Vacature penningmeester bestuur
Beste Orcanen,

Wegens omstandigheden is de functie van penningmeester in het kandidaatsbestuur vrij gekomen. Daarom zijn we op zoek naar een penningmeester voor het bestuur '16-'17. In de bijlagen vinden jullie meer informatie.

Liefs,

kandidaatsbestuur '16-'17
Lees meer

Begeleidende brief KB
Functieprofiel penningmeester
Geplaatst op 2016-08-28 19:18:17 door Tessa Sturkenboom

Orcadames op WK in eigen land!
Morgen gaan de wereldkampioenschappen roeien op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam van start. Tijd voor Annemarie en Kyra om te shinen in de W4-, samen met Jocelyn (Okeanos) en Willeke (Triton)!

Benieuwd wanneer en tegen wie ze in actie komen? Klik op lees meer!

Lees meer (1)
Geplaatst op 2016-08-20 22:31:03 door Karlijn Kremer


Zilver op de Olympische Spelen in Rio
Jaaaaa! Inge wint ZILVER in de dubbelvier op de Olympische Spelen in Rio. Met een perfect opgebouwde race denderden de dames in de laatste 250 meter over Polen heen met een zilveren medaille als resultaat, op minder dan een seconde achter de gouden Duitsers. Inge, ontzettend gefeliciteerd! We zijn trots op je!
Lees meer (1)

uitslag Olympische Spelen
OS Rio
Overzicht Roeien OS Rio
Vrouwendubbelvier zilver
Geplaatst op 2016-08-11 16:05:33 door Karlijn Kremer

OS Rio
[update 08-08-2016] Inge heeft zich in de vrouwendubbelvier zojuist als eerste Nederlandse roeiploeg geplaatst voor de Olympische finale! Claudia verscheen in de vrouwenacht direct erna aan de start. Zij werden in de serie geloot tegen het sterke Amerika, maar lieten een sterke tweede km zien waardoor zij als tweede over de streep kwamen. Helaas was dit niet voldoende voor een directe finaleplaats. Claudia gaat zich dus proberen te plaatsen via een herkansing voor de finales.

Late vandaag verschijnt mannen vierzonder van coach Renée Mijnders aan de start. Om 18.00 uur Nederlandse tijd zijn zij live te volgen http://nos.nl/rio2016/artikel/2118486-olympische-spelen-altijd-en-overal-te-zien-bij-nos.html


Lees meer

uitslag Olympische Spelen
zilver op de Olympische Spelen in Rio
Vrouwendubbelvier zilver
Overzicht Roeien OS Rio
Geplaatst op 2016-08-14 17:07:15 door Reinder Nijhoff

Opleidingsplek beschikbaar bij Tjalling!
Word jij de nieuwe krachttrainer van Orca? Tjalling zal komend jaar niet langer zelf de krachttraining op Orca geven, maar zijn nieuwe opvolger begeleiden en opleiden tot krachttrainer. Wil jij die opvolger zijn? Lees dan snel verder!
Lees meer
Geplaatst op 2016-07-22 15:05:14 door Karlijn Kremer

Belrooster bestuur voor zomervakantie
De Orca Competitie Slotwedstrijden en de NSRF Slotwedstrijden zijn achter de rug, en dat betekent dat het roeiseizoen voorbij is en de zomervakantie is begonnen!

Orca (de kantine) is dicht van woensdag 4 juli /m 14 augustus en van 19 augustus tot 5 september. De loods is de hele zomer natuurlijk open, dus roeien kan altijd. De kantine, keuken en het materiaalhok zullen niet open zijn, tenzij je dit ruim van te voren aanvraagt en hiervoor een afspraak maakt.

Let op: het bestuur is in bovenstaande periode niet aanwezig op Orca, we zijn alleen telefonisch te bereiken voor belangrijke zaken. Klik op 'lees meer' om te zien bij welk bestuurslid je in welke week telefonisch terecht kan.


Lees meer
Geplaatst op 2016-07-10 23:31:04 door Marjolein Snellink

Annemarie en Kyra gaan naar het WK!
Het was een spannend weekend voor onze Orcadames. Op de Bosbaan is er geracet voor de W4- op het WK in Rotterdam. Maar ook na veel gehussel en geschuif bleven Annemarie en Kyra zeer goed uit de bus komen en hebben zij zo hun plek kunnen bemachtigen in de WK 4-
Nadat deze twee sterke Orcadames samen Nederlands Kampioen werden in de 2-, mogen ze het nu dus opnemen tegen de rest van de wereld in de W4-.De andere 2 plekken in de boot zijn veroverd door Jocelyn van Okeanos en Willeke van Triton.
En wat een geluk voor iedereen die niet heel veel geld heeft, maar dit roeifeest niet wil missen, het WK is dit jaar van 20 - 28 augustus in Rotterdam op de WAB, dus koop snel een kaartje en kom deze Orcanen aanmoedigen!

