

Elk blok heeft een competitieveld en een wedstrijdveld en de tijden worden uiteindelijk omgerekend naar een algemeen klassement voor competitieroeiers en wedstrijdroeien, waarbij de winnaars een taart krijgen.

Wil jij meedoen met de Tritonbumping op zondag 22 november? Mail dan uiterlijk zondag 15 november naar wedstrijd@orcaroeien.nl (als dit gaat om wedstrijdploegen) of naar competitie@orcaroeien.nl (als het gaat om het competitieboten)met daarin de volgende informatie:

- ploeg
- veld
- boot
- gewenst startblok

Haal door!
Geplaatst op 2015-11-10 17:35:52 door Laura Brouwers Lees meer

Voorbeschouwing Argo Najaarswedstrijden
Zondag is de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal! De Argo Najaarswedstrijden is een wedstrijd over één kilometer. Een kolfje naar de hand van onze Orcanen zou je zeggen, maar toch is het niet zo makkelijk als je zou denken. Na 250m komen de heren en dames zondag een keerboei tegen. Na deze gerond te hebben zullen zij nog een sprintje naar de finish moeten trekken van 750m. De ploegen hebben twee pogingen, maar ze hoeven maar één keer te knallen, want de snelste tijd telt.

De Argo Najaarswedstrijden is ook de wedstrijd waar de heren van Cox & Cocks de overwinning in de bokaal kunnen binnenslepen. Zij hebben na de overwinningen op de Theta Herfstregatta en Asopos Najaarswedstrijden één punt voorsprong op nummer twee Laga. Op de Knorrensteijn Memorial Regatta was het nou net de keerboei waar het mis gaat. Als de heren hiervan hebben geleerd, zullen wij ongetwijfeld weer het Orcalied moeten inzetten om wéér een overwinning te vieren. Om meer te lezen over de overige ploegen druk op lees meer.
Geplaatst op 2015-11-05 23:27:11 door Karlijn Kremer Lees meer

Nabeschouwing novembervieren
Afgelopen zondag was het een spannende wedstrijddag in Amsterdam. Nog voor er überhaupt boten het water op waren, was iedereen al in rep en roer. Er hieng een witte deken over de Amstel die het zicht zodanig belemmerde, dat uiteindelijk het hele eerste blok is afgelast. Dit was een grote teleurstelling voor alle middengroepdames, die voor dag en dauw waren opgestaan, hun boten hadden geriggerd en er klaar voor waren om alle andere ploegen het vuur aan de schenen te leggen.
Ondanks de steeds terugkerende mist, ging het tweede blok gelukkig wel van start. En niet zonder succes! Na een zware race blikten Inge, Kyra, Rosa, Lisa (thêta) en Jonna namelijk in het DSA4* veld! Gefeliciteerd!
De dag werd afgesloten met alle mannen. De lichte mannen in het LSA4+ behaalden een mooie derde plek, de mannen in het Sa4+ veld werden 5e. Ook in het N4+ veld werd een 3e en 5e plek behaald en de combinatie vier van middengroep zwaar en middengroep licht behaalde een 25e plek.
Al met al allemaal goede prestaties tussen het gekke weer door!
Geplaatst op 2015-11-03 16:21:31 door Karlijn Kremer Lees meer

Incasso's oktober
Beste Orcanen,

Er komen weer incasso's aan. Deze maand schrijf ik de Luzernreis af en een bedrag voor de lustrum passe partout. Klik op lees meer voor de details
Geplaatst op 2015-10-30 11:13:31 door Wieke de Haan Lees meer

Beleids- en BegrotingsALV
Op dinsdag 3 november 2015 om 20:00 vindt de jaarlijkse Beleids- en Begrotings ALV plaats. De algemene ledenvergadering is een vergadering voor alle Orcanen, waar jij invloed kunt hebben op de besluiten die Orca neemt. Het is niet voor niets dat de ALV bovenaan de machtsladder staat binnen Orca! Kom dus zeker langs om jouw stem te laten horen.

