Amstelbeker
De dames hebben de fortunabeker gewonnen! Het is ze niet alleen gelukt om (wederom) alle studentenverenigingen naar huis te sturen maar dit jaar is het ze ook gelukt om eindelijk de beker te bemachtigen! Kyra, Margriet, Inge, Annemarie, Peta, Lisselotte, Claudia, Rosa en Jonna, gefeliciteerd!

Voor de mannen was Okeanos net iets te sterk in de halve finale, maar Orca was Laga wel te snel af in de b-finale. Een nette derde plek dus voor onze mannen en stuurvrouw: Daan, Djimmer, Jort, Sjoerd, Timen, Henk Jan, Rutger, Niek en Meike.
Geplaatst op 2014-09-29 15:21:10 door Annemiek Bolier Lees meer (7)

Meerjarenplan evaluatie
Lieve Orcanen,

Komend half jaar zal het meerjarenplan van Orca worden geŽvalueerd. Het meerjarenplan vind je in de bijlage. In het kader van de evaluatie zullen er veel gesprekken worden gevoerd met leden en oud-leden.Mocht je het leuk vinden om betrokken te zijn bij de evaluatie of als je er vragen over hebt kan je mailen naar:voorzitter@orcaroeien.nl.

Haal door!

Meerjarenplan Orca
Geplaatst op 2014-09-23 12:06:21 door Jorien de Jong Lees meer


Ouderejaarsploegvormingsavond en B2 Masterclass
Beste Ouderejaars Orcanen,

Is je ploeg uit elkaar gevallen en zoek je een leuke ploeg(genoot)? Kom dan woensdag 1 oktober naar de Compocie (voorheen CBC) Ouderejaarsploegvormingsavond. De commissie zal als ervaren koppelaars te werk gaan en elke ploeg weer aanvullen met nieuw talent!
Wanneer je je ploeg hebt gevormd is het leuk om de volgende stap in het roeien te zetten: als een pijl over het water schieten in een gladde 4+. Op zaterdag 4 oktober zal de compocie de B2 masterclass organiseren. De dag begint om 10.00 met een training, gevolgd door een lunch. Nadat je op krachten bent gekomen zal het examen worden afgenomen. Heb je je B2 gehaald, dan kan je direct mee roeien op de wedstrijden van de Najaarsbokaal! Mis deze kans niet en schrijf je in door te mailen naar compocie@orcaroeien.nl
Geplaatst op 2014-09-22 17:45:02 door Friso van der Klaauw Lees meer (6)

Overlast op de rechte kilometer
Lieve Orcanen,

De afroeiperiode is weer begonnen en iedereen is vol enthousiasme bezig en dit wordt opgemerkt. Niet alleen op een positieve manier maar ook op een minder positieve manier. Er zijn namelijk klachten gekomen vanuit de woonboot bewoners dat er weer te enthousiast gecoacht wordt op de rechte kilometer.

Graag willen we iedereen er op attenderen dat er na 20:00 op de rechte kilometer op praatniveau gecoacht/gestuurd moet worden. Mocht er teveel overlast blijven dan kan dit ervoor zorgen dat Orca een restrictie opgelegd krijgt vanuit de gemeente, wat betekent dat 's avonds roeien niet meer mag. We hopen dat iedereen mee zal werken om dit te voorkomen!

Alvast bedankt,
Bestuur '14-'15
Geplaatst op 2014-09-17 15:55:21 door Roy Speek Lees meer (4)

Najaarsbokaal
Ouderejaars Comporoeiers opgelet!
Aankomende herfst hoef je je niet te vervelen wat roeien betreft! Vlak voor de winter kan je nog even met jouw ploeg je laten gelden op de roeiwateren van Nederland tijdens de Najaarsbokaal 2014. Je kan starten in een c4+ of in een 4+.
Deze bokaal bestaat uit vier wedstrijden:

4/5 oktober ThÍta Herfstregatta
11 oktober Knorrensteijn Memorial Regatta
25 oktober Asopos Najaarswedstrijden
9 november Argo Najaars Slotwedstrijden

Mail voor 25 september naar competitie@orcaroeien.nl om je in te schrijven voor deze bokaal.
Geplaatst op 2014-09-16 15:08:07 door Friso van der Klaauw Lees meer

Coachteams wedstrijdsectie bekend!
Afgelopen zondag was de startdag van de wedstrijdsectie. Er waren veel roeiers, we hebben zelfs 5 gemixte achten kunnen vullen! Een erg geslaagde start voor het nieuwe jaar dus. Met de startdag zijn ook de coachteams bekend voor het komende jaar. Immers, zonder coaches zal al het roeitalent niet voldoende ontwikkeld kunnen worden.