Annemarie & Kyra, gefeliciteerd en heel veel succes!

Kaartjes kopen kan via de volgende link: http://www.wrch2016.com/visitors/tickets-demo/
Lees meer (1)
Geplaatst op 2016-07-10 17:27:12 door Karlijn Kremer

Gezocht: werkgroep Vianen!
Zoals jullie op de ALV, inspraakavond of via andere kanalen vast al gehoord hebben, doen we hard ons best om vanaf volgend jaar in Vianen te gaan roeien met (een deel van) de wedstrijdsectie. Vanwege het steeds drukker wordende Merwedekanaal in Utrecht wordt het voor onze wedstrijdroeiers lastiger om goede trainingen te varen, vooral in het weekend. Daarom hebben we de mogelijkheden bekeken om te trainen op het Merwedekanaal in Vianen waar het water breed en lang is. Er passen vier boten naast elkaar en je kunt 16 kilometer, onafgebroken varen. Hier roeien zou een super innovatieve en historische stap zijn voor Orca!

Inmiddels is er veel contact geweest met de gemeente Vianen en Triton en staat iedereen enthousiast tegenover de plannen. Ook heeft zowel Triton als het Orca Steunfonds een financiële bijdrage toegezegd. Het idee is om een loods en vlotten op het ‘Sluiseiland’ in Vianen te plaatsen zodat onze wedstrijdroeiers hier, in ieder geval in de weekenden, kunnen gaan trainen.

Nu zijn we op het punt gekomen dat er veel geregeld moet worden, daarom wordt er een werkgroep Vianen opgericht.
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-28 20:22:47 door Karlijn Kremer

Talentenachten
Over een paar dagen is het zover: de Wedstrijdslot! Naast een afsluiter van het huidige seizoen, is dit ook het moment waar we heel stiekem alvast naar volgend jaar kijken. Waarom? Onze nieuwe lichting talenten verschijnt hier namelijk aan de start in de Orca Talentenachten! Na een stevige selectieavond zijn de Dames- en Herentalentenacht gevormd. Hieronder vind je wie de eer van Orca zullen verdedigen. Gefeliciteerd met jullie plekje en veel succes komend weekend op de Argosprint en NSRF Slotwedstrijden!

Dames Talentenacht:

Kim Bos
Anne van Puymbroeck
Roos Reinartz
Willemijn de Jong
Aline van der Poel
Leanne Smit
Gertie Dekker
Sarah Hennekes

Stuur: Renee Schrijen

Coaches: Nadia Bonekamp, Rosa Bas, Maureen Groot Koerkamp, Willemiek Zweiphenning & Jens van den Berg

Heren Talentenacht:

Vincent Verschoor
Cas Klingenberg
Tom ten Berge
Sjoerd André de la Porte
Kristiaan Helfferich
Pieter Smit
Olof Huiberts
Maurits van de Lagemaat

Stuur: Caroline Dikkers

Coaches: Annemarie Danton, Wouter Bruining & Jethri van Vliet
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-27 23:00:38 door Karlijn Kremer

Wedstrijdschema Okeanos Sprint + Orca Competitie Slotwedstrijden 2016
Beste Competitieroeiers,

Aankomend weekend is het zo ver: hét afsluitende slotweekend van het competitieroeien!
Kijk voor de meld-, vlot- en starttijden in het wedstrijdschema in de bijlage.

LET OP:
NSK ploegen: vergeet niet 2-1,5u voor je eerste race je studentenkaart/studentenbewijs te laten checken bij het NOOC bestuur in de rode Orca tent bij de finishtoren. Vergeet je je inschrijfbewijs? Dan mag je helaas NIET starten.

Alle ploegen:
- Meld je bij de botenwagen, waar je ook direct je rugnummers kunt ophalen.

- Vergeet niet je 10/13, wedstrijdshirt en je energie en goede humeur mee te nemen!

Ik heb er ontzettend veel zin in. Tot vrijdag, zaterdag en/of zondag!