Tijdens deze ALV zal bestuur ’15-’16 haar jaarplan presenteren en hun verschillende jaardoelen toelichten. Tevens zal Wieke de Haan (penningmeester) de begroting voor 2015-2016 presenteren en toelichten. Deze plannen zijn voor iedereen op Orca, dus wij zijn heel benieuwd naar wat jij ervan vindt!

De agenda voor de beleids- en begrotings ALV op dinsdag 3 november 2015 om 20:00:
1. Opening (-)
2. Notulen Wissel ALV 29 augustus 2015 (5)
3. In- en uitgaande post en vertegenwoordigen (5)
4. Mededelingen van het bestuur (25)
5. Jaarplan bestuur 2015-2016 (60)
Pauze (15)
6. Begroting 2015-2016 (45)
7. W.V.T.T.K. (10)
8. Rondvraag (20)
9. Sluiting (-)

Ad. 5 Toelichting jaarplan bestuur 2015-2016
Ad. 6 Presentatie en vaststelling van de begroting

We hopen je te zien op 3 november!

Jaarplan 2015-2016
Begroting 15-16
Toelichting winst en verlies
Toelichting liquiditeit
Geplaatst op 2015-10-29 19:38:08 door Marjolein Snellink Lees meer

Informatie- en Inspraakavond Meerjarenplan 2016-2021
Beste Orcanen,

In september 2014 zijn het bestuur en de Raad van Advies begonnen met het evalueren van het meerjarenplan 2010-2016 en begonnen met het schrijven van het nieuwe meerjarenplan 2016-2021. Natuurlijk willen we het daar ook graag met jullie over hebben en daarom organiseren we Informatie- en Inspraakavonden.

Wil je meer weten over het Hoe, Wat en Waarom van het nieuwe meerjarenplan? En wil jij jouw stem laten horen bij de invulling daarvan? Dan nodigen we je van harte uit op:

12 oktober om 19:00 uur - voor eerstejaars en tweedejaars
4 november om 19:00 uur - voor iedereen

Omdat we willen zorgen voor voldoende inkijkexemplaren op de Informatie- en Inspraakavond zelf, vragen we je je aan te melden door een mail naar voorzitter@orcaroeien.nl te sturen.

Vanuit tactisch oogpunt delen we het meerjarenplan niet online. Voorbereiden en inlezen kan op de volgende momenten:

Maandag 12 oktober vanaf 18:00 uur
En in de week van maandag 26 t/m 30 oktober, maandag 2 november en woensdag 4 november vanaf 18:00 uur.


HAAL DOOR!
Geplaatst op 2015-09-23 23:40:48 door Tessa Sturkenboom Lees meer

Novembervieren
Ook in dit voorseizoen blijven de wedstrijden elkaar opvolgen. Nog maar een paar dagen en dan gaat de novembervieren van start. We hebben dit jaar wederom de luxe van grote middengroepen. Alle viertjes zijn dan ook van de plank gehaald om zondag op de Amstel in verschillende velden te kunnen starten. Maar niet alleen de middengroepen zullen dit weekend aan de start verschijnen. Ook Inge is weer terug uit Boston en Rio en zal samen met Kyra, Rosa en Lisa van Thêta in de dubbelvier starten. Dit belooft een heel mooi weekend te worden, we hebben er zin in!
Geplaatst op 2015-10-29 11:11:54 door Karlijn Kremer Lees meer

Enthousiaste stuurlieden gezocht!
Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, die lange boten met acht roeiers en een stuur. Jij kan ook op de stuurplek zitten, ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan! In samenwerking met de wedstrijdcommissaris is stuurdispuut Sirenen weer op zoek naar enthousiaste stuurtjes, die het gaaf vinden om het roer van één van de snelste achten van Nederland te bedienen en daarmee de ploegen naar de overwinningen te sturen! Lees meer om erachter te komen wat Sirenen voor jou kan betekenen.
Geplaatst op 2015-10-26 22:31:18 door Wieke de Haan Lees meer

Eerstejaars Orcanen opgelet!
De afroeiperiode is nu officieel voorbij. Dat betekent dat het tijd wordt om ploegen (5-7 personen) te gaan vormen. Direct na de euforische Lustrumweek gaat dan ook de Competitieperiode van start. In deze periode zijn er een aantal leuke activiteiten georganiseerd om potentiële ploeggenoten en coaches te vinden!