Bij de eerstejaars zullen de dames gecoacht worden door Meye Bloothooft, Oscar Dijksman, Simone Huurman, Alec Hardenbol en Edwin Konijnenberg. Eerstejaars licht zal gecoacht worden door Julia Koelmans, Guus Beenhakker, Annemiek Sodderland en Koen Dreijer. Eerstejaars zwaar zal gecoacht worden door Olga van Gaal, Tim Marringa, Jonathan Hijlkema en Onno Keller.

Bij de middengroepen gaan Guus van Middelaar, Edwin Zijp, Emma Wiebes en Jorrit de Leur de dames coachen. Jeroen van leeuwen, Larissa Vermin, Bart du Chatinier, Milena Knappstein, Bart Kessels, Rutger Bruil en Maartje Geven gaan middengroep licht coachen en Frank Risseeuw, DaniŽl Smit, Zoltan Lippenyi, Rogier Kox en Marike van der Graaff gaan middengroep zwaar coachen.

Bij de ouderejaars coachen Jelle van Haasteren, Rutger Bruil, Jurriaan Jansen, Kayleigh Polman, Reinder Nijhoff en Guus Welter.

Super fijn dat jullie allemaal onze roeiers willen begeleiden naar de top!
Geplaatst op 2014-09-16 13:12:11 door Annemiek Bolier Lees meer (4)

FISU WK
Maar liefst 6 Orcanen mochten dit weekend in Frankrijk startten op het fisu WK.

Marleen, Josť en Nikos zaten alledrie in de b-finale.

Marleen en Josť mochten als eerst aan de start verschijnen en maakten er gelijk een spannende race van tot in de laatste meters. Door het hoofd koel te houden en rustig elke haal net een cm te pakken op hun tegenstand wisten ze uitieindeljjk als eerst over de finish te komen. Knap gedaan!

Nikos begon zijn race erg goed en lag op de 1000 meter vooraan. Hij wist dit echter helaas niet lang genoeg vast te houden om de b-finale te winnen en werd uiteindelijk 4e.

Jurgen en Marcus en Djimmer wisten zich te plaatsen voor de a-finale. Helaas was voor beide ploegen de tegenstand net wat sterker en was er geen podiumplaats voor onze orcanen. Jurgen werd 5e en Marcus en Djimmer 4e.


Geplaatst op 2014-09-11 23:44:38 door Sophie van der Meer Lees meer

Wedstrijdstartdag
Voor iedereen die komend jaar gaat middengroep of ouderejaars wedstrijdroeien, wedstrijdcoachen of interesse heeft om te gaan wedstrijdcoachen is er de wedstrijdstartdag. Deze dag is de officiŽle aftrap van de nieuwe tijd die Orca in gaat. Sneller, beter en harder is het plan, daar zijn jullie voor nodig.

Eerst is er een korte uitleg over komend jaar door profcoach Marloes van der Weide. Hierna wordt er in gemixte achten gevaren en vervolgens wordt er tegen elkaar gespard. Na het trainen is een borrel met heerlijk speciaalbier.

Dus kom zondag 14 september om 13:00 uur naar Orca!
Geplaatst op 2014-09-03 18:02:46 door Annemiek Bolier Lees meer

WK roeien in Amsterdam van start!
Update zondag: Op de laatste dag van het WK kwam Inge al vroeg op de dag in actie. Gelijk bij de start lag ze al voor en wist ze al haar tegenstanders achter zich te laten. Na een zeer overtuigende race heeft ze de B-finale gewonnen. Daarmee is ze 7e van de wereld! Knap gedaan Inge!