Haal door!
Lees meer

Wedstrijdschema Okeanos Sprint 2016 - Vrijdag
Wedstrijdschema Orca Competitie Slotwedstrijden 2016 - Zaterdag
Wedstrijdschema Orca Competitie Slotwedstrijden 2016 - Zondag
Geplaatst op 2016-06-23 16:12:53 door Laura Brouwers

Vertrek botenwagen Orca Competitie Slot/Okeanos Sprint
Beste competitie roeiers,

De botenwagen voor de Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden vertrekt vrijdagochtend en komt zondagavond weer terug. Tot donderdagavond kun je dus nog trainen.

Klik op 'lees meer' voor het overzicht van de boten die meegaan op transport:
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-22 08:17:41 door Laura Brouwers

Worldcup 3 Pozan
Nog zo'n 50 dagen en dan starten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Claudia en Inge zullen daar de eer van Nederland en Orca verdedigen in respectievelijk de dames 8+ en dames 4x. De laatste internationale krachtmeting vindt komend weekend plaats in Polen, tijdens de derde World Cup in Poznan.
Lees meer

uitslag World Cup III
Geplaatst op 2016-06-14 17:47:21 door Karlijn Kremer

Beleids ALV 21 juni 2016
Op dinsdag 21 juni om 20:00 vindt de Beleidsevaluatie ALV plaats. Op deze avond zal bestuur '15-'16 de resultaten van haar jaarplan en individuele jaardoelen presenteren. Ook zal kandidaatsbestuur '16-'17 zich voorstellen.

Klik op 'lees meer' om de agenda in te zien.


Lees meer

Notulen Contributie en Botenplan ALV
Jaarplan 2015-2016
Loodsreglement herzien
Botenplan wijziging
Geplaatst op 2016-06-21 13:38:00 door Tessa Sturkenboom

Talentenachten!
Ben jij competitieroeier, clubroeier of lenteroeier en wil jij de eer van Orca verdedigen? Binnenkort gaan de Talentenachten weer van start! Rondom de competitieslotwedstrijden wordt er twee weken intensief getraind. Hierna zal je het op 1 en 3 juli op de Bosbaan tijdens de Argosprint en Wedstrijdslot opnemen tegen andere talentenachten. Een mooie ervaring voor iedereen die er over nadenkt volgend jaar te gaan selecteren voor wedstrijdroeien!

Wil je meedingen naar een plek in deze achten? Lees dan snel hoe je je aanmeldt.

Lees meer
Geplaatst op 2016-06-01 08:32:48 door Karlijn Kremer

Enthousiaste stuurtjes gezocht!
Ze trainen in die mooie gele boten, ze trainen veel en zijn erop gebrand om met volle overtuiging hard te staan voor Orca! Wil jij aankomend jaar onderdeel uitmaken van zo'n vette ervaring, PR's varen op banen door heel Nederland en aan de touwtjes trekken van één van de snelste eerstejaarsploegen van Nederland?! Dan zoeken wij jou!
Lees meer
Geplaatst op 2016-06-01 11:41:15 door Wieke de Haan

Kandidaatsbestuur
Na een zowaar zinderende zoektocht door de Utrechtse binnenstad werden vanavond voor de oude loods van de Batavier aan de Oudegracht de leden van kandidaatsbestuur 2016-2017 gevraagd. Allen zeiden zij volmondig ‘JA’ waarmee kandidaatsbestuur 2016-2017 een feit is!
Lees meer (4)
Geplaatst op 2016-05-30 19:53:32 door Wieke de Haan

Wedstrijd- en transportschema Asopos Driekamp
Beste competitie roeiers,

Aankomend weekend is de Asopos Driekamp. Hiervoor vertrekt de botenwagen a.s. vrijdagochtend en komt deze zondag terug. Vanaf maandag kan er daarom weer worden getraind.

Verder staat het wedstrijdschema van de Asopos Driekamp in de bijlage.

