Zilveren medaille voor Daan!
Dit weekend heeft Daan samen met Berend Mortier (Nereus) gestart op het SB-WK in Plodiv, Bulgarije.

Het duo haalde vrij gemakkelijk de A-finale. In de finale hebben Daan en Berend een geweldige prestatie neergezet en een zilveren medaille gehaald! Gefeliciteerd!
Geplaatst op 2015-07-27 16:51:14 door Jorien de Jong Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Beste allen,

Eind Juli komen er weer incasso's aan namelijk:
Wedstrijdafrekening, Competitieafrekening en OrcAwards.

Klik meer voor meer informatie

Geplaatst op 2015-07-21 13:45:15 door Shaun Akse Lees meer


Bestuur op zomervakantie
Lieve Orcanen,

De zomervakantie is begonnen en terwijl alle Orcanen al vol op genieten blijft het bestuur niet achter de geraniums wachten tot er weer iemand langs komt op Orca. Ook wij nemen vakantie en dat betekent dat Orca niet meer elke dag open is. Met Orca bedoelen we de kantine, keuken en de bestuurskamer. De loods, het krachthonk en de kleedkamers zijn uiteraard nog wel open.

Maar stel, je hebt nu een vraag over Orca maar er is geen bestuurslid aanwezig op Orca om je vraag te beantwoorden, wat doe je dan? Je kijkt even welke week het is en belt het met de week corresponderende bestuurslid op. Het belschema ziet er als volgt uit:

Week 29: Roy
Week 30: Shaun
Week 31: Maud
Week 32: Sophie
Week 33 (UIT): zijn we allemaal op Orca aanwezig, jeej!
Week 34: Het gehele bestuur is dan op overdrachtsweek, alleen bereikbaar voor vragen die over de telefoon beantwoord kunnen worden.
Week 35: Annemiek

Onze telefoonnummers kan je uiteraard vinden op het BBB.

#yobo
Geplaatst op 2015-07-13 14:35:58 door Roy Speek Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Beste Orcanen,

Rond 15 juli zullen er een aantal incassos aankomen namelijk:
Bier en eten tijdens de commissiebedankdag, Lentewerversshirts, uittraining en eerder mislukte incassos.

Klik meer voor meer informatie

Geplaatst op 2015-07-09 11:04:00 door Shaun Akse Lees meer (1)

Universiade
Dit weekend was er niet alleen een wedstrijd op de Bosbaan, in Zuid Korea werd er door maar liefst 6 Orcanen geroeid op de Universiade. En niet zonder knappe prestaties!

Rosa, Kyra en Annemarie zaten samen met Marleen van Triton in de 4- en wisten een prachtige bronzen medaille te halen. Djimmer en Jort startten samen in de 2- en wisten ook een bronzen medaille te halen. Gefeliciteerd allen!
Jurgen startte in de lichte 4- maar kwam net een aantal tienden te kort voor een podium plek en is 4e geworden.
Geplaatst op 2015-07-07 11:57:27 door Sebas Peters Lees meer

Let op: vaarverbod!
Beste Orcanen,

I.v.m. de Tour de France zijn er komende dagen de volgende vaarverboden:

Vanaf donderdagochtend 2 juli om 7:00 uur tot zaterdagochtend 4 juli om 7 uur: vanaf het begin van de Veilinghaven tot de Munt.

Vanaf zaterdagochtend 4 juli om 7:00 uur tot maandagochtend 6 juli 7:00 uur: op het gehele kanaal, inclusief Vaartse Rijn en andere zijde snelweg.

Helaas hoorden we dit pas gisteren, dus excuses voor de late mededeling.
Geplaatst op 2015-07-01 17:45:01 door Jorien de Jong Lees meer

Orca voor ouderejaars
Beste Orcanen,

Het jaar loopt ten einde. De boten worden na een jaar lang intensief gebruikt te zijn voorzien van een nieuw laklaagje, nieuwe boottypes worden uitgeprobeerd. Kortom, het is tijd om de volgende stap te maken in jullie roeicarrière op Orca. In onderstaande link staat een kort document over de mogelijkheden op Orca voor ouderejaars.

Volgend jaar worden natuurlijk weer nieuwe club8'en en clubC4+ boten gevormd die coaches nodig hebben. Heb je interesse om de topboten van de competitiesectie te vormen en te coachen, mail dan je motivatie naar: competitie@orcaroeien.nl.

Mogelijkheden op Orca
Geplaatst op 2015-07-01 21:14:47 door Friso van der Klaauw Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Beste Orcanen,

Rond de 29ste zullen er weer incassos aankomen, namelijk Akcie Liftweekend, CTW, Lustrumveiling, RAG cantus, Traika Hazewinkel en het tweede deel van de wedstrijd werkacties.