Update vrijdag: Inge kwam als eerst in actie en moest eerste, tweede of derde worden voor een plek in de halve finale. Na 500m lag ze op de vierde plaats, maar ze wist zich samen met Nicole Beukers door te vechten naar plaats drie. Het bleef een nek-aan-nekrace met Nieuw-Zeeland. In de slotfase van de wedstrijd waren de Nieuw-Zeelanders helaas te sterk en moesten ze het afleggen. We zien ze zondagochtend om 10.43 uur terug in de B-finale.

Daan roeide vandaag een lastige A-finale. Het is een zwaar veld voor deze nog jonge lichte dubbel-vier. Ze hebben hard gevochten, maar een medaille zat er niet in. Uiteindelijk mag Daan zich zesde van de wereld noemen.
uitslag Wereldkampioenschappen
Geplaatst op 2014-08-23 11:52:24 door Marloes van der Pol Lees meer (3)

Wissel ALV
De Afrekening staat online. Na de inspraak avond is er door de FAC een kleine wijziging gemaakt. De bijgewerkte versies van de afrekening, toelichting en balans staan hieronder.

Op zaterdag 30 augustus 2014 om 20.30 uur vindt de Wissel ALV plaats. Tijdens de laatste ALV van het huidige bestuur wordt er teruggekeken op het afgelopen jaar. Als eerste wordt de afrekening 2013-2014 kort gepresenteerd door Irene Butter (penningmeester). Ben je benieuwd naar de gehele afrekening? Op woensdag 27 augustus vindt de afrekenings-inspraakavond plaats, waar de gehele afrekening wordt doorgelopen. Vervolgens worden er verschillende bekers en bokalen uitgereikt. Hierna wordt er teruggeblikt op het afgelopen jaar met het jaarverslag. Tot slot zal de ALV stemmen over het kandidaatsbestuur í14-í15 en vindt de bestuurswissel plaats.

Let op! Anders dan vermeld in de uitnodiging voor de Wissel ALV die jullie per mail hebben gekregen zal de presentatie van de afrekening van 2013-2014 plaatsvinden op woensdag 27 augustus (en niet op dinsdag 26 augustus). Ben je benieuwd naar de afrekening, heb je vragen of wil je Irene gewoon een groot compliment geven voor haar harde werk? Kom dan op woensdag 27 augustus om 20.00 naar Orca!


Klik op 'lees meer' om de gehele agenda te zien:

Bekers en bokalen voor Orcanen!
Uitnodiging Wissel ALV
Notulen Beleidsevaluatie ALV
Dechargť commissies en adviesraden
Toelichting balans 16 juli 2014
Toelichting FC-afrekening
Toelichting Afrekening 2013-2014
Afrekening 2013-2014
Balans 16 juli 2014
Vergelijking meerjaren werkkapitaal en balans 13-14
Geplaatst op 2014-08-08 13:11:56 door Dorien de Bruin Lees meer

Ga jij aankomend jaar de Clubacht of ClubC4 coachen?
Orca wil vooraan varen in alle bokalen, zo ook in de Kruithuisbokaal en de NOOC. Hiervoor heeft Orca ijzersterke Clubachten en ClubC4en nodig. Achter elk van deze teams staat een net zo sterk coachteam. Denk jij dat je geschikt bent om aan het hoofd te staan van een van deze top competitieploegen? Coachervaing is niet nodig. Voor meer informatie mail je naar competitie@orcaroeien.nl.
Geplaatst op 2014-08-22 13:04:23 door Maaike vd Meulen Lees meer (3)

Stuurambitie gezocht
Wil jij stevig de touwtjes in handen hebben en zie jij het als jouw kracht om een boot met acht roeiers zo strak mogelijk over het water te schreeuwen? Dan is dit jouw kans! Orca is op zoek naar stuurtjes voor haar talentenachten en -voor daarna- haar eerstejaarsachten. Heb je interesse, stuur een mail aan wedstrijd@orcaroeien.nl en geef aan of je voorkeur hebt voor Zwaar, Licht of Dames.
Geplaatst op 2014-08-22 11:10:46 door Guus Beenhakker Lees meer

Ambitie? Kom in opleiding tot wedstrijdcoach!
Orca heeft door de jaren heen veel toproeiers voort gebracht. Uiteraard moet de roeier zelf talent hebben, maar als coach ben je onmisbaar in het ontwikkelen van het talent. Je zorgt samen met de roeier of het team dat ze harder gaan roeien, door ze een efficiŽntere haal te laten maken en ze mentaal en fysiek op het juiste moment te laten pieken.