Klik tot slot op 'lees meer' voor alle informatie over de boten die weg zijn.
Lees meer

Wedstrijdschema Asopos Driekamp 2016
Geplaatst op 2016-06-02 14:40:08 door Laura Brouwers

Wedstrijdcoachborrel 1 juni
Lijkt het je leuk volgend jaar te gaan wedstrijdcoachen of sturen?
Altijd stiekem al een eerstejaarsacht willen coachen? Of juist roeiers willen helpen dat laatste stukje naar de bond te overbruggen? Wil je graag nieuwe dingen leren en samen met de rest van je coachteam de fanatiekste roeiers op Orca verder te helpen? Kom dan aanstaande woensdag naar Orca voor de wedstrijdcoachborrel! Ook als je nog nooit gecoacht of gestuurd hebt, maar het je misschien wel wat lijkt, kom dan vooral.
Marloes van der Weide, onze profcoach voor de middengroepen zal hier iets vertellen over komend jaar. En ook zijn er mensen uit het stuurdispuut sirenen aanwezig.
Oftewel, schrijf het in je agenda: 1 juni 20:00 op Orca
Lees meer
Geplaatst op 2016-05-30 15:08:26 door Karlijn Kremer

Halfjaarlijkse afrekening
Beste Orcanen,

De Halfjaarlijkse Afrekening van Orca staat online. Ben jij benieuwd hoe het met Orca's financiën verloopt, check dan de bijlagen. Ook heb ik een toelichting bij alle cijfertjes geschreven, om betekenis te geven aan deze enorme rapportage. Heb je vragen of opmerkingen? Loop gerust eens de bestuurskamer binnen of stuur me een e-mail op penningmeester@orcaroeien.nl
Lees meer

Halfjaarlijkse Winst & Verlies
Halfjaarlijkse Liquiditeit
Halfjaarlijkse Vergelijking
Hafljaarlijkse Toelichting (tekst)
Geplaatst op 2016-05-30 12:49:00 door Wieke de Haan

Olympisch kwalificatie toernooi
Morgen breken een paar spannende dagen aan voor Claudia: zij gaat tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Luzern proberen de damesacht te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio komende zomer. Om kwalificatie af te dwingen, moet de acht bij de eerste twee ploegen eindigen. De tegenstanders zijn Australië, China, Duitsland en Roemenië. Dit zijn allemaal ploegen die eerder op het WK 2015 of EK 2016 al door de dames verslagen werden. Hoewel een aantal ploegen hun opstelling flink gewijzigd heeft, zijn de kansen dus zeker goed. We wensen Claudia heel veel succes! Ze komt op de volgende momenten in actie:

22 mei 13:23 uur: Race for Lanes
24 mei 18:00 uur: Finale
Lees meer (2)
Geplaatst op 2016-05-21 23:15:50 door Karlijn Kremer

Compleet nieuwsoverzicht
Login
Login:
Wachtwoord:

Komt allen naar de wissel


     5

De WebCie lanceert op 3 september tijdens de wissel het 1e deel van de nieuwe Orca site. Komt allen!


Orca's negende lustrum

Stembus
Om bij de huidige vraag te stemmen moet in eerst inloggen.

Kalender
3 sep  Wissel ALV
9/11 sep  Orca Introductie Kamp
13 sep  ARCO uitbrak filmavond
16 sep  Merwedecup
26 sep  Lustrum reünie
23/24 okt  45-uurs feest

Ereplaatsen
 Olympische Spelen: Inge (DSA4x, 2e)
 NSRF: Jonathan (SA8+), Henk Jan (O4x), Vincent (LN1x), Licht 2016 (LB4+), Myrna (DN1x), Rosa (DSA4x), Henk Jan (O4-), Okke (LN2+)
 ARB: Rosa (DO1x), Ouderejaars Dames (DSA4-), Henk Jan (N2x), Daan (SA2x), Rosa (DSA2x, DSA (dag 2)2x), Middengroep Zwaar (O4+), Ouderejaars Dames (DSA8+), Middengroep Licht (LB4+), Henk Jan (O2x)
 World Cup III: Inge (DSA4x, 3e), Claudia (DSA8+, 3e)
 ZRB: Middengroep Dames (DN2x)

Jarige Orcanen
30-08 Chantal van Zeeland (22)
30-08 Lotte ten Harmsen van der Beek (23)
30-08 Robert Slob (20)
30-08 Floor Benthem (19)
31-08 David Hoogendoorn (24)
31-08 Danielle Bruel (22)
31-08 Pieter Broersen (24)
01-09 Marijn van Trierum (20)
01-09 Floor Pekelharing (21)

ORCA Youtube
Subscribe to me on YouTube

Nu online (24)
Jeroen Bergers
Remy Chou
Onbekend (22)

Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging ORCA
Contact Info | Routebeschrijving | Open RSS feed van deze pagina | Problemen | Colofon
Copyright © 2003 Orca's WWW werkgroep - webmaster@orcaroeien.nl
Generated in: 0.026, Sql: 0.013 (14)