Klik lees meer voor meer informatie over de incassos

Geplaatst op 2015-06-19 16:18:49 door Shaun Akse Lees meer

Okeanos Sprint en Orca Competitieslotwedstrijd
Beste competitieroeiers,

Het is zover, aankomend weekend zullen de laatste competitiewedstrijden van het jaar zijn, de Okeanos Sprint en de Orca competitieslotwedstrijd! Het wedstrijdschema van de Orca competitieslotwedstrijd is in de link te vinden, het wedstrijdschema van de Okeanos Sprint is hier ook te vinden.

Tevens geld dat elke eerstejaars ploeg wordt ingedeeld op de Orca competitieslotwedstrijd om te helpen. Hier zullen jullie zo spoedig mogelijk bericht over krijgen wanneer de loting bekend is.

Het botentransport vertrekt donderdag. Dit betekend dat o.a. alle C4+ en 4+ boten niet op Orca zijn.

Zaterdagavond na de wedstrijd is er een feest bij onze vrienden van Skøll! Orcanen zijn welkom!

wedstrijdschema Orca competitieslotwedstrijd
Wedstrijdschema Okeanos Sprint
Geplaatst op 2015-06-17 10:45:56 door Friso van der Klaauw Lees meer (1)

Beleidsevaluatie ALV 23 juni 2015
Op dinsdag 23 juni 2015 om 19:30 vindt de jaarlijkse Beleidsevaluatie ALV plaats. Tijdens deze ALV zal het bestuur haar jaarplan evalueren. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om het beleid van afgelopen jaar mee te krijgen en om een kleine inkijk te krijgen in de plannen voor het volgende jaar. Ieder bestuurslid zal zijn of haar jaardoel individueel behandelen en de resultaten presenteren. Na de presentatie van de jaarplan evaluatie zal het kandidaatsbestuur ’15-’16 zichzelf voorstellen. Na de pauze zal de FAC de contributie voor 2015-2016 presenteren aan de ALV waarnaar een stemming zal plaatsvinden. Daarnaast zal het woord gegeven worden aan de lustrumcommissie die het lustrumtientje zal pitchen maar ook het lustrumpakje zal presenteren, over beide punten zal ook gestemd worden. Als laatst zal Maud Overbeek de wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement doorlopen met de ALV.Klik op "lees meer" om de agenda door te nemen voor de ALV...

Notulen contributie en botenplan ALV
Jaarplan bestuur
Voorstel Lustrumtientje
Huishoudelijk Reglement aanpassing juni
Contributievoorstel 2015-2016
Voorstel lustrumpakjes
Geplaatst op 2015-06-03 12:32:52 door Roy Speek Lees meer

Klusweken
Lief competitie roeiend Orca,
De Competitieslot en daarmee het einde van een zeer succesvol competitie seizoen komt er alweer aan. Om te zorgen dat we met zijn allen ook volgend jaar weer kunnen knallen in onze prachtige vloot zullen na de Competitieslot de klusweken plaatsvinden. Gedurende deze klusweken zal er in shifts van 2 uur geklust worden om te zorgen dat onze vloot weer tiptop in orde is. Dit houdt in dat je met je ploegje jouw boot poetst/repareert en riemen verft (per boot kunnen de klussen verschillen). Als je dit jaar geroeid hebt, wordt verwacht dat je deelneemt aan de klusweken. Er hangt een intekenlijst op de gang waarop je individueel of in ploegverband op verschillende data en tijden kunt komen klussen. Mocht je echt niet kunnen op een van de data, stuur dan vóór 21 juni een mail naar materiaal@orcaroeien.nl met motivatie. Dan kunnen wij kijken naar een andere mogelijkheid.
Er bestaat tevens de mogelijkheid om het klussen af te kopen voor een bedrag van €27,50 per persoon.
Geplaatst op 2015-06-16 15:13:36 door Sebas Peters Lees meer

Wedstrijdschema Asopos Driekamp
Beste competitieroeiers,

Aankomende zaterdag vind in de Leiden de Asopos Driekamp plaatst, een wedstrijd over 250, 500, 1500 meter. In de link zien jullie het wedstrijdschema.
Aansluitend aan de wedstrijd kan er pizza worden gegeten op Asopos en is er s'avonds een feest op Asopos. Voor toegang geld: 18+ bandjes verplicht, vol = vol.

Let op! Er zijn last minute een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo is elke stuurliedenvergadering een kwartier vervroegd!