Wij zijn op zoek naar assistent coaches om te zorgen dat wij samen een sterk Orca bouwen. Het belangrijkste wat wij van je vragen is enthousiasme en tijd. Per individu bepalen wij welke rol je krijgt, afhankelijk van het coachteam waar je in komt en je eigen talenten. De begeleiding zal je krijgen van de hoofd- en profcoach.

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar marloes.vanderweide@gmail.com.

Op naar een sneller, harder en sterker Orca!

Haal Door!
Geplaatst op 2014-08-21 15:19:48 door Maaike van Oort Lees meer

OPGELET! Aankomende incasso: 25 augustus
Lieve Orcanen,

Rond 25 augustus zullen Jaarboek 2013, Akcie Liftweekend, klusboetes en eerder mislukte incassoís worden geÔncasseerd. Klik op lees meer voor de bedragen en omschrijvingen.
Geplaatst op 2014-08-16 16:20:14 door Irene Butter Lees meer

Selecties talentenachten 2.0 komt eraan
Fanatieke roeiers opgelet!

De zomer is bijna voorbij dus vanaf begin september zullen er weer een paar toffe roeiselecties starten: die van de talentenachten van zwaar, licht en dames. Deze achten zullen gaan trainen voor de Asopos Najaarswedstrijden op de Bosbaan op 25 oktober.

Wil jij het jaar hard roeiend starten met goede coaching? Wil je weten hoe tof het is om in een acht over de Bosbaan te varen? Wil je gaan selecteren voor een van de eerstejaarsachten of clubachten? Dan is dit je kans op een goede voorbereiding op de selecties. Klik snel op 'lees meer'
Geplaatst op 2014-08-14 15:48:19 door Guus Beenhakker Lees meer

In nagedachtenis
Het bestuur van Orca heeft met ontsteltenis vernomen dat oud-lid Rein van Eeghen op 9 augustus j.l. geheel onverwacht uit het leven is gestapt. Rein werd in 2009 lid van Orca en hij vond zijn draai in de ploeg Blauwe Tandenborstel - Ik noem hem struisvogel. Tevens werd Rein in datzelfde jaar met zijn ploeg opgenomen in het dispuut Float, waar hij ook na beŽindiging van zijn lidmaatschap bij Orca actief is gebleven. Veel Orcanen en Float-leden hebben Rein persoonlijk gekend en hij zal ontzettend worden gemist.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Rein. Wij wensen hen sterkte en kracht toe bij het dragen van dit verlies.

Bestuur '13-'14

Rouwadvertentie Rein van Eeghen
Geplaatst op 2014-08-12 22:34:49 door Marloes van der Pol Lees meer

ReŁnie oud-eerstejaarsploegen
Op 29 augustus vanaf 16.00 vindt er op het terrein van de Wereld Kampioenschappen roeien in Amsterdam aan de Bosbaan een reŁnie plaats voor alle oud-eerstejaars roeiploegen van de laatste 50 jaar. Klik snel op 'lees meer' om meer te weten te komen over deze reŁnie!
Geplaatst op 2014-08-07 10:41:06 door Marloes van der Pol Lees meer

NIEUWS over Orca's toproeiers
Ben jij ook zo benieuwd hoe Orca het heeft gedaan op het WK onder de 23 jaar in Varese? Of wil je weten hoe het ervoor staat met de uitzendingen die Orca behaald heeft voor komende zomer, zoals het FISU-WK in Frankrijk of het WK in Amsterdam?

Klik dan snel op 'lees meer' om alles te lezen over Orca's toppers!
Geplaatst op 2014-07-27 12:40:53 door Marloes van der Pol Lees meer

Belschema bestuur tijdens zomervakantie
De Calco Orca Competitie Slotwedstrijden en de Calco Orca/NSRF Slotwedstrijden zijn achter de rug. Dat betekent dat het roeiseizoen voorbij is en de zomervakantie gaat beginnen!