Jullie worden verwacht op de volgende data:

- Donderdag 5 november - Ploegvormingsavond 1
- Dinsdag 10 november - Ploegvormingsavond 2
- Donderdag 12 november - Orca goes Classy odz. Dans met je coach
(Ultieme voorbereiding op het gala, of waag dat dansje met die potentiële coach!)

- Donderdag 19 november - Orca’s Legendarisch Beerpong Toernooi
(Versla ouderejaars of concurrerende ploegjes met jullie beerpongtalent!)

- Donderdag 26 november - Verleid je coach feest
(odz. Heb jij al een coach geregeld?)

Deze periode is de Competitie Commissie jullie aanspreekpunt en bereikbaar via compocie@orcaroeien.nl.

Daarnaast ben ik, Laura Brouwers, jullie competitie commissaris. Zodra jullie een ploeg hebben gevormd kunnen jullie dit laten weten via competitie@orcaroeien.nl. Dan krijgen jullie meer informatie over het competitieroeien!
Geplaatst op 2015-10-26 20:35:33 door Laura Brouwers Lees meer

Loting en helpersschema afroeiwedstrijden en ergohead
Aanstaande vrijdag is het zover: de Ergohead vindt plaats! Iedereen die verplicht mee doet of zich zelf heeft aangemeld is ingedeeld. Let op: iedereen wordt voor het ergometeren gewogen en gemeten. Kijk dus goed in de loting hoe laat je waar moet zijn. Denk er verder aan dat alle trainingen op vrijdagavond vervallen, omdat de ergometers in gebruik zijn, en de boten een controle krijgen voor zaterdag.

Ook de loting en het helpersschema voor de Afroeiwedstrijden (Boat Race) zijn bekend. Let op: de coaches zijn, net als bij de Tussensprint, ingedeeld als helpers. Neem de schema's dus goed door!

De CHR, ARCO en Evcie hebben er zin in, jullie hopelijk ook!

Schema Ergohead
Loting afroeiwedstrijden
Helpersschema afroeiwedstrijden
Geplaatst op 2015-10-21 21:38:06 door Martijn de Vaal Lees meer (2)

OPGELET Werkzaamheden Muntbrug
Van 22 t/m 29 oktober zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan zowel het landhoofd als de midden pijler van de muntbrug. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een ponton in het water waardoor de doorvaart breedte circa 5 meter bedraagt. Na 16:00 uur en in het weekend wordt de ponton dusdanig weg gelegd dat dit de doorvaart niet belemmerd
Geplaatst op 2015-10-21 20:01:26 door Tessa Sturkenboom Lees meer

Ergohead vrijdag 23 oktober
Vanaf volgende week beginnen de selecties voor de eerstejaars wedstrijdachten, clubachten en club C4-en. Om eventuele onduidelijkheden weg te nemen, willen wij hier graag nogmaals helder communiceren over deze selectieprocedure.

Voor iedereen die wil selecteren, zowel eerste- als ouderejaars, is het verplicht om mee te doen met de Ergohead op vrijdag 23 oktober. Alleen de eerstejaars die aangegeven hebben vier keer per week te trainen zijn automatisch ingeschreven. Alle andere roeiers die willen mee willen doen met de Ergohead, dienen zich hiervoor op te geven door te mailen naar afroeien@orcaroeien.nl. Ook voor degenen die nog niet zeker weten of ze willen selecteren, maar wel graag 750m starten, is het mogelijk om zich op te geven.