Wedstrijdschema Asopos Driekamp
Geplaatst op 2015-06-11 13:19:31 door Friso van der Klaauw Lees meer

Werkzaamheden muntburg
Wegens werkzaamheden zal elke werkdag één bruggat van de Muntbrug afgesloten zijn tot 16.00 door een kraanschip. Maak tijdens de werkzaamheden rond VOOR de muntbrug, na 16.00 zijn beide bruggaten open en kan er tot de sluis worden geroeid.
Geplaatst op 2015-06-09 15:07:20 door Friso van der Klaauw Lees meer

Kandidaatsbestuur
Op 30 maart was het kandidaatsbestuur ’15-’16 al van start gegaan. Die avond had ik een heuse speurtocht met als kers op de taart de vraag of ik kandidaatsvoorzitter wilde worden. JA! Maar een kandidaatsbestuur bestaat niet alleen uit een kandidaatsvoorzitter… En algauw moest ik hard aan de slag om het kandidaatsbestuur compleet te maken. En dit doel is bereikt: kandidaatsbestuur ’15-’16 is rond! Maar dit ging niet zomaar…

Iedere kandidaat moest om een bepaalde tijd op een bepaalde plek zijn, passend bij zijn of haar functie. Marjolein Snellink mocht het spits afbijten bij Staples, de Walhalla voor secretarissen. Algauw moest ze zoek gaan naar haar volgende bestuursgenootje, Wieke de Haan. Welke plek voor een penningmeester is niet beter dan bij de Rabotoren zelf? Samen zochten ze verder naar de Vice-voorzitter Christel Blom, welke op de Biltstraat bij JMW te vinden was. Toen was het tijd om de Wedcom en Compocom te zoeken. Karlijn Kremer bevond zich sportend in het Marco van Bastenpark, terwijl Laura Brouwers van een biertje genoot bij Restaurant Blij. Maar genoeg oestrogeen, tijd voor wat testosteron! En zo werd deze damesgroep verblijd met de Matcom Jim Bloemkolk die zich bij W.Pijper aan de Oudegracht al inkopen deed. Nog twee plekken te gaan… Vanaf de Oudegracht bewoog de groep zich naar Stairway to Heaven waar het bier al rijkelijk door de keel van Martijn de Vaal vloeide. Toen was het tijd om het laatste bestuursgenootje te vinden, de Commissaris Extern. De cirkel was rond bij Restaurantcafé Buurten aan de Kanaalweg, waar Nick Neijssen zich bevond.

Na eindelijk elkaar allemaal gevonden te hebben, moesten ze zich allen naar het Maxima-park in Leidsche Rijn begeven. Na een lange tocht kwamen ze aan bij een replica van een Romeins castellum de Hoge Woerd en een wachttoren. Selfie-time! Hierna vervolgden zijn hun tocht ter voet, en liepen ze het sprookjesachtige Maximapark binnen. Begeleid door kaarsjes zochten zij hun weg naar de Observatorium-toren waar ik op ze stond te wachten met de vraag:

‘Willen jullie deel uitmaken van het Kandidaatsbestuur ’15-‘16’?

Ik kreeg achtmaal volmondig ‘JA!’ te horen met een grijns van oor tot oor.

Wil jij weten wie zich volgend jaar met enthousiasme en passie hard zullen inzetten voor Orca? Lees dan gauw verder!
Geplaatst op 2015-06-02 19:13:43 door Roy Speek Lees meer (8)

Orca composlot & Asopos Driekamp
Beste competitieroeiers,

Het einde van het seizoen is in zicht. 20 juni zal de laatste en mooiste competitiewedstrijd van het jaar zijn, de Orca competitieslotwedstrijd! Alle NOOC - ploegen die buiten het NSK vallen zullen hier automatisch voor worden ingeschreven.

Een week voor de Orca competitieslotwedstrijd is er nog een mooi wedstrijdje in Leiden. 13 juni zal daar de Asopos Driekamp worden geroeid, een wedstrijd over 250, 500 en 1500 meter. De wedstrijd is open voor C4+ ploegen, inschrijven doe je door te mailen naar competitie@orcaroeien.nl!
Geplaatst op 2015-06-02 08:27:11 door Friso van der Klaauw Lees meer

Orcanen op het EK
Update: Claudia en Inge winnen zilver in respectievelijk de acht en de dubbelvier!

Dit weekend vindt in Poznan het Europees Kampioenschap plaats. Inge start hier in de dubbel 4, Claudia in de acht en Daan is als reserve mee voor de lichte 4-.