Orca (de kantine) gaat dicht van woensdag 9 juli t/m 11 augustus en van 15 augustus tot 5 september. De loods is de hele zomer natuurlijk open, dus roeien kan altijd (er geldt een zomertoewijzing voor boten, deze komt later op de site).

Let op: het bestuur is in bovenstaande periode niet aanwezig op Orca, we zijn alleen telefonisch te bereiken voor belangrijke zaken. Klik op 'lees meer' om te zien bij welk bestuurslid je in welke week telefonisch terecht kan.
Geplaatst op 2014-07-08 15:19:44 door Marloes van der Pol Lees meer

WK<23 jaar in Varese
Van 23-27 juli zal het WK < 23 jaar plaatsvinden in Varese. Resultaten zijn te vinden op: http://www.worldrowing.com/events/2014-world-rowing-u23-championships/

UPDATE zaterdag: Daan is zojuist in de halve finale als vierde over de finish gekomen. Dat is helaas net niet genoeg voor een plekje in de A-finale dus hij zal de B-finale roeien. In een sterk internationaal veld met maar liefst 24 andere deelnemende landen, is dit een knappe prestatie! In de B-finale neemt Daan het op tegen Duitsland, Griekenland. KroatiŽ, Groot-BrittanniŽ en BraziliŽ. De B-finale is op zondag om 09:37!

UPDATE vrijdag: Daan is in de kwartfinale als eerste over de finish gekomen, dat betekent dat hij door gaat naar de halve finale! Deze vindt plaats op zaterdag 26 juli om 13:44/13:51.

UPDATE woensdag: Margriet ging vandaag als eerst van start in de 4-. Zij lagen goed op koers voor een finaleplek, maar i.v.m. een overtreding werd haar ploeg echter gediskwalificeerd. Helaas mogen zij zich niet opnieuw bewijzen in de herkansing, dit is ontzettend jammer!

Daan kwam in de skiff als eerste over de finish in zijn heat en is direct door naar de kwarfinale! Deze vindt vrijdag plaats tussen 09:44-10:05.

Geplaatst op 2014-07-20 11:38:42 door Marloes van der Pol Lees meer

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

www.blikoproeien.nl

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
30 sep  ARCO/Kamp Kamp-vuur avond - Waar vonken opnieuw overspringen
1 okt  Ouderejaars Ploegvormingsavond
1 okt  ARCO Afroeiexamen
2 okt  ARCO Biercantus - Koning pullenman
4/5 okt  ThÍta Herfstregatta
4 okt  Masterclass OefenB2/B2
7 okt  ARCO Kroegtijgers
9 okt  ARCO Ploegpresentaties
11 okt  Afroeiwedstrijden
11 okt  Knorrestijn Memorial Regatta
11 okt  Afroeifeest
14 okt  CHR borrelavond
16 okt  Foute Fitnessfeest
17/19 okt  Berlin Ruderfestival
18 okt  Tromp Boat Race
18/26 okt  Diesweek
25 okt  Asopos Najaarswedstrijden
28 okt  CHR activiteit

Ereplaatsen
 NSRF: Daan (SA4x), Jurgen (LSA4-, LSA2-), Ouderejaars Dames 2014 (DSA2x), Margriet (DSA4-), Nicos (SA1x, O1x), Zwaar 2014 (B8+), Ouderejaars Zwaar 2014 (SA8+)
 Argo Sprint: Middengroep Zwaar 2014 (N4+), Zwaar 2014 (Ej8+), Ouderejaars Dames 2014 (LDSA2x)
 Koninklijke Holland Beker: Margriet (DSB4-), Annemarie (DSB (dag 2)1x)
 Martini Regatta: Middengroep Zwaar 2014 (B4+), Annemarie (DN1x), Ouderejaars Zwaar 2014 (SA8+)
 Martini Sprint: Middengroep Zwaar 2014 (N4+)

Jarige Orcanen
30-09 Leroy van den Hazel (25)
01-10 Roos Waaldijk (20)
02-10 Sophie ter Vrugt (20)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (6)
Onbekend (6)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.017, Sql: 0.012 (14)