Als je graag wil selecteren, dien je dit ook bij desbetreffende wedstrijdsectie aan te geven. Voor de damesselectie kan gemaild worden naar: dames2016@gmail.com. Lichte heren kunnen mailen naar licht2016@gmail.com, en zware heren naar olga@zwaar16.nl

De Ergohead zal rond 17u beginnen (exacte tijd is afhankelijk van het aantal inschrijvingen) en is om 21u afgelopen. De loting zal woensdagavond online komen.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

De tijden zijn nu ook bijgevoegd. De winnaars van de dag zijn:
Dames: Lieke Bok met 2:14.1
Heren: Ferry van der Haar met 2:14.1
Lichte Heren: Wiebe Voorneveld met 2:18.5

Tijden van de Ergohead
Geplaatst op 2015-10-20 13:59:17 door Marjolein Snellink Lees meer

Uitslagen Tromp 2015
Vandaag was de eerste wedstrijdwedstrijd van het jaar, de Trompboatrace in Hilversum. Het grijze weer weerhield de Orca ploegen er niet van om stuk voor stuk mooie races neer te zetten! De dag begon al vroeg met een succesvolle combinatie van verenigingen: Geert Cirkel, een van onze grote Orca helden, startte met zijn ploeg van Tromp in het veteranenveld. Zeker ook mede dankzij Marijse Hofstede die dit mooie nummer mocht sturen, trokken zijn blik! De rest van de Orcanen volgden zijn goede voorbeeld. De middengroep zwaar heren hebben de rest van het veld aangeveegd en kwamen als eerste over de finish! Middengroep licht heeft in twee viertjes ook zeker niet onverdienstelijk geroeid en zij behaalden een 5e en 13e plek. En naast al deze middengroepen konden ook de dames niet achterblijven. Ze hebben laten zien wat Orca dames kunnen en behaalden een mooie 3e plek.

Als klap op de vuurpijl eindigde de dag nog met 2x zingen voor zowel Jose en Marleen in de D2x als voor Jurgen en Nikos die met grote overtuiging ook het veld aan hebben geveegd! Ook Wietse en Gerco zetten een mooie race neer, waarmee ze tweede werden in het wedstrijdveld en Loes Verkuil zette een strakke race neer in haar skiff, wat een 22e plek opleverde.

Met een totaal van 4 blikken is deze dag zeker geslaagd. We vonden het super leuk en hebben ondanks alle stomme bomen, kruispunten en auto’s, die het zicht soms erg beperkten heel erg genoten van alle mooie races!
Geplaatst op 2015-10-17 23:16:41 door Karlijn Kremer Lees meer (1)

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Komend jaar lustrumjaar!

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
2 dec  Kamprechterscursus
7 dec  Sirenen sinterklaasborrel
8 dec   Thema ALV Meerjarenplan 2016-2021
10 dec  DRAFT Borrelavond
15 dec  Ploegvorming 3 en Ploegkledingavond
15 dec  DRAFT Herenavond
19 dec  Intraining
19 dec  Orcabumping
29 dec  Viking gebruikt onze kantine

Ereplaatsen
 Tromp Boat Races: Nicos & Jurgen (SA2-), Harm & Jonathan & Jeppe & Niels (SA4+), José & Marleen (DSA2x)
 Head of the Charles: Inge (DSA2x, 1e)
 EUSA Europese Kampioenschappen: Marleen (LDSA1x, 3e)
 Wereldkampioenschappen < 23J: Daan (LSB2x, 2e)
 World Cup III: Inge (DSA4x, 3e)

Jarige Orcanen
02-12 Jorien de Jong (24)
03-12 Juraj Petrik (22)
03-12 Juraj Petrik (22)
03-12 David Hokken (19)
04-12 Remco Vis (26)
04-12 Annelein Kuiperbak (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (17)
Onbekend (17)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.024, Sql: 0.012 (14)