Inge en Claudia hebben vandaag al hun voorwedstrijden geroeid. Inge kwam als eerst over de finish en is dus gelijk door naar de finale! De acht van Claudia finishte als tweede en zal morgen dus de herkansing moeten varen.

De tijden waarop ze starten:
Claudia, herkansing: zaterdag 12:05, finale: zondag 13:48
Inge, finale: zondag 11:18

Volg ze live! http://www.worldrowing.com/events/2015-european-rowing-championships/liveblog
Geplaatst op 2015-05-31 08:11:38 door Jorien de Jong Lees meer

Wedstrijdschema EDR
Beste competitieploegen,

Aankomend weekend is alweer de een na laatste wedstrijd in de NOOC: de EDR!
Onderstaand vinden jullie het wedstrijdschema.

Praktische informatie EDR:
- Ploegen die starten in blok 1 en 6 moeten zelf zorgen voor vervoer naar Euros, het openbaar vervoer rijd nog niet. Het dichtstbijzijnde station is Enschede Drienerlo.
- De meldtijd die in het schema staat is de uiterlijke meldtijd. Hierna kan je niet meer melden. Wees dus voor de aangegeven tijd op de wedstrijd, anders volgt directe diskwalificatie! Wees een half uur eerder als je moet opriggeren.
- Om naar de vlotten te komen moet er van een trap worden afgelopen. Dit is lastig als je een C4+ boot in je handen hebt. Kijk daarom het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qVBP7wsRIx0
- Rugnummers zijn verkrijgbaar bij het secretariaat. Neem 10 euro borg mee.
- Stuurlieden vergadering is verplicht

P.s.: wil je voor het einde van het seizoen nóg een wedstrijd starten: schrijf je dan in voor de Asopos Driekamp op 13 juni!

Wedstrijdschema EDR
Geplaatst op 2015-05-28 16:10:50 door Friso van der Klaauw Lees meer

In Memoriam Maaike IJpelaar
Ons heeft het bericht bereikt dat oud-Orcaan Maaike IJpelaar 17 mei 2015 is overleden. We zijn geschokt door het bericht van haar overlijden, dat veel te vroeg was. Maaike werd lid in 2009 en roeide actief in haar ploeg Blikvangers. Wij wensen alle familie, vrienden en allen die haar gekend hebben veel sterkte in de komende moeilijke tijd. Heb je een vraag over, of wil je een reactie op dit bericht met ons delen, aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur.
Geplaatst op 2015-05-26 15:12:11 door Jorien de Jong Lees meer

BusinessClub Commissie zoekt nieuw lid!
Wil jij meewerken aan de zakelijke uitstraling van Orca? Klik op de vacature voor meer informatie.

BusinessClub Commissielid
Geplaatst op 2015-05-21 13:17:23 door Sophie van der Meer Lees meer

LET OP: aankomende INCASSO
Allermooiste Orcanen,

Er komen eind deze maand weer een aantal incasso's aan. Namelijk de eerste Wedstrijdwerkacties, restant van de Eerste en Tweedejaars werkacties, Clubtoeslagen, SGOEPPA pizzas, Dies Rondleiding, Traika Tilburg en eerder mislukte incasso's.
Zorg dusdat er voldoende geld op je rekening staat!!

Klik meer om de precieze bedragen te lezen.

Geplaatst op 2015-05-19 16:41:16 door Shaun Akse Lees meer

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Komend jaar lustrumjaar!

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
7 aug  pre-UITfeest SHOT @ Club Basis
10/13 aug  UIT
27 aug  Afrekening inspraakavond
29 aug  Wissel ALV

Ereplaatsen
 Wereldkampioenschappen < 23J: Daan (LSA2x, 2e)
 World Cup III: Inge (DSA4x, 3e)
 FISU Wereldkampioenschappen: Middengroep Zwaar 2015 (SA2-, 3e), Ouderejaars Dames 2015 (DSA4-, 3e)
 NSRF: Middengroep Zwaar 2015 (Dev4-), Marleen (LDSA1x), Inge (DSA4x), Daan (SA2x)
 Koninklijke Holland Beker: Daan (LSA (dag 2)2x, LSB2x), Jurgen (LSA4-)

Jarige Orcanen
28-07 Jelmer Silvis (23)
28-07 Harm Rozema (24)
29-07 Rosalie Huiskamp (18)
29-07 Yana Last (21)
29-07 Olga van Gaal (24)
29-07 Floris van Vugt (20)
29-07 Paula Mulders (21)
30-07 Marius Roelandt (29)
30-07 Marchje Kramer (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (9)
Onbekend (9)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.021, Sql: 0.011 (14)